Новини :: Привітання

Привітання

Сьогодні – 25 років Асоціації аматорського футболу України

Сьогодні – 25 років Асоціації аматорського футболу України

Шановні друзі!

У цей день, рівно 25 років тому, було засновано Асоціацію аматорського футболу України. Група ентузіастів, очолена та підтримана меценатом, істинним Українцем Федором Івановичем Шпигом, заклала фундамент якісно новому етапу розвитку масового футболу в нашій державі. Низка турнірів, об'єднаних під егідою однієї організації, дали старт сотням, тисячам гравців, які зробили нові кроки у своїй футбольній кар’єра.

Від 1998 року аматорський футбол України отримав новий рівень організації, проведення та підтримки. Відродився клуб "Шкіряний м'яч", і тепер ці найбільш масові шкільні змагання справедливо гордяться тим, що звідси вийшли такі майбутні майстри, як Руслан Малиновський, Віктор Циганков, Андрій Лунін, Михайло Мудрик і Ілля Забарний.

Зазнав вирішальних реформ Чемпіонат і Кубок України серед аматорських команд, який з часу переходу на синхронну з іншими змаганнями систему проведення "осінь-весна" запрацював в одному тоні та ритмі зі змаганнями інших ліг і рівнів нашого футболу.

Аматорський футбол України багато зробив для розвитку не лише масового футболу в цілому, а й змагань в різних регіонах – завдяки плідній співпраці з обласними та міськими асоціаціями, шкільних турнірів – завдяки взаємопорозумінню з органами освіти.

Окремо варто відзначити роль аматорського футболу в оновленні та підживленні нашого національного чемпіонату. За цей час десятки футбольних клубів, отримавши уроки організованого футболу в аматорських змаганнях під егідою ААФУ, пішли далі в своєму розвитку – і дехто досягнув уже єврокубків, фіналу Кубка України, високих місць у вітчизняній Прем'єр-Лізі та розвитку власної інфраструктури.

Ми з надією та вірою дивимося в майбутній день. Дякуючи щоденному подвигу ЗСУ та всіх захисників і захисниць нашої Вітчизни, ми можемо продовжувати футбольні змагання та давати шлях у футбол широким масам любителів спорту. Справу істинно народного мецената Федора Шпига продовжують його гідні сини – Андрій та Олександр. ААФУ працює над тим, щоб змагання зберегли вогник футболу в усіх регіонах України, що дуже важко в наші тяжкі часи, які стали випробуванням на життя та смерть для всієї держави та поставили низку областей на тяжку долю бойових дій і руйнувань.

Але так, як весна перемагає морозну зиму, а добро завжди величніше та успішніше за зло, і футбол виживе в вільній, мирній та незалежній Україні. Ми не святкуємо в цей день, зважаючи на тяжкі випробування України, проте відзначаємо ювілей ААФУ зі словами добра та надії: далі буде!

Асоціація дякує кожному, хто брав участь у захоплюючому 25-річному футбольному житті, керівникам місцевих футбольних осередків, регіональним організаціям, керівникам клубів, адміністративному персоналу, директорам шкіл, вчителям, футболістам-аматорам, учням, які дарували чудові емоції глядачам на футбольних майданчиках, батькам дітей за їх підтримку і опіку, волонтерам, активним і небайдужим людям, Українцям!

Віримо в Україну та ЗСУ, бажаємо стійкості та мужності нашим оборонцям, кожен на своєму робочому місці, щоденно працюємо заради однієї – спільної для всіх – Перемоги!

Слава Україні!

З найкращими побажаннями,

Колектив ААФУ

Сьогодні – 25 років Асоціації аматорського футболу України