Новини :: Шкіряний м'яч. Молодша вікова група

Стартував "Кубок націй Данон" 2011

Стартував "Кубок націй Данон" 2011

Стартував "Кубок націй Данон" 2010/11 років: з листопада по травень близько 200 000 українських школярів будуть змагатися за право участі у фінальному турнірі найбільшого у світі дитячого чемпіонату з футболу в Мадриді в жовтні 2011 року.

Восени цього року по всій Україні стартував перший етап відбірних ігор "Кубку націй Данон" серед школярів 10-11 років. Вперше за час проведення "Кубку націй Данон" компанія "Данон Україна" стала спонсором обласних зональних, обласних фінальних та Всеукраїнських зональних і фінальних змагань. Фінал турніру відбудеться у Києві в травні 2011 року, а міжнародний фінал "Кубку націй Данон", на який з'їдуться переможці більше 40 країн, відбудеться в Мадриді в жовтні 2011 року. Прийняти участь у змаганнях може кожна шкільна зареєстрована команда.

Турнір "Кубок націй Данон" 2011 проводиться Асоціацією аматорського футболу України під патронатом Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту і Міністерства освіти і науки України. Партнери турніру: компанії "Адідас", "Міжнародні авіалінії України", телеканал UBR, "Гала радіо" і газета "Сьогодні". Патроном української першості є відомий футболіст Максим Шацьких.

У міжнародному фіналі "Кубка націй Данон" 2010 року в Йоганнесбурзі приймали участь: команда ЗОШ № 27 м. Вінниці, переможець українського відбору 2010 року, і команда ЗОШ № 73 м. Львова, переможець відбору 2009 року, котра на фіналі в Південній Африці зайняла почесне 5-е місце.

Футбольний турнір "Кубок націй Данон" проводиться у Франції з 2000-го. Засновник та організатор міжнародного чемпіонату – компанія "Данон". Змагання визнані міжнародною футбольною асоціацією УЄФА і об'єднують футболістів 10-12 років зі всього світу. Діти з більш, ніж 40 країн збираються на міжнародному фіналі, щоб розіграти Кубок, який переможцям особисто вручає легенда світового футболу Зінедин Зідан. Девіз "Кубку націй Данон" – "Повір у свою мрію!". Головними цінностями турніру є об'єднання, задоволення від гри, дотримання правил (чесна гра), взаємоповага і культурний обмін. Змагання проводяться по визначеними правилам, на пів поля з таймами по 15 хвилин.

В 2011 році Україна приймає участь в Кубку в дев'ятий раз. Найбільш вдалим був 2000 рік, коли українці завоювали бронзу. Тоді на Кубок їздила команда "Атлант" з Кременчука. Капітан команди, Ігор Гордя, пізніше грав за молодіжну збірну України.

Даріо Маркетті, генеральний директор "Данон" в Україні: "Футбол, як вид спорту, вибраний компанією "Данон" не випадково. Він повністю відповідає цінностям компанії, серед яких: об'єднання, справедливе суперництво, взаємоповага, культурний обмін, і, зрозуміло, здоров'я дітей і всієї нації вцілому. Ми завжди пам'ятаємо, що діти – майбутнє кожної нації. І чемпіонат "Кубок націй Данон" – це чудова можливість для нашої компанії зробити свій внесок у здоров'я дітей усього світу, допомогти їм повірити у власні сили, здійснити свої мрії, щоб у майбутньому стати успішними людьми".

Максим Шацьких, футболіст: "Я знаю, що означає вірити у себе і свою мрію, і я знаю, що означає досягти бажаного. Підтримуючи "Кубок націй Данон", я хочу показати всім юним футболістам, як важливо рухатися назустріч своїй мрії і вірити у свої сили. Бо кожен з них має шанс в майбутньому прийти нам на зміну і захищати честь українських клубів та національної збірної".

"Кубок націй Данон" у цифрах:

  • Чемпіонат: 12 років.
  • Учасники: 40 країн
  • Щорічно: 2 500 000 дітей у віці 10-12 років
  • Учасники чемпіонату 2009-2010 (Йоганнесбург", Південно-Африканська республіка) – 1200 гравців на протязі 4 днів.
  • 700 000 вболівальників зі всього світу.
  • Група компаній "Данон" – світовий лідер з виробництва молочних продуктів. Місія "Данон" – нести здоров'я через продукти харчування якомога більшій кількості людей у світі. Компанія "Данон" працює в Україні з 1998 року. Сьогодні компанія реалізує в Україні широкий спектр продуктів: "Актимель", "Активіа", "Растішка", "Даніссімо", "Живинка", "Веселий пастушок". В 2006 році компанія придбала молокозавод "Родич" в місті Херсоні, котрий був модернізований і тепер називається "Данон Дніпро". Сьогодні на заводі випускається більше 80% продукції "Данон". http://www.danone.com