Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Ігор Кутовий (ЗОШ №142, м. Дніпро): "Плануємо перевершити минулорічний "бронзовий" успіх"

Ігор Кутовий (ЗОШ №142, м. Дніпро): "Плануємо перевершити минулорічний "бронзовий" успіх"

Юні дніпряни на минулорічному фінальному турнірі "Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola" фінішували третіми, обігравши в "бронзовому" поєдинку хлопців з Олександрії – 3:0.

Розповідає тренер команди – учитель фізкультури ЗОШ №142 Ігор Кутовий:

– Звичайно, сподівалися пробитися до головного фіналу, але дорогу нам тоді перейшли столичні футболісти. Ми програли за вихід з групи з рахунком 0:1. Нині в команді збереглася минулорічна основа. Крім того, підсилилися кількома здібними вихованцями нашої школи, а також гравцями із сусідніх шкіл №61 і №131.

– Як торували шлях до буковинського фіналу-2016, який відбудеться наприкінці серпня в Чернівцях?

– Кожна перемога давалася важко. Особливо це відчули на всеукраїнському зональному турнірі, який проходив у Маріуполі. В кожному матчі точилася справжня чоловіча боротьба. Адже ніхто не хотів програвати. На старті змагань ми подолали насичену оборону команди з Енергодару Запорізької області – 6:0. А в заключному матчі зійшлися з господарями – юними маріупольськими футболістами. Це був справжній фінал. Море емоцій, боротьба на кожному клаптику футбольного майданчика. Тільки за кілька секунд до фінального свистка нам вдалося забити переможний гол.

– Чи маєте справжніх лідерів в кожній лінії команди?

– У перше чергу великі надії покладаємо на голкіпера Данила Логвина. На чолі захисних редутів стоїть Євген Ніколашин. Чудовий диспетчер – Василь Хоменко. І на передньому краї наші атакувальники-бомбардири Данило Панов та Іван Железняк.

– Крім турнірів "Шкіряного м’яча – Кубку Coca-Cola", в яких змаганнях беруть участь ваші підопічні?

– Наша команда постійний учасник різноманітних дитячих змагань. Мої хлопці навіть вигравали Кубок Дніпра у своїй віковій групі. До того ж виступаємо на першості міста.

– Коли розпочнете підготовку до головного старту сезону "Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola"?

– Нині хлопці насолоджуються літніми канікулами. Відпочивають. Звичайно, кожний футболіст отримав індивідуальне завдання. З перевірки якого і розпочнемо підготовку до відповідального старту. Залучаємо велику групу гравців. Відберемо найсильніших.

– На кому лежить основний фінансовий тягар існування вашої команди?

– У першу чергу на батьках. А ще – справжньою футбольною мамою юних спортсменів стала директор нашої школи Людмила Хмеленко.

– Ваш прогноз на виступ юних дніпрян у Чернівцях?

– Плани амбітні – привезти до рідної школи Кубок і сертифікат Федерації футболу України на будівництво футбольного майданчика.

Про нас:

Футбольна команда учнів 2003 р.н. "Дніпро" КЗО ССЗШ №142 м. Дніпро була створена на початку сезону з метою участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу "Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola" сезону 2015-2016 років.

Тренер команди – вчитель фізкультури навчального закладу Кутовий Ігор, капітан – Железняк Іван, учень 6-В класу спеціалізованої школи №142 еколого-економічного профілю м. Дніпропетровська. Крім обов’язкових уроків фізкультури, всі учні у поза навчальний час відвідують секцію з футболу, заняття з плавання в шкільному басейні, багато часу проводять на шкільному стадіоні.

Команда школи (гравці 2002-2003 років народження) – призер Всеукраїнських фінальних змагань з футболу "Шкіряний м’яч – Кубок Соса-Сола" 2014/2015.

Гравці команди: Железняк І., Білий М., Ніколаєнко Д., Єненко О., Ждан І., Логвин Д. вже вдруге братимуть участь у фінальному турнірі "Шкіряного м’яча – Кубку Coca-Cola".

Команда ЗОШ №142 місто Дніпро

Склад команди ЗОШ № 142 (м. Дніпро)

  1. Железняк Іван
  2. Білий Мирон
  3. Христенко Роман
  4. Ніколаєв Дмитро
  5. Єненко Олександр
  6. Ждан Іван
  7. Сапутін Олександр
  8. Логвин Данило
  9. Панов Данило
  10. Кононов Нікіта
  11. Хоменко Василь
  12. Хімічев Нікіта
  13. Конопльов Віталій
  14. Ніколашин Євген

Тренер команди – Кутовий Ігор Вікторович

Директор ЗОШ – Хмеленко Людмила Вікторівна

Микола Моторний (прес-служба ААФУ)