Новини :: Конференції, збори

Відбулася IV Конференція ААФУ

Відбулася IV Конференція ААФУ

В Будинку футболу ФФУ відбулася IV звітно-виборна Конференція Асоціації аматорського футболу України.

Участь у її роботі взяли делегати майже всіх колективних членів Асоціації та гості, серед яких був і президент національної федерації футболу, член Виконкому УЄФА Григорій Суркіс.

Президент ААФУ Федір Шпиг ознайомив учасників з підсумками роботи організації з 2007 по 2010 роки: "Серед основних досягнень – становлення наймасовішого українського дитячого турніру, яким є "Шкіряний м'яч". Від започаткування в 1998 році, участь у турнірі взяли мільйони юних футболістів, чимало з них виросли в професіональних футболістів і стали гравцями кращих наших команд, а дехто є гравцями українських збірних. Серед них Дмитро Льопа, Павло Пашаєв з "Дніпра", Ярослав Мартинюк та Олег Голодюк з "Карпат", Руслан Фомін з "Зорі", Володимир Коробка та Антон Шиндер – "Таврія", та інші.

Одним із напрямків, що потребує активної роботи відзначено необхідність збільшення учасників чемпіонату України серед аматорів: "14 команд з 12 регіонів минулого сезону не роблять честі ні нам, ні регіональним федераціям, що не делегують своїх представників. Чемпіонат України має стати дійсно головним аматорським футбольним турніром. Саме за підсумками участі у ньому мають визначатися претенденти на підвищення у класі. Звісно, за умови наявності необхідної інфраструктури".

Одноголосним схваленням делегати Конференції підтвердили повноваження Федора Шпига на посаді президента Асоціації на період з 2011 по 2015 роки. Першим віце-президентом обрано Олександра Каденка. Віце-президентами стали Василь Антонюк, Іван Гайворонський, Анатолій Дяченко і Тарас Клим.

За активну роботу з розвитку масового футболу почесними грамотами ФФУ та ААФУ і пам'ятними подарунками, серед яких м'ячі фіналу Ліги чемпіонів УЄФА були нагороджені представники дитячо-юнацьких та аматорських команд, спеціалісти регіональних федерацій футболу:

- Геннадій Гречковський, (президент ФК "Тирас", Ямпіль)

- Віктор Гайворонський (виконавчий директор федерації футболу Донецької області)

- Іван Дрогобецький (президент ФК "Поляна", Закарпаття)

- Леонід Матушевич (президент ФК "Путрівка", Київщина)

- Олександр Смиченко (заступник голови Кіровоградської області)

- Степан Понайда (заступник голови федерації футболу Львівської області)

- Ярослав Кулаковський (начальник ФК "ОДЕК", Оржів, Рівненська область)

- Ігор Науменко (президент ФК "Воронівка", Миколаївська область)

- Ян Кравець (виконавчий директор федерації футболу Одеської області)

- Василь Івегеш (головний тренер ФК "Тернопіль")

- Василь Страшевич (виконавчий директор федерації футболу Черкаської області),

- Анатолій Гаврильченко (віце-президент ФК "Єдність")

- Олександр Кирій (президент ФК "Шахтар", Конотоп)

- Віталій Ротар (голова Новоселицької районної федерації футболу, Чернівецька область)

За підсумками участі команд у змаганнях Асоціації в 2010 році кращою було визнано Херсонську обласну федерацію футболу, ІІ місце посіла Кіровоградська ОФФ, трете - Тернопільська ОФФ.

Представники цих регіонів отримали від Асоціації комплекти футбольної форми для нагородження команд-переможниць обласних змагань "Шкіряного м'яча".

Відзнакою та почесною грамотою Федерацією футболу України президент ФФУ Григорій Суркіс нагородив Федора Шпига за вагомий особистий внесок в розвиток масового футболу в Україні та Європі.

Олександр Каденко отримав нагороду від УЄФА – як визнання його активної роботи з розвитку масового футболу.

Найбільше схвалення залу викликало нагородження почесною грамотою ФФУ нашого уславленого ветерана, Андрія Андрійовича Біби – беззмінного президента клубу "Шкіряний м'яч", капітана київського "Динамо", кращого футболіста СРС 1966 року.

Урочистим одностайним голосуванням присутні схвалили перебування Андрія Андрійовича на цій посаді з побажаннями успіхів "Шкіряному м'ячу".