Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Міжнародний "Шкіряний м'яч" 2012 р.

Міжнародний "Шкіряний м'яч" 2012 р.

Дві українські команди зустрінуться у чвертьфіналі дитячої Ліги чемпіонів "Шкіряного м'яча" країн СНД.

У Санкт-Петербурзі триває міжнародний дитячий турнір Кубок чемпіонів "Шкіряний м'яч". Дві українські команди "Аметист" (Олександрійський колегіум Кіровоградської області) та львівська ЗОШ № 73 успішно подолали груповий турнір і вийшли до чвертьфіналу.

Упродовж січня Північна Пальміра по-справжньому стала центром міжнародного футболу. Кілька днів тому тут завершився міжнародний турнір серед юніорів, присвячений пам'яті першого віце-президента ФІФА Валентина Гранаткіна. Нині у розпалі Ліга чемпіонів серед дитячих команд СНД, а після завершення цих дитячих перегонів за нагороди змагатимуться учасники двадцятого міжнародного турніру "Кубок Співдружності" серед молодіжних команд колишніх республік Радянського Союзу.

Усі ці спортивні заходи присвячені сторіччю російського футболу. Відразу хочу визнати, що дитячою Лігою чемпіонів по-справжньому опікуються Міністерство спорту, туризму і молодіжної політики Російської Федерації, а також Російський футбольний союз. Тому організація змагань, зокрема проживання і харчування учасників, організовано на високому рівні. Команди мешкають і харчуються у чудовому чотиризірковому готелі "Пулковський". У розпорядженні юних футболістів чудовий спортивний комплекс "Петербурзький", де на двох майданчиках і грають чемпіони незалежних держав.

Тепер про учасників Ліги чемпіонів. Від участі у турнірі відмовилися національні федерації Вірменії, Грузії, Естонії, Узбекистану, Туркменії та Киргизії. Головна причина – відсутність фінансів. Солідну українську делегацію (а це команди Олександрійського колегіуму Кіровоградської області та львівської школи номер сімдесят три) очолює президент Всеукраїнського клубу "Шкіряний м'яч", заслужений майстер спорту, колишній капітан київського "Динамо" Андрій Біба.

Львівські футболісти змагалися в групі "С" разом з командами "Развана" (Таджикистан) і петербурзькою ЗОШ № 51. Наші земляки у першому матчі обіграли "Равзану" з рахунком 5:1. Таджицькі хлопці швидко оговталися після нищівної поразки від українців і в наступному турі перемогли господарів турніру – 8:2. Наступного дня львівська команда завдала поразки команді Санкт-Петурбурга – 9:1. До чвертьфіналу вийшли Львівська ЗОШ №73 – 6 очок і "Равзана" 3 очка.

Олександрійці виступали у групі "Д", де їхніми суперниками були срібні призери всеросійського "Шкіряного м'яча" футболісти команди "Сузір'я" з Нижегородської області та команда "Сокіл" з молдовського села Дороцьке Дубосарського району. У дебютному поєдинку олександрійська команда зустрічалися із "Соколом". Молдавани першими відкрили рахунок. Та вже до перерви наші земляки не лише відігралися, а й вийшли вперед. Першу перемогу для Олександрії кували Єгор Гриневич, Влад Омельченко, Іван Гура та Влад Чернишов. У підсумку 4:1. У другому турі "Сокіл" програв російському "Сузір'ю" 2:6. У вирішальному матчі групи "Д" зустрілися команди "Аметист" та "Сузір'я". Поєдинок завершився з рахунком 2:2. По ходу зустрічі олександрійці вигравали 1:0 і програвали 1:2. Та зуміли відігратися – 2:2, але цього не вистачило для загальної перемоги в групі. "Аметист" і "Сузір'я" набрали по 4 очка, але різниця м'ячів виявилася кращою у росіян.

Результати матчів в інших групах. Група "А". "Сіманс" (Литва) – "Мухавец" (Брестська область, Білорусь) – 1:9, "Машинобудівельник" (Краснодарський край, Росія) – "Мухавец" - 5:0, "Машинобудівник" - "Сіманс" - 10:1. До чвертьфіналу вийшли "Машинобудівник" - 6 очок, "Мухавец" - 3 очка. Група "В". "Нефтчі" (Баку, Азербайджан) – ФШШ (Рига, Литва) – 7:2, "Мерке" (Казахстан) – ФШШ – 7:1, "Нефтчі" - "Мерке" - 3:0. До чвертьфіналу вийшли Нефтчі" - 6 очок, "Мерке" - 3 очка.

У чвертьфіналах зустрічаються: "Машинобудівник" (Росія) - "Мерке" (Казахстан), "Нефтчі" (Азербайджан) - "Мухавец" (Білорусь), ЗОШ №73 (Львів, Україна) – "Аметист" (Олександрія, Україна), "Сузір'я" (Нижегородська область", Росія) – "Равзана" (Таджикистан).

Микола Моторний (Санкт-Петербург)