Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Гравці "Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola" відвідають чвертьфінал УЄФА ЄВРО 2016 в Парижі

Гравці "Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola" відвідають чвертьфінал УЄФА ЄВРО 2016 в Парижі

Найкращі гравці команд-переможниць Всеукраїнського дитячого футбольного турніру «Шкіряний м’яч – Кубoк Coca-Cola» сезону 2014\2015 Денис Чайка та Максим Скибінський представлятимуть Україну в Міжнародному футбольному таборі Copa Coca-Cola™ у Франції під час проведення Чемпіонату Європи з футболу УЄФА™. Вони побувають у Парижі на останньому чвертьфінальному матчі УЄФА ЄВРО 2016™!

Про те, що кращі гравці наймасовішого в Україні аматорського змагання завдяки Coca-Cola зможуть здійснити мрію, мабуть, кожного юного футболіста - побувати на УЄФА ЄВРО 2016™ - було повідомлено на прес-брифінгу, присвяченому завершенню змагань сезону у молодшій віковій категорії турніру «Шкіряний м’яч – Кубoк Coca-Cola» сезону 2015\2016рр. Захід відбувся 7 червня на стадіоні м. Вишневе Києво-Святошинського району Київської області.

Юнацькі футбольні турніри Copa Coca-Cola™, подібні до «Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola», проводяться в багатьох країнах світу. Для кращих юних футболістів, що беруть у них участь, Компанія Coca-Cola також традиційно організовує міжнародні футбольні табори. Саме у такому таборі з 29-го червня по 4-те липня неподалік від французької столиці побувають два переможці минулорічного «Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola». Учасниками табору стануть 125 юних футболістів із 15 країн.

"«Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola» наразі є найбільш масовим спортивним змаганням в Україні. Підтримуючи його, Компанія Кока-Кола підтримує й місцеві громади. Адже турнір охоплює близько 80% шкіл України, залучені шкільні команди навіть невеликих містечок і сіл. Для таких команд просто участь у такому масштабному змаганні, як «Шкіряний м’яч», вже сама по собі – досягнення. А якщо така маленька команда досягає перемоги у турнірі, як минулого року команда з чернівецького села Дорошівці - це стає прикладом того, як завдяки таланту, наполегливості, самовіддачі і, звичайно, злагодженим колективним діям, можна досягати, здавалось би, неймовірних успіхів. А те, що ми надаємо кращим гравцям турніру унікальну можливість побувати на УЄФА ЄВРО 2016™ – велике спонукання для десятків тисяч учасників «Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola» наполегливо займатися футболом, щоб здійснити свої теперішні футбольні мрії. Ми дбаємо про якість життя молоді, щоб вона була сильною, активною, позитивною і спраглою до нових починань. У цьому ми вбачаємо важливий напрямок соціальної відповідальності Компанії Кока-Кола перед українським суспільством", - підкреслила Директор відділу зі зв’язків із громадськістю Компанії «Кока-Кола Україна» Олеся Жулинська.

«Звичайно, незабутньою подією стане для кращих учасників турніру присутність на чвертьфінальному матчі УЄФА ЄВРО 2016™ на паризькому стадіоні «Стад де Франс». Але не менш важливо, що підлітки з багатьох країн світу зустрінутьcя і спілкуватимуться всім їм зрозумілою мовою футболу. Будуть тренування, змагання, зустріч із легендарним півзахисником каталонської «Барселони» та збірної Іспанії Хаві і навіть невеликий майстер-клас у притаманному йому стилі гри. Ну і, звісно, час на те, щоб побачити цікавинки французької столиці», - коротко розповіла Олеся Жулинська про програму перебування у таборі.

Найкращим гравцем команди навчально-виховного комплексу (НВК) с. Дорошівці Заставнівського району Чернівецької області, яка виграла у минулому сезоні турнір «Шкіряний м’яч – Кубoк Coca-Cola» у молодшій віковій категорії було названо її капітана, півзахисника Максима Скибінського. Цікаво, що дідусь юного таланта свого часу грав за московське «Динамо», а сам він уже встиг потрапити «на олівець» селекціонерів футбольної академії донецького «Шахтаря». «За майбутню поїздку вдячний, по-перше, Coca-Cola, а також моєму тренерові, «Шкіряному м’ячу», та звичайно, своїй команді, - сказав Максим Скибінський. - Адже виграє не один гравець, виграє уся команда». У команді НВК №111 з Дніпра, яка у сезоні 2014-2015 рр. тріумфувала у старшій віковій категорії, кращим обрано нападника команди Дениса Чайку, який, на жаль, не зміг прибути на прес-брифінг через складання у цей час шкільного іспиту.

Президент всеукраїнського клубу «Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola» Андрій Біба побажав успіхів представникам України в Міжнародному футбольному таборі і відмітив успішне проведення цьогорічного фінального турніру «Шкіряний м’яч» у молодшій віковій категорії, що проходив на новенькому стадіоні, спорудженому минулого року в рамках програми УЄФА «Хет-Трик».

Перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко підвів остаточні офіційні підсумки змагань у цій віковій категорії. Він відзначив, що всі ігри проходили у захоплюючій, безкомпромісній боротьбі. Про це свідчать результати стикових матчів. Олександр Каденко також повідомив, що фінальний турнір «Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola» у старшій віковій групі відбудеться 24-26 серпня у м. Чернівці.

Денис Чайка і Максим Скибінський - гравці Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola відвідають чвертьфінал УЄФА ЄВРО 2016
на фото: Денис Чайка – ліворуч, Максим Скибінський – праворуч

Денис Чайка

2001-го року народження. Займається футболом з 6 років.

Гравець НВК №111 м. Дніпро. В команді цього віку 4 роки, з часу її створення. Грає на позиції нападника.

Денис поступово став одним із лідерів команди. Думаючий гравець, здатний швидко оцінити ситуацію та прийняти правильне рішення на полі, у технічному плані вирізняється добре поставленою грою корпусом, непоступливістю в єдиноборствах з суперниками. Вважає себе командним гравцем, якого на звершення надихає його команда. Найсильнішою стороною гри своєї команди виділяє атаку. Найбільшим своїм досягненням називає перемогу у складі своєї команди у Всеукраїнському турнірі «Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola» сезону 2014\15 рр.

Товариський. Окрім футболу захоплюється баскетболом та боулінгом. Любить відкривати для себе різноманітні нові місця і отримувати нові враження, головне - щоб під рукою (ногою) був мяч. Хоче стати професійним футболістом, однак досить стримано оцінює свої футбольні перспективи: за десять років Денис бачить себе гравцем команди другої ліги і розуміє, що навіть для цього потрібно наполегливо працювати над собою.

Очікування від перебування в таборі Copa Coca-Cola™ International Camp 2016 у Франції. Коли потрапить на стадіон перед грою чвертьфіналу Євро-2016, Денис, у першу чергу, має намір зробити селфі на трибуні та поспілкуватися з уболівальниками. У самому таборі розраховує зіграти з сильними ровесниками з інших країн, перейняти досвід та попрактикуватися в спілкуванні іноземною. У зірки каталонської «Барселони» та збірної Іспанії Хаві хотів би повчитися доброму ставленню до гравців на полі та за його межами.

Максим Скибінський

2003-го року народження. Займається футболом з 8 років.

 Гравець НВК с. Дорошівці Заставнівського району Чернівецької області. У команді 4 роки, з часу її створення. Грає на позиції центрального півзахисника.

Капітан команди. Універсальний гравець, якого виділяє високий, не по роках, ігровий інтелект. Максим володіє великим арсеналом технічних навичок, добре бачить поле, здатний робити нестандартні паси, зокрема точні довгі передачі. Окрім того, добре грає головою, має поставлений удар з обидвох ніг. Незважаючи на яскраво виражені індивідуальні якості, вважає себе командним гравцем. Найсильнішими сторонами своєї команди називає швидкість командної гри і високий командний дух. Найбільшим своїм досягненням називає перемогу у Всеукраїнському турнірі «Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola» у сезоні 2014\15 рр.

Максим буквально живе футболом: це і його єдине хобі, і найкращий відпочинок. Хоче стати професійним футболістом, за десять років бачить себе гравцем мадридського «Реала» чи «Барселони». Однак він переконаний, що навіть у такому випадку нізащо не змінить громадянство, мріє грати за збірну України.

Достойний спадкоємець родинних традицій. Максим виріс у сім′ї з давніми футбольними традиціями, де ця гра культивувалася не одне покоління. Скибінський Іван Костянтинович, дідусь Максима, свого часу виступав за другу команду «Динамо» (Москва), що грала на першість міста, був на перегляді у першій команді (на той час вона була однією з провідних команд Радянського Союзу). Батько Максима теж грав у футбол, був гравцем обласного рівня. Саме батьки найбільше надихають хлопця на футбольні звершення, у всьому підтримують його захоплення, покладають на нього великі надії. Для того, щоб Максим став відомим футболістом, є певні підстави: хлопець зацікавив селекціонерів донецького Шахтаря.

Гравці Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola відвідають чвертьфінал УЄФА ЄВРО 2016 в Парижі
Директор відділу зі зв’язків із громадськістю Компанії "Кока-Кола Україна" Олеся Жулинська і Максим Скибінський.
Прес-конференція після закінчення змагань

Гравці Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola відвідають чвертьфінал УЄФА ЄВРО 2016 в Парижі

Гравці Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola відвідають чвертьфінал УЄФА ЄВРО 2016 в Парижі

Гравці Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola відвідають чвертьфінал УЄФА ЄВРО 2016 в Парижі

Гравці Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola відвідають чвертьфінал УЄФА ЄВРО 2016 в Парижі