Новини :: Кубок регіонів УЄФА

Аматори. Переконлива прем'єра "Бастіона"

Аматори. Переконлива прем'єра "Бастіона"

Молдова – "Бастіон" – 1:5

Голи: Караус (90 +2) – Нечипорук (15, 38), Павлов (21), Бурджанадзе (75, 82).

Бастіон: Чопко, Павлов, Волчков, Юрченко, Шкарупа, Краснянский, Коваленко, Нечипорук (Гагічашвілі, 60), Сідорський (Бредіс, 63), Бурджанадзе, Гайдаржи (Тищенко, 78).

Феєричний початок

У понеділок, 22 вересня відбувся перший матч попереднього раунду Кубку регіонів УЄФА серед аматорських команд, в якому представник України іллічівський "Бастіон" розгромив команду з Молдови з рахунком 5:1. Нагадаємо, що колектив з Одещини потрапив до шостої кваліфікаційної групи, де їхніми суперниками разом з господарями – румунами – стали представники Болгарії та Молдови.

Вагома заявка

Іллічівці одразу захопили ігрову та територіальну перевагу, що принесло свої плоди вже на 15-й хвилині – відзначився Олександр Нечипорук. На цьому "Бастіон" не зупинився, невдовзі подвоївши рахунок. Голкіпера молдован влучним ударом засмутив Ігор Павлов. А на 38-й хвилині Нечипорук довів справу до розгрому, потужним "пострілом" оформивши дубль.

Дубль Бурджанадзе

Другий тайм видався не менш результативним. Молдавани зробили одразу дві заміни, які, втім, жодним чином не вплинули на перебіг подій на полі. На 75-й хвилині Іраклій Бурджанадзе вчетверте вразив ворота суперника, а вже за сім хвилин провів другий гол. Молдовани спромоглися лише відстояти престиж. Вже у компенсований арбітром час Валерій Караус трішки відкоригував невтішний для себе рахунок. 5:1 – на користь українців.

Переможець лише один

Другий тур відбудеться у середу, 24 вересня. Суперником підопічних Олександра Краснянського стане команда Болгарії, яка свій матч з господарями турніру звела до нічиєї – 0:0. Слід зазначити, що протистояння між майбутніми опонентами "Бастіона" було доволі напруженим, а команди показали якісний футбол. Тож українцям розслаблятися не варто. Нагадаємо, що до фінальної стадії змагань, яка відбудеться наступного року, може потрапити лише переможець групи.

Ярослав Кучеренко, ФФУ