Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Переможець Всеукраїнських фінальних змагань з футболу "Шкіряний мяч - Кубок Coca-Cola" 2012/2013 ЗОШ № 14 м. Хмельницький

Переможець Всеукраїнських фінальних змагань з футболу "Шкіряний мяч - Кубок Coca-Cola" 2012/2013 ЗОШ № 14 м. Хмельницький

13-15 червня в Івано-Франківську, проходив фінальний турнір "Шкіряний м'яч — Кубок Coca-Cola", у віковій категорії 1999 року народження, учасником якого були 8 кращих футбольні команди шкіл України: ЗОШ № 14 м. Хмельницький, ЗОШ с. Слобода-Шаргородська Шаргородського району Вінницької області, ЗОШ № 2 м. Ульянівка Кіровоградської області, ЗОШ № 1 м. Кременчук Полтавської області, Гімназія м. Конотоп Сумської області, Гімназія ім. І. Сельвінського м. Євпаторія АР Крим, НВК № 1 смт. Ставище Київської області та господарі - ЗОШ-інтернат № 1 м. Івано-Франківська.

Слід також відзначити, що Івано-Франківськ вже втретє приймав фінальний турнір такого рівня. Вперше це сталось в 1998р., коли саме проведення турніру на "Шкіряний м'яч", за ініціативи президента ААФУ - Федора Шпига, було відновлено в нашій країні, вдруге в 2008р.

Протягом трьох днів, на затишному стадіоні "Наука" ім. С. Микитюка (колишній "Електрон", що в 1992р. приймав матчі першого незалежного Чемпіонату України з футболу серед команд вищої ліги), що розташований у мальовничому куточку обласного центру, поряд з центральним міським парком ім. Т. Шевченко та міським озером, тривали захоплюючі, безкомпромісні та цікаві матчі юних футболістів.

Минулого четверга та п'ятниці, на турнірі "Шкіряний м'яч — Кубок Coca-Cola", були зіграні матчі в групах (за регламентом у двох групах по чотири команди), за результатами якого були визначені пари всіх стикових матчі, в яких у суботу розігрались нагороди наймасовішого шкільного дитячого турніру з футболу.

За 7 місце зустрілись команди "невдахи" групового турніру, які посіли четверті місця у турнірній таблиці - ЗОШ № 2 м. Ульянівка Кіровоградської області та НВК № 1 смт. Ставище Київської області. В цьому матчі перемогу здобули юні футболісти Кіровоградщини. В матчі за 5-6 місце зустрілись команди - Гімназія м. Конотоп Сумської області та ЗОШ-інтернат № 1 м. Івано-Франківська. Основний час завершився у нічию. Для визначення переможця цього матчу, командам довелось пробивати післяматчеві пенальті, в яких точнішими були господарі турніру. В матчі за 3-4 місце зустрілись команди - ЗОШ № 1 м. Кременчук Полтавської області та Гімназія ім. І. Сельвінського м. Євпаторія АР Крим. На початку першого тайму в рахунку повели юні футболісти Полтавщини, але до перерви команді, що представляла АР Крим, вдалося зрівняти рахунок у матчі. В другому таймі, юні футболісти Полтавщини забили переможний м'яч, перемігши свого опонента, вибороли третє місце на фінальному турнірі "Шкіряний м'яч — Кубок Coca-Cola", у віковій категорії 1999 року народження. У фіналі зустрілись команди - ЗОШ № 14 м. Хмельницький та ЗОШ с. Слобода-Шаргородська Шаргородського району Вінницької області. Юні футболісти обох команд створили не так вже й багато гольових моментів у фінальному матчі, оскільки боротьба в основному точилась в середині поля, без будь-якої територіальної переваги жодної із команд. Вдача усміхнулась представнику Хмельницького, які "під завісу" матчу провели два " сухі" м'ячі у ворота вінничан та вибороли перше місце. Після фінального матчу відбулась святкова церемонія нагородження всіх учасників турніру. Учасників турніру та переможців вітали Президент Всеукраїнського клубу "Шкіряний м'яч", заслужений майстер спорту СРСР Андрій Біба, перший віце-президент ААФУ Олександр Каденко, віце-президент ААФУ Тарас Клим та інші почесні гості фінального турніру "Шкіряний м'яч — Кубок Coca-Cola", у віковій категорії 1999 року народження. Відзначимо, що кожна команда, що брала участь у фінальному турнірі, а також всі гравці команд були нагородженні цінними призами та подарунками від ААФУ, титульного спонсора змагань Coca-Cola та технічного партнера — Adidas.

