Новини :: Турніри

Турніри

Турнір пам'яті Петра Безносенка 2009

Турнір пам'яті Петра Безносенка 2009

Вдруге на Херсонщині проходив турнір з футболу пам'яті заслуженого тренера України Петра Безносенка

У цьому турнірі беруть участь команди колективів фізкультури, а організатором його є Асоціація аматорського футболу України.

Змагання проходили з 24 по 29 березня. У турнірі брали участь три команди, котрі представляли Херсонщину, "Мир" з Горностаївки Новотроїцького району, СК "Каховка" з Каховки та Енергія" з Нової Каховки, а ще — грали "Бастіон-2" з Іллічівська та "Торпедо" з Миколаєва.

Ігри відбувалися в Каховці, на двох стадіонах — "Олімпійський" та Авангард", та в Новій Каховці — на стадіоні "Енергія".

День перший. Відкрилися змагання матчем між минулорічним переможцем турніру "Миром" та срібним призером минулорічного чемпіонату країни серед команд КФК "Торпедо". Команди грали в невисокому темпі. Однак кращою майстерністю виділялися футболісти з Миколаєва. Горностаївці грали важкувато. І в підсумку перемогу святкували торпедівці, що перемогли з рахунком — 2:0.

У другій зустрічі змагалися "Енергія" і "Бастіон-2". Гра вийшла більш жвавою і цікавою, багатою на гострі атаки, в яких більш точними були форварди "Енергії", які примушували воротаря іллічівців тричі виконувати неприємну місію — виймати м'яч із сітки власних воріт. У підсумку 3:0.

День другий. Перша несподіванка: молода команда СК "Каховка" ледь не завдала поразки досвідченим торпедівцям, які програючи 0:2 наприкінці зустрічі, насилу врятувалися від поразки. Однак матч закінчився нічиєю — 2:2. А от "Енергія", маючи солідну ігрову перевагу над "Миром", так і не змогла здобути бодай очко. Новокаховчани не реалізували пенальті і не зуміли отримати зиск з багатьох голевих моментів. А от самі пропустили таки один м'яч, ще раз підтвердивши футбольне правило: "Не забиваєш ти, заб'ють тобі". Отже, "Мир" виграв — 1:0.

День третій. Тут знову поталанило першому володарю трофея. Хоча, як правило, таланить сильнішому. Футболісти "Миру" довго програвали "Бастіону-2". Однак в останні п'ятнадцять хвилин все вирішалося на їхню користь. Вони не тільки повили рівновагу, а й на останніх хвилинах забили переможний м'яч. Отже — 2:1 на користь "Миру". У матчі між "Енергією" та СК "Каховка" новокаховчани почувалися впевненіше. Це враження не зіпсувало й призначене на останніх хвилинах у їхні ворота пенальті, бо до цього "Енергія" встигла забити два м'ячі й у підсумку виграла матч — 2:1.

День четвертий. Він приніс нічийні результати. У Новій Каховці "Енергія" розійшлася миром з "Торпедо" — 1:1. А в Каховці СК "Каховка" не змогла здолати "Бастіон-2". Тут — 2:2.

День п'ятий. Миколаївці переграли з мінімальним рахунком (1:0) іллічівців, причому вирішальний гол вони забили за три хвилини до фінального свистка. Набравши вісім очок, вони чекали на результат останньої гри. Щоб виграти турнір удруге, "Миру" була потрібна тільки перемога над господарями змагань — каховцями. Футболісти з Горностаївки навіть перестаралися, повівши в рахунку — 5:0. Потім трішечки збавили оберти, й форварди СК "Каховки" таки двічі забили. У підсумку — 5:2 на користь "Миру", і він володар головного призу. Треба віддати належне голові агрофірми "Мир" Івану Доценко, адже тільки завдяки йому в господарстві існує така хороша команда.

Хоча протягом турніру футболісти "Миру" і не показали видовищної гри, але мети своєї досягли. Як кажуть уболівальники, гра забувається, а результат залишається. Тим паче як вони, так і інші команди, визначалися з складами на цей сезон. А турнір і надає таку можливість.

Третє місце дісталося "Енергії", яка набрала сім очок. До речі, ця команда, одна з найтитулованіших любительських команд в Україні, знову починає відроджуватися. Її підтримує надійний спонсор — ТОВ "Південмлин" і її власник Сергій Нестеренко.

Далі розташувалися СК "Каховка" з двома очками та "Бастіон-2" з одним очком.

Однак, ще раз зазначу, що тут головне не місця, а та можливість, яка з'явилася в команд: набратися ігрового досвіду та визначитися зі складом напередодні нового футбольного сезону. І, за відгуками тренерів команд, мета була досягнута.

Підсумкова таблиця І В Н П М О

1. Мир (Горностаївка) 4 3 0 1 8-5 9

2. Торпедо (Миколаїв) 4 2 2 0 6-3 8

3. Енергія (Нова Каховка)4 2 1 1 6-3 7

4. СК Каховка (Каховка) 4 0 2 2 7-11 2

5. Бастіон-2 (Іллічівськ)4 0 1 3 3-8 1