Новини :: Шкіряний м’яч

Шкіряний м’яч

Прапороносці фіналу УЄФА ЄВРО 2012ТМ відвідали заходи, присвячені прибуттю Кубка Анрі Делоне до Києва

Прапороносці фіналу УЄФА ЄВРО 2012ТМ відвідали заходи, присвячені прибуттю Кубка Анрі Делоне до Києва

11-13 травня у Києві на Майдані Незалежності всі бажаючі змогли на власні очі побачити і сфотографуватися з 8-кілограмовим срібним Кубком УЄФА ЄВРО 2012ТМ, також відомим як Кубок Анрі Делоне.

Одними з перших, хто наблизився до своєї футбольної мрії, стали 8 найкращих учасників Всеукраїнського дитячого аматорського турніру "Шкіряний м'яч – Кубок Coca-Cola". Хлопці з різних куточків України завдяки Coca-Cola отримали унікальну нагоду сфотографуватися з Кубком Анрі Делоне – одним з найбажаніших у світі великого футболу трофеєм. Також юні футболісти відвідали фан-зону Coca-Cola, її захоплюючі активації - тут за допомогою спеціального сканера та "крик-машини" можна було виміряти рівень своєї футбольної шаленості, позмагатися з друзями у карооке, настільному футболі, нанести на обличчя фарбою кольори улюблених команд, взяти участь у футбольній вікторині чи просто сфотографуватися у фан-зоні тощо.

Нагадаємо, що 6 квітня 2012 року 8 найкращих гравців Всеукраїнського дитячого аматорського турніру "Шкіряний м'яч – Кубок Coca-Cola" вибороли право стати прапороносцями фіналу УЄФА ЄВРО 2012ТМ, який пройде у Києві. Ними стали: Владислав Омельченко, Богдан Кокошко, Олександр Шульга, Владислав Сеїн, Аркадій Пєтухов, Андрій Луцький, Олександр Ремезов та Роман Савейко.

Для довідки: Кубок УЄФА ЄВРО 2012 ТМ здійснює 5-тижневе турне країнами, що прийматимуть Чемпіонат УЄФА ЄВРО 2012ТМ. Розпочавши свою подорож 20 квітня з Варшави та побувавши з візитами ще у 6 містах Польщі (Гданську, Познані, Вроцлаві, Лодзі, Кракові та Катовіце), 11 травня європейський футбольний трофей прибув до Києва. Загалом Кубок відвідає 14 міст Польщі та України.

Графік перебування Кубку на території України наступний:

11-13 травня - Київ, Майдан Незалежності

14 травня - Івано-Франківськ, Вічевий майдан

15-17 травня - Харків, площа Свободи

18-20 травня - Донецьк, площа Леніна

21 травня - Дніпропетровськ, вул. К.Маркса, 50

23-25 травня - Львів, проспект Свободи

26 травня - Одеса, Думська площа

У кожному з міст, що приймають матчі УЄФА ЄВРО 2012 ТМ, Кубок перебуватиме 3 дні: перший день відведено урочистій церемонії пронесення Кубку містом, решту ж 2 дні Кубок буде виставлений для загального огляду.

Довідка:

Компанія Кока-Кола, найбільший у світі виробник напоїв, дарує споживачам свіжість більш ніж 500 газованих та негазованих напоїв. Окрім Coca-Сola, найдорожчого бренду у світі, до портфоліо Компанії входять такі бренди, як Diet Coke, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply and Georgia та Del Valle. Глобально, наша компанія - постачальник №1 газованих напоїв, кави, соків та соковмісних напоїв. Ми маємо найбільшу систему дистрибуції по всьому світу, споживачі більш ніж у 200 країнах світу насолоджуються нашими напоями, споживаючи 1.7 мільярда порцій на день. Беручи на себе зобов'язання щодо стійкого розвитку суспільства, наша Компанія спрямовує свою діяльність на ініціативи щодо зменшення наслідків діяльності людства, підтримує активний, здоровий спосіб життя, створює безпечне середовище для наших колег та партнерів, сприяє підвищенню економічного розвитку суспільств на ринках, де здійснює діяльність Компанія. Разом з нашими колегами-ботлерами ми входимо до 10 найбільших роботодавців, об'єднуючи більш ніж 700,000 працівників системи Coca-Cola.

Coca-Cola асоціюється з футболом з часів першого чемпіонату світу в Уругваї в 1930 році.

Coca-Cola є одним із найдавніших корпоративних партнерів ФІФА, співпраця з якою розпочалася ще у 1974 році. Офіційна співпраця з УЄФА була розпочата у 1988 році. Coca-Cola підтримує футбол на будь-якому рівні: від аматорського до таких апофеозних подій як Кубок світу ФІФА та Кубок Європи.

Кубок Анрі Делоне, який отримує чемпіон Європи, названий так на честь Анрі Делоне, першого генерального секретаря УЄФА, який вперше запропонував проведення Європейської першості, але помер в 1955 році за 5 років до першого чемпіонату Європи, що пройшов в 1960 році. Його син, П'єр Делоне, був відповідальним за створення трофею. Кубок був створений паризьким ювеліром Мішелем Шобійоном(фр. Michel Chobillon). Починаючи з першого в історії турніру, чемпіон нагороджувався кубком Анрі Делоне і зберігав його 4 роки, до наступного чемпіонату Європи.