Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Віктор Щур (НВК №1, м. Роздільна Одеської обл.): "Завдяки "Шкіряному м’ячу – Кубку Coca-Cola" в нашому місті справжній футбольний бум"

Віктор Щур (НВК №1, м. Роздільна Одеської обл.): "Завдяки "Шкіряному м’ячу – Кубку Coca-Cola" в нашому місті справжній футбольний бум"

Донині місто Роздільна, що за 80 кілометрів від Одеси, було відоме далеко за межами цього регіону завдяки залізничній станції. Та й нинішній наставник команди НВК №1, яка представлятиме Одещину на всеукраїнському фіналі "Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola" в Чернівцях, Віктор Щур працює на цій станції начальником стрілецької команди воєнізованої охорони, а у вільний від "служби" час ще й опікується юними футболістами.

– Історія нашої чемпіонської команди бере початок з 2010 року, – розповідає Віктор Іванович. – Маю педагогічну освіту. Тому вирішив частину свого вільного часу присвятити шкільному спорту. Погодився в місцевій ДЮСШ набрати юних майстрів шкіряного м’яча. Скажу чесно і відверто, нормальних умов для тренувань немає. Практично тренуємося на асфальті. Та в мене і моїх підопічних є справжня мотивація. Приміром, наша команда щотижня виступає на турнірах або проводить товариські матчі в Одесі з командами "Чорноморець", СКА та іншими професійними клубами. Для цього підйом о п’ятій годині ранку. Потім – електричка до Одеси. Гра. І знову додому. До речі, не було від хлопців жодного хникання.

– Саме цей склад торік був учасником фінального турніру "Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola", який відбувся у Львові. Які там були ваші здобутки?

– Минуло року ми також розпочинали з районних та обласних змагань, а на Всеукраїнському зональному турнірі в Первомайську в напруженій боротьбі стали першими. Спочатку перемогли команду Херсонської області, а потім зіграли внічию з господарями – 1:1. Миколаївська команда перемогла херсонців – 1:0. Тож різниця в один гол і вивела нас у фінал. Поїздку до Львова на фінал такого престижного загальнонаціонального турніру перевершила всі наші сподівання. Після асфальтованих занять ми потрапили на справжнє футбольне поле. Чудова гостинність львів’ян просто зашкалювала. Крім того, чітка організація змагань. Мої діти перебували в якомусь надзвичайному стані. Ми фінішували останніми, але всі збагатилися досвідом.

– Мабуть, цього року шлях до фіналу був набагато легшим?

– Нічого подібного! Хоч і грали вдома. Адже упродовж року суперники також не сиділи, склавши руки – готувалися. Приємно, що й місцева влада надала всіляку підтримку під час підготовки та проведення зонального турніру в Роздільній. Цього разу ми обіграли херсонців – 4:0 і миколаївців – 1:0.

– Як у вас справи з фінансовою підтримкою футбольної малечі?

– Та, мабуть, як і в кожній команді. Тримаємося завдяки батьківському піклуванню. Та нас радує й те, що наш міський голова Валерій Шовкалюк став справжньою підмогою для футбольної команди. Районна рада також не байдужа до наших буденних справ.

– Чи є у ваших підопічних перспективи кар’єрного росту?

– Вважаю, більшість хлопців, які пройшли чудовий вишкіл на турнірах "Шкіряного м’яча – Coca-Cola", вже переросли нашу команду. Та я не хвилююся за їхнє футбольне майбутнє. Їх уже запрошують одеські команди "Чорноморець" і СКА.

– Чого очікуєте від поїздки на Буковину?

– Позитиву! Будемо брати реванш у тих же житомирських хлопців, яким торік програли у Львові з рахунком 1:2. Нас поки що відносять до аутсайдерів. Та це й добре. А ми серйозно готуємося до кубкових випробувань.

Команда НВК №1 місто Роздільна Одеська область
Команда НВК №1 м. Роздільна (Одеська обл.)

Микола Моторний (прес-служба ААФУ)