Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Кременчужани виходять у фінал міжнародного турніру "Шкіряний м'яч-2013"

Кременчужани виходять у фінал міжнародного турніру "Шкіряний м'яч-2013"

На міжнародному дитячому футбольному турнірі "Шкіряний м'яч-2013" відбулися матчі п'ятого ігрового дня. У заключному турі в групі "А" зустрічалися головні претенденти на путівку до фіналу – юні спортсмени Кременчуцької ЗОШ № 1 (Полтавська область) та абхазька команда "Нарт" (Сухумі).

Перед останнім туром групового етапу ми випереджали сухумських футболістів на два очки. Тому нашу команду влаштовувала навіть нічия. Натомість "Нарт" міг пробитися до головного поєдинку турніру "Шкіряний м'яч-2013", лише обігравши українців. Упродовж всього поєдинку злива практично збивала з ніг юних футболістів. Та учасники "Шкіряного м'яча" проявили справжній бійцівський характер. Темпераментні юні абхазці відразу кинулися на ворота кременчужан, але подолати наш останній рубіж вони так і не зуміли. Хоч і мали кілька моментів для взяття воріт. Надійно зіграли захисники начолі з голкіпером Данилом Плаксієм.

У середині першого тайму гра вирівнялася, а після перерви вже юні футболісти з Полтавщини впевнено почувалися на підступах до воріт "Нарту". Головні події відбувалися наприкінці поєдинку. За десять хвилин до фінального свистка українці нарешті розхитали захисні редути абхазької команди і Валерій Палієвець вивів нашу команду вперед – 1:0. Суперники кинулися на останній штурм, але прогавили контрвипад Єгора Костіна, який поставив переможну крапку в цьому напруженому поєдинку 2:0.

Підопічні Антона Диндікова у груповому турнірі здобули п'ять перемог поспіль і набрали максимальну кількість очок – п'ятнадцять!

У суботу, 20 жовтня, на головному стадіоні Сочі кременчуцькі футболісти змагатимуться у фіналі з російською "Бригантиною" (Псков), яка стала переможцем групи "В". Бронзові медалі розіграють між собою чеченський "Берд" та абхазький "Нарт", які фінішували другим у своїх групах.

На жаль, невдало завершили груповий турнір футболісти іллічівської ЗОШ № 6. В останньому турі вони програли південноосетинській команді ІР з Цхинвалу – 0:1 і тепер змагатимуться за 11 місце з білоруською командою "Слуцькцукор".

Нагадаємо, що на першому міжнародному турнірі "Шкіряний м'яч", що відбувся 2 роки тому в Санкт-Петербурзі команда львівської школи № 73 здобула бронзові медалі, а минулого року тут, в Сочі, чемпіонами стали хлопці з Маріупольського НВК №1. Українські школярі прагнуть не порушувати приємну для нас медальну традицію і знову привезуть додому черговий комплект нагород.

Микола Моторний (прес-служба Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України) із Сочі – спеціально для сайту ААФУ.