Новини :: Конкурси

Конкурси

Реалізація проекту «11х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів» у Тростянці

Реалізація проекту «11х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів» у Тростянці

Реалізація проекту «11х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів» у Тростянці

Черговим етапом реконструкції міського стадіону ім. В. П. Куца стало відкриття нового великого (розміром 60Х40 метрів) футбольного поля з високоякісним штучним покриттям! Це стало можливим завдяки участі та перемозі ФК «Тростянець» у проекті «11х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів». Нагадаємо, кожен з 11 клубів-переможців отримує фінансову підтримку на реалізацію заявленого проекту в сумі, еквівалентній до 11 000 євро за курсом Національного банку України.

Також ініціатором перетворення стадіону ім. В. П. Куца на сучасний спортивний комплекс і створення нового футбольного поля виступила Тростянецька міська рада. Завдяки реформі децентралізації, підтримало нашу громаду в цій добрій справі Міністерство регіонального розвитку, виділивши по державній програмі на спорудження сучасного спортивного об’єкту 3 мільйона гривень. З міського бюджету на його будівництво спрямовано 1,6 мільйона гривень.

Урочиста церемонія відкриття стадіону була атмосферною, радісною та яскравою! В ній взяли участь посадові особи, причетні до створення нового футбольного поля: Юрій Бова, міський голова Тростянецької ОТГ, Вадим Акпєров – заступник голова Сумської ОДА, Богдан Лащ – начальник Проектно-технологічного підприємства «Сумбудпроект»; Любомир Єфіменко – начальник ТОВ «Любострой» . Взяли участь в урочистостях перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України, член комісії УЄФА по масовому футболу Олександр Каденко, заступник керівника проекту «11Х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів» Тетяна Хімченко. Прибули на спортивне свято керівники Тростянецького району: Олег Сипко – голова райдержадміністрації, Андрій Корж – голова районної ради.

«Я дуже радий бути присутнім на відкритті такого чудового поля. Тут будуть займатися футбол, як діти, так і дорослі. Гарний спортивний об’єкт збудований і я сподіваюсь, що тут будуть рости майбутні чемпіони. Тростянецька громада увійшла в число одинадцяти переможців з всієї Україні. Однією з умов конкурсу було те, що місцеві громади фінансують частину проекту, і на їх заявку ми допомагаємо. Є інші громади, де вони додають спів фінансуванні спортивного майданчика, тренажерних залів. ФК «Тростянець» попросив допомоги у нас на базовий футбольний інвентар, якісну екіпіровку для дитячо-юнацького футболу, та професіональні футбольні м’ячі. Також в рамках проекту «11Х 11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів», ми передаємо мультимедійний центр і переносні футбольні ворота стандарту ФІФА, а також футбольні ворота для дитячого футболу. Хочу подякувати представникам німецького уряду і компанії GIZ за можливість реалізації цього проекту», - зазначив Олександр Каденко.

1

Представник німецької компанії GIZ Тетяна Хімченко відзначила наступне: «Мені, як матері дуже приємно бачити щасливі очі дітей, коли вони отримали це футбольне поле. Для нас велике значення має, що діти будуть займатись футболом, а не будуть на вулиці. Також для мене важливо що завдяки цьому проекту такий невеликий клуб, як ФК «Тростянець» зміг об’єднати владу і бізнес. Серед усіх одинадцяти переможців проекту, це перше відкриття, і хочу сказати: ФК «Тростянець» підняв високу планку в реалізації своєї заявки».

Відразу ж випробували нове футбольне поле юні спортсмени – учасники футбольного турніру «Кубок міста Тростянець». У змаганнях, які триватимуть 11-12 травня, беруть участь 8 команд з Тростянця, Сум, Полтави, Глухова, Куп’янська, м. Солоницівка (Харківська область).