Новини :: Пряма мова

Пряма мова

Футбольне свято на Черкащині

Футбольне свято на Черкащині

13 вересня у Білозір'ї (Черкаська обл.) відбулось відкриття спеціалізованого футбольного майданчика в дитячому садочку «Червона шапочка» за проектом «11х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів» метою якого є матеріально-технічна підтримка аматорських футбольних клубів, дитячо-юнацьких спортивних закладів та популяризація аматорського футболу в Україні.

Місцевий футбольний клуб «Черкащина-Академія» в числі 11 аматорських клубів України став переможцем відбору заявок на реалізацію проектів розвитку та спрямував фінансову підтримку в сумі, що еквівалентна 11 000 євро, на облаштування спортивного майданчика для занять футболом з дітьми дошкільного віку (у залі дитячого садочку), обладнання методичного кабінету для тренерів (придбання проектору, екрану, ноутбуку, відеокамери, макетів футбольного поля, тренерської дошки), а також придбання тренажерів та базового набору екіпіровки та спортивного інвентарю. Реалізація проекту мотивувала місцеву громаду залучити для його втілення додатково кошти в сумі, що еквівалентна майже 2000 євро.

Урочистий захід відбувся за участі Володимира Лашкула, почесного президента футбольного клубу «Черкащина-Академія», першого віце-президента Асоціації аматорського футболу України Олександра Каденка, представника Німецької федеральної компанії Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ), заступника керівника проекту «11Х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів» Тетяни Хімченко, представника посольства Німеччини в Україні Світлани Чеботар, референта з питань економічного співробітництва та розвитку посольства ФРН в Україні Тобіаса Шрадера та  координатора соціальних проектів Української Асоціації футболу Євгена Столітенка.

«Перемога юнацької збірної України U-20 на чемпіонаті світу свідчить про те, що успіх не повинен лишатися тільки мрією. Але немає значення, чи перше або друге місце, футбол об'єднує всіх людей», зазначив Тобіас Шрадер під час церемонії відкриття спортивного майданчика після символічного розрізання стрічки. «Спорт – це чудова можливість для дітей знаходити нових друзів та поглиблювати дружбу. Я не можу уявити кращого способу просування таких цінностей, як дружба, солідарність і соціальна активність».

Перший віце-президент ААФУ Олександр Каденко у свою чергу зазначив: «Відкриття майданчику зі штучним покриттям у дошкільному закладі продемонструвало, що наш проект охоплює усі верстви населення України. А всі знають, що здорові діти є запорукою здорової нації!».
 

1

2

3

4

5

6

7

8

10

11

12

13

14

15

15

16

17