Група А

1. ЗОШ № 2 м. Ульяновка (Кіровоградська область)

2. ЗОШ № 1 м. Кременчук (Полтавська область)

3. ЗОШ № 14 м. Хмельницький

4. Гімназія м. Конотоп (Сумська область)

І тур

ЗОШ № 2 м. Ульяновка – Гімназія м. Конотоп 1:2

ЗОШ № 1 м. Кременчук – ЗОШ № 14 м. Хмельницький 2:2

ІІ тур

Гімназія м. Конотоп – ЗОШ № 14 м. Хмельницький 2:2

ЗОШ № 2 м. Ульяновка – ЗОШ № 1 м. Кременчук 1:3

ІІІ тур

ЗОШ № 1 м. Кременчук – Гімназія м. Конотоп 1:1

ЗОШ № 14 м. Хмельницький – ЗОШ № 2 м. Ульяновка 4:2

Група Б

1. Гімназія ім. І. Сельвінського м. Євпаторія (АР Крим)

2. ЗОШ-інтернат № 1 м. Івано-Франківськ

3. НВК № 1 смт. Ставище (Київська область)

4. ЗОШ с. Слобода-Шаргородська (Вінницька область)

І тур

Гімназія ім. І. Сельвінського м. Євпаторія – ЗОШ с. Слобода-Шаргородська 1:2

ЗОШ-інтернат № 1 м. Івано-Франківськ – НВК № 1 смт. Ставище 2:0

ІІ тур

ЗОШ с. Слобода-Шаргородська – НВК № 1 смт. Ставище 2:1

Гімназія ім. І. Сельвінського м. Євпаторія – ЗОШ-інтернат № 1 2:2

ІІІ тур

ЗОШ-інтернат № 1 м. Івано-Франківськ – ЗОШ с. Слобода-Шаргородська 0:1

НВК № 1 смт. Ставище - Гімназія ім. І. Сельвінського м. Євпаторія 1:3

Стикові матчі

Матч за 7 місце

ЗОШ № 2 м. Ульяновка – НВК № 1 смт. Ставище 4:2

Матч за 5 місце

Гімназія м. Конотоп - ЗОШ-інтернат м. Івано-Франківськ 0:0 (пен. 1:3)

Матч за 3 місце

ЗОШ № 1 м. Кременчук - Гімназія ім. І. Сельвінського м. Євпаторія 3:2

Матч за 1 місце

ЗОШ № 14 м. Хмельницький - ЗОШ с. Слобода Шаргородська 2:0

Переможці у змаганнях з елементів техніки гри у футбол:

"Жонглювання" - Білоус Сергій ЗОШ № 1 м.Кременчук;

"Удари на дальність" - Гайда Ян ЗОШ № 2 м. Ульяновка;

"Удари на точність" - Атаманюк Роман ЗОШ-інтернат № 1 м. Івано-Франківськ.

Кращі гравці змагань:

1. Чкана Сергій - ЗОШ № 1 смт. Ставище;

2. Боженко Максим - ЗОШ № 1 м. Кременчук;

3. Семенда Євген - ЗОШ № 2 м. Ульяновка;

4. Клим'юк Максим ЗОШ-інтернат м. Івано-Франківськ;

5. Богомаз Олександр - Гімназія м. Конотоп;

6. Контарак Володимир - Гімназія ім. І. Сельвінського м. Євпаторія;

7. Палій Владислав - ЗОШ с. Слобода-Шаргородська;

8. Душкін Денис - ЗОШ № 14 м. Хмельницький.