Новини :: Кубок регіонів УЄФА

Відбулося жеребкування VIII Кубку регіонів УЄФА 2012/2013

Відбулося жеребкування VIII Кубку регіонів УЄФА 2012/2013

В нашій групі - Словенія, Бельгія та Іспанія.

Вчора у швейцарському Ньоні, у штаб-евартирі УЄФА, під головуванням віце-президента ФІФА Джима Бойса відбулося жеребкування попереднього та групового етапів VIII Кубку регіонів УЄФА 2012/2013.

Ще в лютому стало відомо, що УЄФА задовольнило заявку України на проведення в нас групового етапу, тож з того часу всі з нетерпінням очікували дня жеребкування.

Здебільшого, при жеребкуванні групових турнірів у попередні сезони (крім V-го 2006/2007) УЄФА брав до уваги територіальний принцип, тому зазвичай нашими суперниками були команди країн СНД чи близького зарубіжжя. Однак цього разу УЄФА вдруге відійшов від даного принципу.

Отже суперниками чемпіона України 2011 року - ФК "Нове Життя", стали аматорські команди Словенії, Бельгії та Іспанії. Матчі міні-турніру відбудуться у Полтаві у вересні-жовтні 2012 р.

Жереб, звичайно, не найкращий, з огляду на іспанців, які вже двічі здобували Кубок. А колективи зі Словенії та Бельгії вже були нашими суперниками у групі V-го Кубку 2006/2007. Тоді в Одесі місцевий ФК "Іван" (чемпіон України 2005 р.) здолав словенський "Целье-Птуй" та бельгійський "Центр" з однаковим рахунком - 1:0.

Загалом в Європі відбудуться вісім групових міні-турнірів, переможці яких потраплять до фіналу.

Сподіватимемося, що до початку турніру керівництво та тренерський штаб "Нового Життя" зуміє сформувати колектив, який здолає суперників та здобуде єдину путівку до фіналу вісьмох.

Зі своєї сторони Асоціація аматорського футболу докладе всіх зусиль аби гідно прийняти гостей в Україні та забезпечити високий рівень організації змагань.