Новини :: Привітання

Привітання

Ювілей великого майстра футболу

Ювілей великого майстра футболу

Ювілей великого майстра футболуСьогодні своє 85-річчя відзначає улюбленець багатьох поколінь - Андрій Біба.

Сьогодні, 10 серпня 2022 року, в родині вітчизняного футболу свято. Свій пам'ятний 85-й день народження відзначає заступник голови ААФУ, голова організаційного комітету клубу "Шкіряний м'яч", загальний улюбленець Андрій Біба.

Один із найвидатніших вихованців столичного футболу найкращі роки своїх виступів провів у «Динамо», з киянами тричі вигравши золоті медалі чемпіонату СРСР, двічі - Кубок Радянського Союзу, ставши автором першого голу в історії виступів українських і радянських клубів у єврокубках. Дебютував у збірній СРСР у матчі з Бразилією 1965 року, зігравши проти Пеле. Найкращий футболіст УРСР і СРСР 1965 року. Виступав також за «Дніпро» та «Десну». Як тренер, працював у рідному «Динамо», а також інших українських клубах -  сімферопольській «Таврії», ФК «Дніпро», житомирському «Спартаку», горлівському «Вуглику», хмельницькому «Поділлі», охтирському «Нафтовику». Особливо прославився Андрій Андрійович як філігранний футбольний селекціонер, який відкрив для світового футболу низку самобутніх "зірочок".

Не дивно, що в відродженому з ініціативи Ф.І.Шпига клубі "Шкіряний м'яч" посаду голови оргкомітету та почесного президента було довірено саме А.А.Бібі.

Вітаючи нашого шановного старшого друга, товариша та вчителя в цей день, зичимо Андрію Андрійовичу мирного неба, сімейного затишку та добробуту. А футбол, який так безмежно любить А.А.Біба, обов'язково порадує його новими перемогами!

З повагою,
Колектив ААФУ

Ювілей великого майстра футболу

Ювілей великого майстра футболу