Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Ігор Куташ (ЗОШ №27, м. Чернівці): "Напруга буде висока. Важливо знайти слова підтримки хлопцям і допомогти їм реалізувати свою майстерність"

Ігор Куташ (ЗОШ №27, м. Чернівці): "Напруга буде висока. Важливо знайти слова підтримки хлопцям і допомогти їм реалізувати свою майстерність"

Учитель фізичної культури Чернівецької загальноосвітньої школи № 27 Ігор Куташ зі своєю командою представлятиме Буковину на фінальних змаганнях Всеукраїнського футбольного турніру "Шкіряний м’яч – Кубок Coca-Cola", який відбудеться наприкінці серпня в Чернівцях.

–Пане Ігорю, чи відчуваєте Ви відповідальність за участь та проведення змагань у Чернівцях?

–На команду, яка є господарем змагань це накладає додаткову відповідальність, адже хочеться гідно представити Буковину на всеукраїнському рівні - змагатися за перемогу та одночасно бути гостинним господарем. Для учасників фіналу повинні бути створені всі умови для участі у змаганнях, познайомити гостей з історичними місцями Чернівців. Адже це місто – перлина України з багаторічною історією і визначними архітектурними пам’ятками. Недаремно Чернівці називають маленьким Парижем.

–Ігоре Васильовичу, як була створена Ваша команда?

–Я працюю у ЗОШ-27 шість років. За цей час фактично з учнів нашої школи була створена команда, яка стала переможцем другого, третього і четвертого етапів змагань. Як команда-господар ми були звільнені від участі у зональних змаганнях і зосередилися на підготовці до фінальної частини.

–Хто суттєво допоміг Вам у створені команди?

–Створити команду допомогли вчителі школи на чолі з досвідченим фахівцем Павлом Буняком. Школа має гарні футбольні традиції. Вихованцями Павла Буняка є випускники ЗОШ-27 Денис Олійник – член національної збірної України, Руслан Платон – гравець команд майстрів УПЛ, Олег Їжаковський – чемпіон України з міні-футболу у складі команди "Ураган" (Івано-Франківськ) та інші відомі буковинські футболісти. І мені разом з командою хочеться продовжити ці славні традиції та стати переможцем турніру.

–Як йде підготовка до фіналу?

–У серпні розпочнеться навчально-тренувальний збір, в якому візьмуть участь четверо учнів із сусідніх шкіл – двоє з ЗОШ № 22, № 3 та гімназії № 7. Також заплановано проведення контрольних матчів з командами міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

–Що чекаєте від фінальних змагань?

–У фіналі зібрались вісім найкращих команд цієї вікової групи. Всі буть старатись показати себе з найкращого боку. Напруга буде висока, відповідальність також. Тому для мене, як молодого фахівця, важливо знайти слова підтримки для своїх учнів, допомогти реалізувати свою майстерність і, звичайно, побачити результат своєї роботи у порівнянні з іншими командами. Хочу побажати учасникам фінальних змагань приємного перебування на Буковині. А спорт є спорт, перемагає сильніший. До зустрічі на Буковині!

Команда ЗОШ №27 місто Чернівці

Склад команди ЗОШ №27 (м. Чернівці)

  1. Твардовський Денис
  2. Штефуник Олег
  3. Таланов Владислав
  4. Скакун Олег
  5. Моспан Олег
  6. Гульчак Андрій
  7. Добрянський Михайло
  8. Козубський Давид
  9. Галяс Андрій
  10. Шестопалов Олександр
  11. Бомко Максим
  12. Шейчук Владислав
  13. Гончар Павло
  14. Ілащук Дмитро

Тренер команди – Коташ Ігор Васильович

Директор ЗОШ – Томяк Віктор Михайлович

Інформаційна довідка

Чернівецька загальноосвітня школа № 27 заснована 1989 року. На кафедрі фізичного виховання працює 6 учителів фізичної культури. Футбол у 27-й школі користується особливою популярністю серед учнів. Збірна команда школи – постійний учасник і, зазвичай, призер міської спартакіади школярів.

З 1998 року команди школи щорічно беруть участь у II та III етапах Всеукраїнських змагань з футболу "Шкіряний м’яч". У 1999-2000 рр. команда брала участь у V етапі змагань. У 2014 році команда стала переможцем V етапу у категорії U-13.

Випускниками школи є такі відомі футболісти:

  • Руслан Платон – "Карпати" (Львів), "Таврія" (Сімферополь), "Металург" (Запоріжжя)
  • Денис Олійник – "Динамо" (Київ), "Карпати" (Львів), "Металіст" (Харків)
  • Олег Іжаковський – "Ураган" (Івано-Франківськ)

Корнелій Жукотинський (спеціально для сайту ААФУ)