Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Юрій Кубишкін (НВК №26, м. Рівне): "У Чернівцях ніхто не хотітиме програвати, а торуватиме шлях до головного призу "Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola"

Юрій Кубишкін (НВК №26, м. Рівне): "У Чернівцях ніхто не хотітиме програвати, а торуватиме шлях до головного призу "Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola"

Тренер-викладач Рівненського НВК №26 Юрій Кубишкін разом зі своїми підопічними пройшов тернистий шлях від чемпіона району та області до учасника фінального турніру "Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola" (двічі).

–Хотів би відразу подякувати дружній команді Федора Шпига, яка зуміла не тільки зберегти цей популярний дитячий футбольний турнір, а й продовжує його розвивати та удосконалювати, – бере слово Юрій Володимирович. – Адже нам усім разом вдалося залучити десяти-тринадцятирічних юних українців до улюбленого виду спорту. І це в такий важкий для нашої держави важкий економічно-політичний час та стримування російського агресора на Сході України. Нам це треба пам’ятати, що там – на фронті гинуть найкращі сини і доньки України, щоб ми встигли через футбол та інші види спорту підготувати їм гідну зміну. Як на мене, варто відзначити і той факт, що Федерація футболу на чолі з Андрієм Павелком не стоїть осторонь, а солідно та активно підтримує всі починання аматорського футболу України. Тому вважаю, що в нас є перспективи щодо подальшого розвитку "короля спорту".

–Пане Юрію, ваша команда вже минулого сезону голосно заявила про себе на всеукраїнській арені, зупинившись тільки за крок від призового місця. Чого не вистачило вашим хлопцям, щоб зійти на п’єдестал пошани?

–Мабуть, все таки майстерності? У матчі за бронзові медалі поступилися сильнішій команді зі Львова – 0:2. Хоч не маю права дорікнути кожному юному гравцю. Вони билися по-справжньому! Як леви! Тому навіть не стримував їхні сльози, бо плакали справжні футбольні чоловіки!

–Як цього року торували шлях до фінального турніру, який відбудеться наприкінці серпня в Чернівцях?

–Успішно подолали міський та районний бар’єри. У фіналі Рівненщини лише на останніх хвилинах поєдинку забили переможний гол команді з Березного (1:0). Вдома приймали всеукраїнський зональний турнір. У стартовому поєдинку обіграли представників Львівщини – команду з Новояворівська – 2:0. А потім були сильнішими за хлопців з Нетішина (Хмельницька область) – 6:1.

–Як сприйняли в місті ваш черговий вихід у фінал найпрестижнішого турніру "Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola"?

–Та ніяк! Привітали футбольні люди, батьки, представники нашої школи. Звичайно, дуже порадів за нашу перемогу директор НВК №26 Володимир Дзюбак. Побільше б таких керівників освіти. Це справжній освітянський організатор і керівник. Саме завдяки Володимиру Федоровичу не тільки нашій команді, а й учням усього НВК №26 створені чудові умови для занять. спортом, є де провести активне дозвілля під час перерви та у позаурочний час. Наша школа має солідну спортивну базу – стадіон, спортивний зал, басейн.

–Хто спонсорує вашу команду?

–Величезна подяка батькам юних футболістів. Це не тільки наша справжня підтримка, а й фінансовий оплот. І, повірите, це не "круті" бізнесмени, а звичайні роботяги, представники освітянської та медичної галузі, тощо.

–Ви скористалися регламентом змагань, який дозволяє запросити кількох гравців з найближчих шкіл вашого району?

–У нашій команді грають тільки вихованці нашого НВК №26. Правда, вчаться вони у кількох паралельних класах. До речі, незважаючи на фінансову скруту, наша команда постійний учасник і переможець різноманітних дитячих змагань у Житомирі, Чернівцях, Тернополі, Вінниці. Такі змагання допомагають перевірити свою фаховість – чого ми навчилися під час щоденних напружених тренувань. Звичайно, не всі хлопці стануть зірками європейського футболу. Головне – вони виростуть сильними, спритними, мужніми і патріотично налаштованими громадянами України. Ось таким я бачу кредо своєї роботи.

–Чого чекаєте від фінального турніру на Буковині?

–У Чернівцях збереться вісімка найсильніших команд цієї вікової категорії України. Для багатьох з них подібні змагання будуть останніми в їхній футбольній кар’єрі. Тому кожний футболіст прагнутиме якнайкраще продемонструвати свою фаховість і талант – одні будуть атакувати, інші майстерно відбиватися. Будуть голи, нереалізовані пенальті, багато боротьби на кожному клаптику поля. Впевнений, і цього разу не обійдеться без сліз радості та розчарувань. Словом буде справжній футбольний фестиваль, де ніхто не хотітиме програвати, а торуватиме шлях до головного призу "Шкіряного м’яча – Кубка Coca-Cola". Серед усього цього дійства будемо і ми.

Команда НВК №26 місто Рівне

Склад команди НВК №26 (м. Рівне)

  1. Опанащук Артемій
  2. Голубець Антон
  3. Остапчук Антон
  4. Прончук Дмитро
  5. Денисюк Дмитро
  6. Кривко Вадим
  7. Козачок Артем
  8. Віюк Владислав
  9. Курносіков Михайло
  10. Поліщук Андріан
  11. Жовтанюк Максим
  12. Солтис Олександр
  13. Лобасюк Олександр
  14. Гринь Юрій
  15. Костюк Дмитро
  16. Петрина Владислав
  17. Боровець Андрій

Тренер команди – Кубишкін Юрій Володимирович

Директор НВК – Дзюбак Володимир Федорович

Микола Моторний (прес-служба ААФУ)