Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Кременчуцькі школярі лідирують на міжнародному турнірі з футболу в Сочі

Кременчуцькі школярі лідирують на міжнародному турнірі з футболу в Сочі

У Сочі (Російська Федерація) триває Міжнародний дитячий футбольний турнір "Шкіряний м'яч-2013", в якому беруть участь переможці і фіналісти національних розіграшів колишніх країн СНД. Серед його учасників і дві українські команди – фіналісти цьогорічного "Шкіряного м'яча – Кубка Coca-Cola". Це – команди Кременчуцької ЗОШ-1 (Полтавська область) та Іллічівська ЗОШ-6 (Одеська область).

Другий ігровий день турніру "Шкіряний м'яч" по-різному склався для наших юних земляків. Він виявився невдалим для школярів Іллічівська, які спочатку програли команді з узбецького Андижану – 1:2, а потім ще й поступилися хлопцям з Беслану – 1:4.

Натомість продовжує радувати кременчуцька команда. Цього разу хлопці з кременчуцької ЗОШ-1 декласували ровесників з Грозного з рахунком 5:0. У нашій команді відзначилися Денис Галата, на рахунку якого три голи, а також Іван Куць та Віктор Пилипенко. Саме наша команда після двох ігрових днів очолює турніру таблицю групи "В". Після впевненої перемоги юних кременчужан усі три автори забитих м'ячів отримали від начальника відділу інформаційно-аналітичного забезпечення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Миколи Моторного значки з олімпійською символікою.

Уважно спостерігає за поєдинками своїх земляків президент Всеукраїнського клубу "Шкіряний м'яч" Андрій Біба: "Солідно виглядає кременчуцька команда. Відчувається фаховість тренера. У команди сувора ігрова дисципліна. І що приємно, хлопці грають у своє задоволення. Нам треба берегти такі таланти, розвивати їхню майстерність. Радий за наш освітянський спорт, зокрема, футбол. В Україні ми проводимо багато різноманітних турнірів і завжди відчуваємо потужну підтримку з боку МОН України (міністр – Дмитро Табачник) і Комітет з фізичного виховання та спорту (голова – Євген Баженков)".

Володар головного призу визначиться 20 жовтня на Сочинському центральному стадіоні. Нагадаю, що на першому турнірі в Санкт-Петербурзі львівська команда здобула бронзові медалі, а минулого року тут, в Сочі, чемпіонами стали хлопці з Маріуполя.

Микола Моторний (прес-служба Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України) із Сочі – спеціально для сайту ААФУ.