Новини :: Пряма мова

Пряма мова

У Заболотцях оновили стадіон!

У Заболотцях оновили стадіон!

У селі Заболотці Бродівського району Львівщини завершилася масштабна реконструкція футбольного стадіону, реалізована в рамках проекту «11х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів».

Із цієї нагоди, в неділю, 25-го серпня, на ньому провели матчі щорічного, вже сьомого за ліком Кубку пам’яті місцевого футболіста, а згодом і футбольного функціонера Романа Івановича Лаби, іменем якого названо реконструйований стадіон. За головний трофей боролися команди «Січ», «Січ-2» із Заболотівської об’єднаної територіальної громади, ФК «Олесько» Буського району та «Енергія» з Попівців Бродівського району. У вирішальному поєдинку з рахунком 1:0 «Січ-2» здолала «енергетиків» – переможний гол забив Роман Пастух.

Перший заступник Голови Федерації футболу Львівської області Ярослав Грисьо разом із заступником виконавчого директора ФФЛО Андрієм Смольським вручили переможцям і призерам змагань кубки та грамоти, а також футбольне екіпірування – м’ячі, тренувальні фішки, ігрову форму, загальною вартістю, що еквівалентна тисячі євро від Асоціації аматорського футболу України.

У Заболотцях оновили стадіон

Саме Асоціація аматорського футболу України, яка на початку цього року визначила 11 кращих заявок від аматорських футбольних клубів і дитячо-юнацьких спортивних закладів для участі у відповідному проекті, профінансувала закупівлю необхідних матеріалів на суму, що еквівалентна 10 тисячам євро.

За ці кошти, зокрема, придбано трактор для косіння газону, огороджено євросіткою стадіон по всьому периметру, збудовано душову, встановлено 100 новеньких пластикових сидінь на трибунах. Цікаво, що всі роботи впродовж двох місяців безкоштовно виконали місцеві футболісти і вболівальники.

У Заболотцях оновили стадіон

Тож тепер команди «Січ», «Січ-2», що виступають у чемпіонаті Бродівського району, та дитячо-юнацька команда з аналогічною назвою, яка змагається в ДЮФЛ Рівненської області, мають можливість проводити домашні матчі на оновленому стадіоні.

У Заболотцях оновили стадіон

Нагадаємо, проект «11х11 чемпіонів» реалізується Асоціацією аматорського футболу України в партнерстві з Українською асоціацією футболу та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, за фінансової підтримки Уряду Німеччини через федеральну компанію GIZ.

У Заболотцях оновили стадіон