Новини :: Кубок регіонів УЄФА

Створено збірну Івано-Франківської області з футболу

Створено збірну Івано-Франківської області з футболу

Вже в липні 2014 року в Україні пройде національний відбрковий турнір до своєрідного чемпіонату Європи з футболу серед аматорів - "Кубку Регіонів УЄФА". Про свою участь у змаганнях, однією з перших, офіційно підтвердила Івано-Франківщина.

Виконком обласної федерації футболу ухвалив рішення створити збірну Івано-Франківської області для участі у відбірковому турнірі Кубка регіонів УЄФА на базі ФК "Калуш", а його тренер Роман Драган призначений тренером збірної.

"На сьогоднішній день Калуш має хорошу фінансову та організаційну підтримку, тренерський та командний склад, – каже в.о. голови ІФФФ та віце-президент ААФУ Тарас Клим. – Все це дає підстави підтримати ФК "Калуш" як базову команду Прикарпаття на участь у відбірковому турнірі".

Зі слів президента ФК "Калуш" Романа Бігуна, рішення клубу взяти участь у цьому проекті продиктоване кількома причинами. По-перше бльшість гравці ФК "Калуш" раніше не мали контрактів з професійними клубами, а тому згідно регламенту змагань мають право на виступ у турнірі. По-друге, керівництво клубу і міський голова Калуша Ігор Насалик готові профінансувати участь команди у змаганнях. Більше того, Калуш готовий стати господарем турніру, який має відбутися вже в липні цього року.

Нагадаємо, що 12 червня 2014 року в день початку Чемпіонату світу з футболу на платформі Спільнокошт - http://biggggidea.com/project/680/ стартував проект "Відродимо футболу на Прикарпатті". Його мета - зібрати кошти для фінансування участі збірної Івано-Фраківської області у всеукраїнському відборі до "Кубку Регіонів УЄФА". Як бачимо, дана ініціатива не залишилася непоміченою і знайшла підтримку серед футбольних функціонерів краю.

20 червня - останній день підтвердження участі команд у змаганнях. Попередньо до них зголосилися представники Полтавської, Чернігівської, Черкаської, Рівненської Івано-Франківської та Київської областей. За регламентом участь у турнірі може брати клубна команда або збірна області, сформована з гравців, які ніколи раніше не мали професійних контрактів. Склади команд стануть відомі 25 червня. Вік гравців - від 19 до 40 років.

Переможець національного відбіркового турніру з 23 по 27 вересня захищатиме честь України на першому етапі Кубку регіонів УЄФА у Молдові.

Кубок регіо́нів УЄФА (англ. UEFA Regions' Cup) — футбольний турнір для аматорських клубів Європи, що проводиться під егідою УЄФА. Кожна національна асоціація, що входить до євроейської футбольної асоціації може відрядити по одній команді.