Новини :: Конференції, збори

Порядок проведення Всеукраїнських змагань серед аматорів незабаром може змінитися

Порядок проведення Всеукраїнських змагань серед аматорів незабаром може змінитися

Сьогодні, 24 лютого 2016 року, у Будинку футболу відбувся круглий стіл представників аматорських футбольних команд, який організувала Асоціація аматорського футболу України. До Києва приїхали зацікавлені особи – президенти та тренери аматорських клубів, які прагнуть поліпшити організацію та проведення чемпіонату. У круглому столі взяли участь перші віце-президенти Федерації футболу України Олександр Бандурко і Вадим Костюченко, перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко і віце-президент ААФУ Тарас Клим, член виконкому Асоціації аматорського футболу, керівник прес-служби освітянського Спорткомітету Микола Моторний.

Відбулася зацікавлена фахова розмова про зміни у чемпіонаті, а саме: перехід на систему "осінь-весна", збільшення команд у групах до 10-12 та проведення турів по вихідним дням, що було підтримано всіма учасниками наради. Серед пропозицій: починати Кубок України серед аматорів навесні і закінчувати до кінця червня, щоб у кінці липня володар і фіналіст Кубку могли стартувати у Кубку України серед команд професіональних клубів; перейти на "осінь-весну" вже цього року, а перед цим, з середини квітня і до кінця червня провести "перехідний чемпіонат".

Представники клубів висловили свої пропозиції щодо реформи аматорського футболу, які за словами Олександра Каденка, будуть обов'язково враховані. Учасники зібрання вирішили створити спеціальну підготовчу робочу групу за участю представників футбольних клубів. Група напрацює остаточні пропозиції з урахування побажань аматорських команд усіх регіонів України.

Наприкінці зустрічі відповідальний секретар ААФУ Сергій Загоруйко презентував новий оригінальний сайт Аматорської асоціації. Тепер усі події аматорського футболу регіонів України будуть на одному сайті!