Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Олег Фриз (ЗОШ №2, Теребовля): "Прагнутимемо якнайкраще представити наш край на цьому престижному дитячому футбольному турнірі"

Олег Фриз (ЗОШ №2, Теребовля): "Прагнутимемо якнайкраще представити наш край на цьому престижному дитячому футбольному турнірі"

Команда теребовлянської ЗОШ №2 вперше пробилася до фіналу Всеукраїнського футбольного турніру "Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola" 2015-2016.

Розповідає тренер команди Олег Фриз:

– Основу нашої команди складають теребовлянські футболісти, які навчаються в ЗОШ №2. Крім того, команду підсилили хлопці з селищ міського типу Микулинці та Золотники, а також – села Іванівка. Діти разом тренуються з третього класу. За цей час пройшли важкий і тернистий шлях від першості міста до фіналу всеукраїнських змагань. Останні чотири роки наша команда ставала чемпіоном Тернопільської області у змаганнях "Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola". На жаль, на зональних всеукраїнських змаганнях нам не вистачало якоїсь дещиці, щоб вийти до фіналу цього престижного дитячого турніру. Було й таке, або зайвий гол пропустимо або на один м’яч заб’ємо менше. Зазвичай, фінішували на 2-3 місцях. І ось цього сезону нарешті подолали відбірне "сито" змагань (район, область, всеукраїнський зональний турнір). До речі, на зональному всеукраїнському турнірі наша команда обіграла хлопців з Івано-Франківщини – 1:0 та Закарпаття – 3:0. Також мої підопічні беруть активну участь у Дитячо-юнацькій футбольній лізі Тернопільської області. Цього року грали із суперниками, які були на рік старшими за юних теребовлян, але це не завадило нам стати срібними призерами.

– Пане Олеже, а хто є найбільшими симпатиками вашої команди?

– Звичайно, батьки. Це наші найпалкіші і найвідданіші вболівальники, і справжня фінансова підтримка. Інакше без їхньої допомоги ми не добилися б таких результатів.

– А як "вболіває" місцева влада і теребовлянські підприємці?

– Справжнім меценатом юних футболістів став президент ФК "Нива" (Теребовля) Степан Никеруй. Недавно пан Степан передав нашій команді два комплекти ігрової форми і м’ячі. Приємно відзначити і той факт, що міський голова Теребовлі Сергій Поперечний постійно надає всіляку підтримку юним спортсменам.

– Як готуватиметься ваша команда до фінального турніру, який наприкінці серпня стартує в Чернівцях?

– Нині в хлопців справжні літні канікули. Відпочивають, набираються сил і, звичайно, не розлучаються з м’ячем. Словом – готуються. Офіційно зберемося 10 липня і тренуватимемося на центральному стадіоні "Колос". Щодня буде по два тренування. Міський голова Теребовлі Сергій Поперечний організував команді оздоровчий табір "Промінь" у селі Долина. Саме тут проведемо і навчально-тренувальний збір з 3 по 20 серпня.

– Чи є футбол, і спорт взагалі, союзником та другом дітей у навчанні?

– Як на мене, футбол надійний помічник, дисциплінує. Адже у нас щоденні тренування. Субота-неділя – змагальні дні. Постійно беремо участь в різноманітних турнірах і змаганнях, які відбуваються не тільки на Теребовлянщині, а й по всій Тернопільщині. Постійно шукаємо спаринг-партнерів для контрольних матчів. Хлопці вчаться нормально. Навіть маємо кілька відмінників.

– Які плани на фінальний турнір у Чернівцях?

– Суперників не боїмося! Прагнутимемо якнайкраще представити наш край на цьому престижному дитячому футбольному турнірі. Хлопці наполегливо до цього готуються. А ще вони з нетерпінням очікують зустрічі з легендою українського футболу Андрієм Бібою та своїми майбутніми друзями.

Команда ЗОШ №2 місто Теребовля Тернопільської області

Склад команди ЗОШ №2 (м. Теребовля)

  1. Пемковський Арсен
  2. Борецький Денис
  3. Уруський Ілля
  4. Шевчук Ігор
  5. Падух Назар
  6. Мальський Руслан
  7. Грошко Олександр
  8. Фриз Володимир
  9. Сивак Іван
  10. Кравчук Володимир
  11. Галанджій Назар
  12. Годованець Віталій
  13. Сидорак Сергій
  14. Васенда Микола

Тренер команди – Фриз Олег Іванович

Директор ЗОШ – Макарик Світлана Романівна

Микола Моторний (прес-служба ААФУ).