Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Міжнародний "Шкіряний м'яч" 2012 р. Не соромно програти професіоналам

Міжнародний "Шкіряний м'яч" 2012 р. Не соромно програти професіоналам

У чвертьфіналі олександрійська і львівська команди зустрілися в очному поєдинку. Після поразки на минулорічному фіналі всеукраїнського турніру клубу "Шкіряний м'яч", гравці Олександрійського колегіуму прагнули реваншу, але юні футболісти львівської школи № 73 знову грали краще. На гол олександрійця Івана Гури двома точними ударами відповіли львів'яни Юрій Назаркевич і Сергій Валенко, які були найкращими у своїх командах.

Результати решти чвертьфінальних матчів дитячої Ліги чемпіонів клубу "Шкіряний м'яч": "Машинобудівник" - "Мерке" - 5:0, "Нефтчі" - "Мухавец" - 4:0, "Сузір'я" - "Равзана" - 3:2.

У першому півфіналі зустрілися львівська ЗОШ № 73 і бакинський "Нефтчі". Уже під час турніру з'ясувалося, що досі бакинська команда навіть не знала про існування змагань на призи клубу "Шкіряний м'яч", бо ніколи у ньому не змагалася. Хлопці професіонально тренуються у групі підготовки вищолігового бакинського клубу "Нефтчі" і грають зовсім на інших турнірах. Приємно, що в матчі проти бакинських "професіоналів" наші земляки продемонстрували цікавий футбол, упродовж зустрічі володіли ігровою ініціативою. Майже до фінального свистка вони вигравали – 1:0 (відзначився Юрій Іваночко). На жаль, на останніх секундах бакинські "професіонали" відновили рівновагу, а в серії післяматчевих пенальті виграли - 5:4.

- Організаторам цього дитячого турніру варто допрацювати положення змагань, щоб не виникали подібні ситуації. Адже це аматорські дитячі змагання, а не чемпіонат СНД серед футбольних ДЮСШ, сказав після матчу віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко. - Умови для усіх однакові – у Лізі чемпіонів повинні грати найкращі команди-переможниці національних турнірів на призи клубу "Шкіряний м'яч". Щодо наших команд, то нам за них не соромно. Адже в основний час вони не програли жодного поєдинку. А це говорить про високий рівень українського "Шкіряного м'яча".

Долю чвертьфінального поєдинку українських футболістів повторили дві російські команди "Машинобудівник" і "Сузір'я", які зустрілися у півфіналі. Нижегородська команда відкрила рахунок у дебюті зустрічі. Краснодарці відігралися в середині другого тайму. Післяматчеві пенальті точніше виконали гравці "Сузір'я". Отже, у фіналі гратимуть "Сузір'я" і "Нефтчі", а за "бронзу" позмагаються ЗОШ-73 – "Машинобудівник".

Олександрійці у стиковому матчі завдали нищівної поразки білоруському "Мухавцю" з рахунком 14:0. Це – рекорд нинішньої Ліги чемпіонів клубу "Шкіряний м'яч". Тепер у матчі за п'яте місце підопічні Андрія Тищенка гратимуть з казахстанським "Мерке".

Яка подальша доля цього надзвичайно цікавого дитячого футбольного турніру? Російська футбольна влада пропонує щороку проводити подібні змагання у жовтні на стадіонах причорноморського міста Сочі. Українському "Шкіряному м'ячу" надають в дитячій Лізі чемпіонів два місця. Переконаний, що дружня команда однодумців Федора Шпига та Андрія Біби активно візьметься за цю справу за підтримки солідних спонсорів "Шкіряного м'яча" в Україні.

Микола Моторний (Санкт-Петербург).