Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

На міжнародному турнірі в Сочі одеські школярі-аматори на рівних грають з професіоналами з Азербайджану

На міжнародному турнірі в Сочі одеські школярі-аматори на рівних грають з професіоналами з Азербайджану

На Міжнародному дитячому футбольному турнірі "Шкіряний м'яч-2013" відбулися матчі четвертого ігрового дня. У групі "А" знову відзначилися футболісти Кременчуцької ЗОШ-1.

А в групі "В" шкільна команда з Одещини відібрала двоє очок у бакинського "Нефтчі" (Азербайджан), який йде серед лідерів.

Цього разу наші юні співвітчизники зустрічалися з господарями турніру – командою "Дагомис" (Сочі). І хоч суперник втратив будь-які шанси позмагатися за призові місця, але перед своїми вболівальниками прагнув на рівних зіграти з лідером групи. Кременчуцькі школярі успішно витримали кількахвилинний стартовий натиск сочинців. І вже самі почали створювати біля воріт "Дагомиса" небезпечні моменти. Під час однієї з контратак підступним ударом Валерій Палієвець застукав зненацька сочинського голкіпера – 1:0. Після відпочинку кременчуцька команда посилила натиск. Спочатку Іван Куць замкнув прострільну передачу партнера, а потім черговий гол на свій рахунок записав Денис Галата. Закономірна перемо підопічних Антона Диндікова з рахунком 3:0.

У групі "В" виступає команда Іллічівської ЗОШ-6 (Одеська область). Цього разу футболісти з Одещини грали з лідером групи "В" - бакинським "Нефтчі". Усупереч регламенту змагань азербайджанські футбольні функціонери направили на турнір до Сочі молодіжну команду з групи підготовки одного з лідерів чемпіонату Азербайджану. Ці хлопці ніколи не грали на турнірі "Шкіряний м'яч". Натомість більше уваги приділяли різноманітним чемпіонатам серед професійних команд. Та підопічні Олександра Гурина виявилася не злякливих, хоч і грають на аматорському рівні: хлопці активно провели поєдинок, активно перекривши всі підходи до своїх воріт і постійно відповідали гострими контратаками. В обох командах надійно зіграли воротарі, які по кілька разів ліквідували небезпечні моменти. У підсумку – бойова нічия – 0:0.

Завтра останній ігровий день групового турніру. Кременчуцька ЗОШ-1 гратиме з командою "Нарт" (Сухумі, Абхазія), яка відстає від українських школярів на двоє очок.

Іллічівська ЗОШ-6 позмагається з командою ІР (Цхинвал, Південна Осетія).

Володар головного призу визначиться 20 жовтня на Сочинському центральному стадіоні. Нагадаю, що на першому турнірі в Санкт-Петрбурзі команда львівської школи номер 73 здобула бронзові медалі, а минулого року тут, в Сочі, чемпіонами стали хлопці з Маріуполя.

Микола Моторний (прес-служба Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України) із Сочі – спеціально для сайту ААФУ.