Новини :: Турніри

Турніри

Гімназисти села Засулля - володарі Кубка Андрія Біби

Гімназисти села Засулля - володарі Кубка Андрія Біби

Сьогодні, 20 травня 2016 року, на стадіоні Лубенського лісотехнічного коледжу відбувся традиційний футбольний турнір "Кубок Андрія Біби", у якому взяли участь дитячі команди Посульського краю.

В урочистому відкритті змагань узяли участь президент Всеукраїнського клубу "Шкіряний м’яч", найкращий футболіст СРСР-1966, багаторазовий чемпіон і володар Кубка Радянського Союзу, заслужений майстер спорту Андрій Біба, перший віце-президент Асоціації аматорського футболу Олександр Каденко, начальник відділу інформації та зв’язків з громадськістю Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Микола Моторний, директор Лубенського лісотехнічного коледжу, заслужений лісівник України Роман Сендзюк, керівники міста Лубни та Лубенського району.

Шикуються юні футболісти, вболівальники займають зручні місця. Під звуки національного Гімну капітани команд піднімають державний прапор України.

Усі поєдинки, які відбувалися на двох майданчиках, тримали в напрузі симпатиків команд. Адже на полі точилася безкомпромісна боротьба за кожний м’яч. Тому біля обох воріт часто виникали голеві моменти. А місцеві хлопці і дівчата оплесками вітали кожний забитий м’яч.

Другими у своїх підгрупах фінішували команди міських шкіл №1 і №2. Саме вони і розіграли бронзові нагороди. За кілька хвилин до фінального свистка гравці другої школи забили переможний гол і виграли з рахунком 1:0.

У головному фіналі зустрілися переможці групового етапу хлопці з Лубенської ЗОШ-8 та Засульської гімназії. Спочатку активнішими на майданчику були міські футболісти, які створили кілька небезпечних моментів біля воріт суперників. Та гімназисти села Засулля поступово вирівняли гру і вже у середині першого тайму відкрили рахунок. Лубенська команда кинулася відігруватися і пропустили контрвипад, який завершився голом. Після перерви рахунок не змінився – 2:0 на користь команди Засульської гімназії.

Після фінального свистка відбулося урочисте нагородження переможців, призерів та учасників розіграшу Кубка Андрія Біби. Усі команди отримали грамоти і дипломи, а також футбольні м’ячі з автографом Андрія Біби Асоціації аматорського футболу України, різноманітну олімпійські атрибутику. Визначено кращих гравців у кожній команді. Вони отримали грамоти і подарунки від НОК України та Асоціації аматорського футболу. Усі учителі фізичної культури, команди яких брали участь у турнірі, нагороджені грамотами ААФУ.

За словами директора Лубенського лісотехнічного коледжу Романа Сендзюка, Кубок Андрія Біби пройшов серйозне випробування на лубенській землі. Він заслужив довіру і повагу серед юних футболістів, учителів фізкультури, директорів шкіл. Відтепер цей турнір займе почесне місце у спортивному календарі Посульського краю. До того ж, у Кубка Андрія Біби є надійні друзі. Це Аматорська асоціація, яку очолює відомий український меценат Федір Шпиг, освітянський Спорткомітет, Національний олімпійський комітет.

До речі, у рамках Кубка Андрія Біби відбувся традиційний Олімпійський урок, в якому взяли участь легенда вітчизняного футболу Андрій Біба та заслужений журналіст України Микола Моторний. Упродовж півтори години вони спілкувалися з майже 500 учнями Посульського краю та студентами Лубенського лісотехнічного коледжу.

Гімназисти села Засулля - володарі Кубка Андрія Біби

Гімназисти села Засулля - володарі Кубка Андрія Біби

Гімназисти села Засулля - володарі Кубка Андрія Біби

Гімназисти села Засулля - володарі Кубка Андрія Біби

Гімназисти села Засулля - володарі Кубка Андрія Біби