Новини :: Конференції, збори

Відбулася V звітно-виборна Конференція Асоціації аматорського футболу України

Відбулася V звітно-виборна Конференція Асоціації аматорського футболу України

У четвер, 5 березня, у Будинку футболу відбулася V звітно-виборна конференція Асоціації аматорського футболу України.

Зі звітом про підсумки роботи організації за останні чотири роки виступив її президент Федір Шпиг:

"За 17 років діяльності Асоціації нам вдалося зростити, без перебільшення, величезну армію прихильників аматорського футболу. Переважна частина відомих українських футболістів розпочинали свій шлях з турнірів "Шкіряний м'яч". У 2011-2014 роках ми зуміли збільшити кількість учасників "Шкіряного м'яча" та проводити змагання вже у чотирьох вікових групах (гравці віком від 11 до 14 років або понад 500 тисяч дітей кожного змагального сезону)".

Після виступу президента Асоціації отримали змогу висловитися делегати конференції, зокрема, представники регіональних федерацій та аматорських команд, які, підбивши підсумки 4-річної роботи у розвитку аматорського футболу, визнали роботу організації задовільною та запропонували власні ідеї для більш ефективного прогресу аматорського футболу в Україні у майбутньому.

"Наразі відбуваються зміни в українському футболі, і, на мою думку, аматорському футболу є куди розвиватися. Вважаю роботу Асоціації аматорського футболу України за звітній період досить позитивною і результативною", - зазначив під час заходу виконавчий директор Федерації футболу України Максим Бондарев.

Після того, як було затверджено звіт Ревізійної комісії, пройшли вибори президента ААФУ. На безальтернативній основі одноголосно були подовжені на наступні чотири роки повноваження Федора Шпига. Першим віце-президентом залишився Олександр Каденко, а віце-президентами організації стали Тарас Клим та Андрій Біба. Також було обрано нові склади виконавчого комітету, КДК ААФУ та Ревізійної комісії ААФУ.

За вагомий внесок у розвиток аматорського та дитячого футболу в Україні почесними грамотами Асоціації аматорського футболу України були нагороджені вчителі фізичного виховання, представники мас-медіа, а також районні федерації футболу та державні установи, зокрема – Голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Михайло Мельник. Також, за результатами чотирирічної праці з 2011 по 2014 рік, дипломами, вимпелами та м'ячами було нагороджено регіональні федерації футболу – Київську обласну федерацію футболу (1 місце), Кіровоградську обласну федерацію футболу (2 місце) та Рівненську обласну федерацію футболу (3 місце). Крім того, медалі за заслуги ААФУ отримали президент ФК ОДЕК (Оржів) Мирон Чернецький, а також колишні віце-президенти Асоціації Василь Антонюк та Іван Гайворонський.

Наостанок делегати Конференції прийняли рішення рекомендувати кандидатуру новоспеченого першого віце-президента ААФУ Олександра Каденка до обрання у члени Виконкому Федерації футболу України.