Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Стартував Всеукраїнський фінальний турнір "Шкіряний м'яч – Кубок Coca-Cola" сезону 2014/2015 років

Стартував Всеукраїнський фінальний турнір "Шкіряний м'яч – Кубок Coca-Cola" сезону 2014/2015 років

2-4 червня 2015 року пройдуть фінальні ігри Всеукраїнського дитячого футбольного турніру "Шкіряний м'яч – Кубок Coca-Cola" серед команд гравців 2002/2003 р.н.

Вісім кращих команд зі всієї України, поділені жеребом на дві групи 2-3 червня змагатимуться у груповій частині фіналу, що триватиме на стадіоні київської ДЮСШ-15 за адресою: вул. Маршала Якубовського, 7А. Серед них господарі фінального турніру – вихованці 329-ї школи м. Києва та ще команди сімох начальних закладів, що представляють Дніпропетровськ, Енергодар Запорізької області, Олександрію Кіровоградської області, Смигу Дубенського району Рівненщини, Тячів із Закарпаття, Чернігів та Чорнівку Новоселицького району Чернівецької області.

Офіційна церемонія закриття турніру у даній віковій групі розпочнеться відразу після закінчення фінального матчу о 14:30. У нагородженні переможців візьмуть участь керівники Федерації футболу України, Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Федерації футболу м. Києва, Асоціації аматорського футболу України та представники титульного спонсора Турніру – компанії "Кока-Кола Україна".

"Раді відзначити, що Київ вже неодноразово приймав фінальні ігри "Шкіряного м'яча". Тут панує чудова футбольна атмосфера, за що дякуємо юним футболістам та гостям турніру, які прийшли їх підтримати. Також хочу подякувати компанії "Кока-Кола Україна", адже завдяки нашим партнерам вдалося піднести турнір на такий високий рівень і ось уже кілька років підтримувати цю високу планку. І справа не лише у масовості турніру, хоча це – головне його завдання, яке успішно виконується. Зростає і якісний рівень змагань. Також варто зазначити, що всі учасники змагань, і діти, і тренери, отримають змогу безкоштовно відвідати 4 червня фінальний матч Кубку України 2015 року між "Динамо" та "Шахтарем" – говорить Олександр Каденко, перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України.

"Популяризація здорового способу життя є невід'ємною складовою бізнес-філософії компанії "Кока-Кола", яка підтримує у 115 країнах світу понад 280 програм активності. Однак саме "Шкіряний м'яч – Кубок Coca-Cola" – чи не найбільш успішна з них, що є для нас особливою підставою для гордості. Адже зараз турнір став не лише найбільшим в Україні, а й найбільш масовим з національних спортивних змагань Європи! Ми пишаємося цим, і будемо надалі підтримувати та розвивати цей дитячий турнір, що уже став прикладом для наслідування як в Україні, так і у світі", – розповідає Олеся Жулинська, Директор відділу зі зв'язків з громадськістю компанії "Кока-Кола Україна", титульного партнера Турніру.

Після завершення урочистостей у приміщенні конференц-залу Будинку футболу Федерації футболу України (пров. Лабораторний, 7А) відбудеться прес-конференція, присвячена підведенню підсумків Турніру для 12-13-річних. Окрім учасників церемонії нагородження у заході візьмуть участь капітани та тренери команд-переможниць.

Всеукраїнські фінальні змагань з футболу

"Шкіряний м'яч – Кубок Coca-Cola" 2014/2015

Середня вікова група (2002-2003 р.н.)

Груповий етап І тур

НВК с. Чорнівка (Чернівецька обл.) – Олександрійський колегіум – 0:0

ЗОШ смт. Смига (Рівненська обл.) – колегіум № 11 м. Чернігів – 0:3

ЗОШ № 1 м. Тячів (Закарпаття) – ЗОШ № 1 м. Енергодар (Запорізька обл.) – 1:0

ЗОШ № 142 м. Дніпропетровськ – ЗОШ № 329 м. Київ – 0:1

Груповий етап ІІ тур

Олександрійський колегіум – Колегіум № 11 м. Чернігів 1-1

НВК с. Чорнівка (Чернівецька обл.) – ЗОШ смт. Смига (Рівненська обл.) 1-1

ЗОШ № 1 м. Енергодар (Запорізька обл.) – ЗОШ № 329 м. Київ 0-1

ЗОШ № 1 м. Тячів (Закарпаття) – ЗОШ № 142 м. Дніпропетровськ 2-5

Груповий етап ІІІ тур

ЗОШ смт. Смига (Рівненська обл.) – Олександрійський колегіум 0-4

Колегіум № 11 м. Чернігів – НВК с. Чорнівка (Чернівецька обл.) 3-0

ЗОШ № 142 м. Дніпропетровськ – ЗОШ № 1 м. Енергодар (Запорізька обл.) 1-1

ЗОШ № 329 м. Київ – ЗОШ № 1 м. Тячів (Закарgаття) 7-0

4 червня об 11.00 на стадіоні ім. Баннікова розпочнуться стикові матчі, які й визначать переможців та призерів змагань:

Матч за 7 місце: ЗОШ смт. Смига (Рівненська обл.) – ЗОШ № 1 м. Енергодар (Запорізька обл.)

Матч з 5 місце: НВК с. Чорнівка (Чернівецька обл.) – ЗОШ № 1 м. Тячів (Закарпаття)

Гра за 3 місце: Олександрійський колегіум – ЗОШ № 142 м. Дніпропетровськ

Фінал: Колегіум № 11 м. Чернігів – ЗОШ № 329 м. Київ

Фінальні турніри у двох інших вікових групах 2003/2004 та 2001/2002 років народження відбудуться, відповідно, 12-14 червня у Львові та 9-11 вересня у Сумах.

Довідка:

Всеукраїнський дитячий турнір з футболу на призи клубу "Шкіряний м'яч" розпочав свою історію у далекому 1965 році. За роки існування мільйони юних футболістів стали активними учасниками цих змагань, свою спортивну кар'єру саме з цього турніру почало багато відомих українських футболістів, таких як Андрій Шевченко, Сергій Ребров.

У сезоні 2014 – 2015 років близько 80% українських шкіл взяли участь у турнірі – це більше 35 тисяч команд та понад 500 000 дітей віком 11-14 років.

Мета Турніру – зміцнення здоров'я дітей та підлітків, залучення їх до регулярних занять спортом, організація фізкультурно-оздоровчої і виховної роботи в загальноосвітніх школах, виявлення здібних футболістів, популяризація та розвиток футболу.

З 2010 року партнером змагань став світовий бренд "Кока-Кола".

Компанія "Кока-Кола" – світовий лідер з виробництва популярних напоїв.

Вже понад століття Компанія випускає найрізноманітніші напої, що стали частиною щоденного раціону мільйонів людей у всьому світі. Понад 500 торгових марок Компанії продаються у 206 країнах світу. Одним із напрямків громадської роботи в Україні компанія "Кока-Кола" вважає підтримку суспільних заходів, спрямованих на пропаганду активного способу життя та ідей олімпізму. З 2010 року Компанія "Кока-Кола" в Україні стала партнером Турніру, відтоді він має офіційну назву "Шкіряний м'яч – Кубок Coca-Cola".