Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Міжнародний "Шкіряний м'яч" 2012 р.

Міжнародний "Шкіряний м'яч" 2012 р.

Футболісти львівської ЗОШ № 73 у півфіналі дитячої Ліги чемпіонів клубу "Шкіряний м'яч" зіграють з бакинським "Нефтчі".

На міжнародному турнірі "Ліга чемпіонів клубу "Шкіряний м'яч" серед дитячих команд країн СНД розпочалися вирішальні поєдинки, які тепер відбуваються за олімпійською системою – боротьбу продовжують лише переможці.

У попередніх репортажах я вже акцентував вашу увагу на чіткій організації проведення дитячої Ліги чемпіонів. А ось хлопці з Олександрії мають чіткі претензії до суддівства. Повірте, це не моє прагнення хоч якось вигородити олександрійських футболістів, які в заключному матчі групового турніру зустрічалися з російською командою "Сузір'я". Чомусь кожний матч обслуговує лише один арбітр. Тому він часто не встигає за перебігом подій навіть на майданчику у двічі меншому за звичайне футбольне поле. І ось саме в матчі "Аметист" - "Сузір'я" арбітр, який вже судить матчі другої російської ліги, не побачив або просто не звернув уваги на те, що м'яч уже вийшов за межі поля. Цим скористався російський футболіст і проштовхнув м'яч у наші ворота. Однак суддя зарахував гол. Здивував і тренер молдовської команди, і також у матчі з олександрійцями. Після вилучення його підопічного він замінив порушника правил іншим гравцем.

Тепер про чвертьфінальні перегони. Першими розпочали штурмувати чвертьфінальні редути краснодарський "Машинобудівник" і казахстанський "Мерке". Лише за рахунку 5:0 юні футболісти Казахстану спромоглися на гол престижу. В іншому чвертьфіналі майбутня зміна бакинського "Нефтчі" переконливо здолала білоруський "Мухавец" з Брестської області з рахунком 4:0. Ще одна російська команда "Сузір'я" швидко добилася позитивного для себе результату, забивши три м'ячі у ворота таджицького "Розвана". З таким перебігом подій гості із Середньої Азії не змирилися і сквитали два м'ячі, але, на жаль, не встигли перевести матч в овертайм, бо пролунав фінальний свисток.

І завершуючи чвертьфінальну тему дитячої Ліги чемпіонів клубу "Шкіряний м'яч", зупинюся на участі українських представників. Олександрійська і львівська команди зустрілися в очному поєдинку. Нагадаю, що у минулорічному фіналі всеукраїнського турніру "Шкіряний м'яч - Кубок Кока-Кола" саме ці команди боролися за чемпіонський титул. Тоді переконливу перемогу здобули львів'яни з рахунком 3:1. Олександрійці прагнули реваншу. Але юні футболісти львівської школи № 73 знову грали краще. На гол Івана Гури двома точними ударами відповіли Юрій Назаркевич і Сергій Валенко, які були найкращими у своїй команді.

Хто гратиме у головному фіналі і хто позмагається за бронзові нагороди? Це стане відомо після півфінальних поєдинків. В одному з них львівська команда зіграє з бакинським "Нефтчі", а російську фінальну путівку розіграють команди "Машинобудівник" з Краснодарського краю та нижегородське "Сузір'я".

Микола Моторний (Санкт-Петербург).