Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Українські футболісти з перемоги розпочали міжнародний турнір у Сочі

Українські футболісти з перемоги розпочали міжнародний турнір у Сочі

У Сочі (Російська Федерація) стартував Міжнародний футбольний турнір "Шкіряний м'яч-2013", який юні спортсмени вже назвали "Лігою чемпіонів".

Позмагатися за медалі і визначити найсильнішу дитячу країн колишнього Радянського Союзу приїхало тринадцять команд. Серед них – група "А":"Берд" (Комсомольське, Чечня, Російська Федерація), ДФК "Дагомис" (Сочі, Росія), ЗОШ-1 (Кременчук Полтавської області, Україна), "Нарт" (Сухумі, Абхазія), "Зоря" (Бельци, Молдова), СФК "Слуцькцукор" (Слуцьк, Білорусь), група "В": "Бригантина" (Псков, Росія), "Уз Донг Жу" (Андижан, Узбекистан), ЗОШ-6 (Іллічівськ Одеської області, Україна), ІР (Цхинвал, Південна Осетія), "Нефтчі" (Баку, Азербайджан), "Каспій" (Актау, Казахстан).

Під час урочистого відкриття змагань юних спортсменів і тренерів привітав президент Всеукраїнського клубу "Шкіряний м'яч, заслужений майстер спорту, найкращий футболіст СРСР-1966 Андрій Біба. Він побажав юним спортсменам обрати найдостойнішу команду і зробити це у чесній та безкомпромісній боротьбі.

Українські футболісти вдало розпочали цьогорічний турнір. Першими стартували іллічівські хлопці, які зустрічалися з ровесниками з Казахстану. Після коротенької розвідки наші співвітчизники заволоділи ініціативою. Постійні атаки українців на ворота казахстанської команди змусили помилятися її захисників. Тож після двох прострільних передач Дениса Юдіна та Іллі Примакова гравці "Каспію" зрізали м'яч у свої ворота. Крім того Примаков і Владислав Бондар ще двічі змусили капітулювати голкіпера "Каспію" 4:0.

З перемоги розпочали груповий турнір і представники Кременчука. У першому турі юні футболісти Полтавщини обіграли білоруську команду "Слуцькцукор" 2:1. У нашій команді двічі відзначився Денис Галата. Лише наприкінці поєдинку білорусам вдалося сквитати один м'яч. До речі, рахунок на табло аж ніяк не відповідає перебігу подій на майданчику. Адже й тут повна перевага була на боці нашої команди. Принаймні ще тричі міг відзначитися автор "дубля" Галата. У двох епізодах він влучив у стійку та поперечину.

Уважно спостерігав за поєдинками своїх земляків президент клубу "Шкіряний м'яч" Андрій Біба, який відразу по завершенні матчів поділився своїми враженнями: "Хлопці здійснили маленький подвиг. Адже після майже півторадобової подорожі автобусом до Сочі вони були дуже втомленими. Та вони чудово розуміли, що захищають спортивну честь своєї держави. Тому проявили характер і бійцівські якості. За це їм велика подяка. Та й тренери виявилися на висоті, які зуміли знайти потрібні слова підтримки. Турнірна дистанція довга. У футболі все трапляється, але поки що в наших командах все йде за планом".

До вітань юним спортсменам приєднується і перший віце-президент Аматорської асоціації України Олександр Каденко: "Хлопці молодці! Користуючись нагодою хотів би подякувати місцевій владі Іллічівська та футбольному клубу "Кремінь" (Кременчук), які разом з нашою асоціацією зробили все для того, щоб діти взяли участь у цьому престижному міжнародному футбольному турнірі".

Календар матчів за участю наших команд: "Берд" - ЗОШ-1, "Харчовик" – ЗОШ-6, ЗОШ-1 –"Зоря", "Бригантина" - ЗОШ-6, ЗОШ-1 – ДФК "Дагомис", ЗОШ-6 – ДФК "Дагомис", "Нарт" - ЗОШ-1, ЗОШ-6 – ІР.

Стикові матчі відбудуться 20 жовтня на головному стадіоні приморського міста "Ют-Спорт".

Микола Моторний (прес-служба Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України) – спеціально для сайту ААФУ – із Сочі.