Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Кременчуцькі школярі за крок до головного фіналу Сочинського міжнародного турніру з футболу "Шкіряний м'яч-2013"

Кременчуцькі школярі за крок до головного фіналу Сочинського міжнародного турніру з футболу "Шкіряний м'яч-2013"

У Сочі триває Міжнародний дитячий футбольний турнір "Шкіряний м'яч-2013", який юні спортсмени вже назвали "Лігою чемпіонів". За нагороди змагається тринадцять команд. Це чемпіони і призери своїх національних дитячих змагань з Росії, Білорусі, Молдови, Узбекистану та Казахстану. Серед них – і дві українські команди: з Кременчука Полтавської області та Іллічівська, що неподалік Одеси. Саме ці дві команди грали у фіналі Всеукраїнського турніру "Шкіряний м'яч - Кубок Coca-Cola".

Третій ігровий день виявився вдалим для наших команд. Після двох прикрих поразок шкільна команда з Іллічівська зустрічалася з бронзовим призером російського "Шкіряного м'яча" псковською "Бригантиною". На майданчику точилася напружена безкомпромісна боротьба. Першими добилися успіху юні гравці Пскова, які скористалися неузгодженістю дій нашого голкіпера та захисників. Та вже через кілька хвилин Сашко Гурин, який був найкращим у команді Іллічівська, продемонструвавши індивідуальну майстерність, відновив рівновагу – 1:1.

На іншому сочинському майданчику переможну серію продовжили школярі Кременчука. Після перемоги над чемпіонами з Білорусі та особливо з Росії – чеченським "Бардом" з рахунком 5:0, здавалося, що не буде проблем і в матчі з молдовським чемпіоном з міста Бельци. І хоч упродовж зустрічі футболісти з Полтавщини мали незаперечну перевагу, створили з півтора десятка голевих моментів, але тільки на останніх секундах вирвали таку бажану перемогу.

Гравці молдовської "Зорі" відверто грубо зіграли у своєму штрафному майданчику проти Івана Куця. Пенальті чітко реалізував найкращий бомбардир "Кременя" Денис Галата, який отримав від представника Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Миколи Моторного черговий олімпійський сувенір.

Тепер на рахунку підопічних Антона Диндікова дев'ять очок і вони впевнено очолюють турнірну таблицю групи "А". Щоб потрапити до головного фіналу і поборотися за чемпіонський титул Сочинського міжнародного турніру "Шкіряний м'яч-2013" нашим хлопцям достатньо виграти один з двох матчів, які ще залишилися в групі "А" Їхніми суперниками будуть сочинський "Дагомис" та сухумський "Нарт".

Володар головного призу визначиться 20 жовтня на Сочинському центральному стадіоні. Нагадаю, що на першому турнірі в Санкт-Петрбурзі команда львівської школи номер 73 здобула бронзові медалі, а минулого року тут, в Сочі, чемпіонами стали хлопці з Маріуполя.

Микола Моторний (прес-служба Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України) із Сочі – спеціально для сайту ААФУ.