Новини :: Кубок регіонів УЄФА

Україна уп'яте прийме відбірний турнір Кубку регіонів УЄФА

Україна уп'яте прийме відбірний турнір Кубку регіонів УЄФА

Відбірний турнір сезону 2012/13 триватиме 9-13 жовтня на Київщині

Матчі відбудуться на стадіонах Національного університету державної податкової служби (Ірпінь), "Діназ" (Демидів Вишгородського району), "Ювілейний" (Буча).

Кубок регіонів УЄФА у новітньому форматі розпочав свій успішний шлях у 1999 році, коли Комітетом УЄФА з аматорського футболу було прийняте рішення про відновлення його проведення. Адже з 1965 по 1978 роки турнір під назвою Кубок аматорів УЄФА проводився та з різних причин був припинений.

Одразу 32 аматорські команди стартували у першому Кубку регіонів УЄФА сезону 1999 року. У прем'єрному турнірі перемогу святкували господарі фінального турніру – італійські аматори з містечка Венето, які у фіналі здолали аматорів Мадриду. Пробилася тоді до фіналу й команда ірпінського УФЕІ, яку тренував Павло Яковенко.

Відтоді українські аматорські колективи завжди тримали марку й гідно представляли державу в турнірі. З семи попередніх розіграшів в Україні було проведено чотири відбірні турніри, в яких наші кращі аматорські команди святкували перемогу й, відповідно, приймали участь у фінальних турнірах.

Фіналістами Кубку регіонів були одеський "Іван", "Єдність-2" з Плисок та найуспішнішими нашими здобутками на аматорській європейській арені є бронзові медалі УФЕІ з Ірпеня та КЗЕСО з Каховки, що на Херсонщині.

У восьмому Кубку регіонів УЄФА сезону 2012/2013 років Україна отримала право на проведення вже п'ятого домашнього відбірного турніру. За підсумками жеребкування, що відбулося на початку березня у швейцарському Ньйоні, під головуванням очільника Комітету УЄФА з аматорського та дитячо-юнацького футболу Джима Бойса, нашими суперниками стали представники аматорського футболу Бельгії, Іспанії та Словенії, а саме: "Ардени" (Бельгія), "Каталонія" (Іспанія) та "Любляна" (Словенія).

Україну у турнірі представляє аматорська збірна центрального регіону, сформована, переважно, з гравців команд Київської області. Основою збірної є гравці футбольного клубу "Путрівка" з Васильківського району Київщини. Залучені також представники ФК "Нове Життя" з Андріївки Полтавської області – провідних аматорських команд за підсумками 2011 року. Колективи є, відповідно, срібним призером та чемпіоном минулого сезону, а відтак, сподіваємося, що співпраця з представництва України на міжнародній арені дозволить нам й у восьмому сезоні Кубку регіонів УЄФА посісти високе місце серед лідерів європейського аматорського футболу.

Запрошуємо вболівальників та представників ЗМІ 9, 11 та 13-го жовтня на стадіони Київщини аби підтримати нашу команду у нелегкій боротьбі за перше місце у відбірному турнірі, оскільки лише воно дає право на участь у фінальному турнірі, що відбудеться у 2013 році в країні, яку представлятиме один з вісьмох фіналістів.

Календар відбірного турніру:

І тур. 9 жовтня 2012 р. (вівторок)

Відкриття змагань о 14.20

15.00. Україна – Словенія (стадіон НУДПСУ, м. Ірпінь)

15.00. Бельгія – Іспанія (стадіон "Діназ", с. Демидів)

ІІ тур. 11 жовтня 2012 р. (четвер)

15.00. Україна – Бельгія (стадіон "Ювілейний", м. Буча)

15.00. Іспанія – Словенія (стадіон НУДПСУ, м. Ірпінь)

ІІІ тур. 13 жовтня 2012 р. (субота)

14.00. Словенія – Бельгія (стадіон "Діназ", с. Демидів)

14.00. Іспанія – Україна (стадіон "Ювілейний", м. Буча)

Доробок українських аматорів у Кубку регіонів УЄФА:

Сезон 1999 – УФЕІ (Ірпінь, тренер П. Яковенко), бронза на фіналі у м. Венето, Італія.

Сезон 2000-2001 – "Дністер" (Овідіополь, тренер В. Ущаповський), друге місце у відбірному турнірі в м. Пловдів, Болгарія

Сезон 2002-2003 – "Південьсталь" (Єнакієве, тренер О. Данилевич), друге місце у відбірному турнірі в м. Баку, Азербайджан

Сезон 2004-2005 – КЗЕСО (Каховка, тренер В. Коваленко), бронза на фіналі у м. Краків, Польща

Сезон 2006-2007 – "Іван" (Одеса, тренери: С. Марусін, С. Сухорученко), п'яте місце на фіналі в м. Слівен, Болгарія

Сезон 2008-2009 – "Бастіон" (Іллічівець, тренер О. Краснянський), друге місце у відбірному турнірі в м. Бухарест, Румунія

Сезон 2010-2011 – "Єдність-2" (Плиски, тренер С. Бакун), восьме місце на фіналі у м. Брага, Португалія