Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Сергій Гвоздь (ЗОШ №14, м. Житомир): "Я з оптимізмом дивлюся у майбутнє житомирського футболу. І не тільки дитячого".

Сергій Гвоздь (ЗОШ №14, м. Житомир): "Я з оптимізмом дивлюся у майбутнє житомирського футболу. І не тільки дитячого".

За словами тренера команди житомирської ЗОШ №14 Сергія Гвоздя, його підопічні – уже випускники Всеукраїнського турніру серед школярів "Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola".

– Свого часу разом з нашим директором школи вирішили взяти участь у цьому популярному дитячо-футбольному турнірі, – розповідає Сергій Петрович. – Мені поталанило! Адже наш четвертий клас уже був тоді справжньою футбольною командою. Тому з хлопцями було досить легко працювати. Навіть дівчата-однокласниці приходили на тренування підтримати майбутніх футбольних зірочок.

– Пане Сергію, чого вашим підопічним вдалося досягти за роки нелегкого спортивного життя на футбольних майданчиках Житомирщини?

– Та хіба тільки Житомирської області! Ми досить солідно і впевнено почуваємося на всеукраїнській футбольній арені. Та найголовніше наше досягнення в тому, що нам усім вдалося виховати справжні патріотів України. Хлопці не тільки фахово грають у футболу, виступають на різноманітних турнірах, виграють кубки і медалі, а ще й добре вчаться, є чудовим прикладом для наслідування. Я переконаний, що вони не всі стануть великими футбольними зірками. Може два-три залишаться у футболі. Та всі виростуть сильними і здоровими та патріотично налаштованими громадянами нашої Української держави. Щодо результатів, то минулого року на Всеукраїнському турнірі "Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola", що відбувся у Львові наша команда дійшла до фіналу, де програла буковинській команді 0:3. А 2012 року під час проведення в Україні та Польщі чемпіонату Європи взяли участь у загальнонаціональному турнірі "Кубок Шкільного футболу Євро-2012". Дійшли до чвертьфіналу. На жаль, У Львові програли столичним ровесникам. У минулорічні першості "Шкільна футзальна ліга України" здобули золоті медалі і кубок-красень, перегравши у головному фіналі прикарпатську команду – 1:1 (пенальті – 3:2). Хоч на груповому етапі здолали команду з Івано-Франківщини з рахунком 5:0.

– З якими здобутками пройшли нинішній шлях до фінального турніру, який відбудеться наприкінці серпня у Чернівцях?

– Нам було важко виграти обласний фінальний турнір. Адже цього сезону підібралася досить сильна група команд, які прагнули вийти на всеукраїнську футбольну арену. Зону України приймали в Житомирі. Тут з однаковим рахунком 1:0 обіграли хлопців з села Щасливе (Київська область) та Чернігова.

– Як готуватиметеся до буковинських перегонів?

– Нині хлопці відпочивають. Кожний отримав індивідуальне завдання. Зберемося на початку серпня. І вже тоді розпочнемо безпосередню підготовку до відповідального старту сезону-2015-2016. Маємо деякі проблеми зі складом. Вже сьогодні в таборі академії футболу "Динамо" (Київ), львівських "Карпат" вже перебуває по двоє наших вихованців. Незабаром на перегляд до РВУФК, спорт інтернату Володимира-Волинського і тих же "Карпат" вирушать ще наші хлопці. Тому довелося додатково переглянути велику групу кандидатів до нашої команди. Зупинилися на вихованцях ЗОШ № 7 і ЗОШ № 34. Нам не звикати до кадрових проблем, були у нас такі відповідальні матчі, що грали вдев’ятьох.

– Як сприйняли у Житомирі другий рік поспіль вихід вашої команди на головний фінал?

– Та ніяк! Справжнього ажіотажу не було! Хіба що футбольні люди привітали.

– Тому не варто запитувати і про фінансову підтримку вашої команди?

– Все тримається на батьках. За що їм величезна подяка. Та я з оптимізмом дивлюся у майбутнє житомирського футболу. Недавно мером Житомира став Сергій Сухомлин. Людина досить амбітна, палкий симпатик спорту і, зокрема, футболу. Це всиляє надію.

– У вас напружений календар змагань?

– Нині, на жаль, ні. Раніше упродовж місяця виступали на двох-трьох представницьких турнірах. Тепер на подібні змагання їздимо один раз на квартал. Причина – відсутність коштів.

– Чого очікуєте від фінального турніру в Чернівцях?

– Їдемо вигравати головний приз. Мабуть, це трішечки не скромно! Та я ж вчу хлопців у кожному матчі перемагати. У нас потужна мотивація. Крім того, це ще буде й цікава туристична поїздки до столиці Буковинського краю.

Команда ЗОШ №14 місто Житомир

Склад команди ЗОШ №14 (м. Житомир)

  1. Альфьоров Олег
  2. Матюшенко Іван
  3. Сергійчук Святослав
  4. Сікайло Олександр
  5. Шершинь Дмитро
  6. Вагін Денис
  7. Венгерчук Валентин
  8. Столяр Володимир
  9. Дідик Денис
  10. Демянчук Владислав
  11. Добровольський Ярослав
  12. Слівінський Олег
  13. Гурманчук Богдан
  14. Данилівський Олександр
  15. Груша Микита
  16. Мельниченко Іван

Тренер команди – Гвоздь Сергій Петрович

Директор ЗОШ – Садурська Олена Юріївна

Микола Моторний (прес-служба ААФУ)