Новини :: Участь у Кубку України

Найкращі аматорські клуби – на старті Vbet Кубка України

Найкращі аматорські клуби – на старті Vbet Кубка України

Після вимушеної перерви відновлює свої змагання Vbet Кубок України. Нагадаємо, через початок повномасштабної війни не вдалося дограти заключні стадії розіграшу 2021/22, а минулий сезон вперше в історії обійшовся без боротьби за трофей. Зараз спільними зусиллями всіх органів вітчизняного футболу – УАФ, УПЛ, ПФЛ та ААФУ, а також регіональних асоціацій і відповідних комітетів асоціації, знову буде проведено розіграш Кубка України.

Відзначимо, що в сезонах 2021/22 та 2022/23 відбувалися змагання Кубка України серед аматорських команд під егідою ААФУ. Перший трофей не вдалося розіграти через бойові дії, другий було розіграно – його здобув ФК «Дружба» (Мирівка), який цього літа отримав професіональний статус. Отже, вітчизняна футбольна родина віддала належне аматорським турнірам – у першому ж розіграші Кубка України після його відновлення клуби ААФУ отримали відразу чотири квоти (за два попередніх сезони)!

Від сезону 2021/22 – це ФК «Миколаїв» та «Олімпія» (півфіналісти турніру на момент його зупинки), від сезону 2022/23 ‒ «Штурм» як фіналіст, «Олімпія» (фіналіст) та «Фазенда» (півфіналісти). Ще два клуби, які могли б претендувати на це право, вже з профі-статусом – «Нива» (Бузова) як півфіналіст 2021/22 та «Дружба» (Мирівка) як володар 2022/23. 

Хто з представників ААФУ зіграє на першому попередньому етапі? Коментує журналіст Артур Валерко.

Vbet Кубок України-2023/2024. Перший попередній етап

29.07.2023

«Миколаїв» (Миколаїв, Львівська обл.) — «Фазенда» (Чернівці)

Миколаїв, Львівська обл. Стадіон «Міський». 17.00. Арбітр — Шевчук А. М. (Волинська обл.), асистенти арбітра — Волошин В. І. (Ужгород), Касаткін А. М. (Ужгород), четвертий арбітр — Козак Т. М. (Львівська обл.), спостерігач арбітражу — Ющишин А. Г. (Тернопіль). 

Найкращі аматорські клуби – на старті Vbet Кубка України

ФК «Миколаїв» ‒ один із лідерів футболу Львівщини. Лідер Групи Б Прем’єр-Ліги області. Не вперше бере участь у Кубку України серед аматорів – у сезоні 2021/22 дійшов до півфіналу. Творець тієї сенсації Василь Малик цього літа очолив тернопільську «Ниву», а ФК «Миколаїв» прийняв Віталій Шумський – теж відомий фахівець із досвідом роботи на вищому рівні. В його розпорядженні – колишні таланти «Карпат» Гурський і Гірський, Заваляк, який немало пограв серед професіоналів, а також Дзюрах, Іванишин, Оленич і багато інших знайомих імен.

«Миколаїв»

Рік заснування: 2006

Кольори клубу: біло-сині

Стадіон: «Міський», м. Миколаїв (вміщує 880 глядачів)

Керівний склад клубу:

Президент: Оприск Микола Петрович

Головний тренер: Шумський Віталій Іванович

Найкращі аматорські клуби – на старті Vbet Кубка України

Чернівецький клуб також дійшов до вирішальних стадій – але вже минулого сезону. Сильний клуб із непоганим підбором гравців, де є як самобутні маловідомі виконавці, так і колишні гравці «Буковини» ‒ як Ільїн, Масікевич, Павлюк і Темерівський. Олександр Степанов, який очолює «Фазенду», колись подавав великі надії як один із найперспективніших місцевих нападників.

«Фазенда»   

Рік заснування: 2014

Клубні кольори: зелено-чорні

Стадіон: «Мальва» м. Чернівці (вміщує 2500 глядачів)

Керівний склад клубу:

Президент: Осачук Василь Іванович

Головний тренер: Степанов Олександр Миколайович

«Олімпія» (Савинці) — «Кудрівка» (Кудрівка)

Миргород. Стадіон «Старт». 14.00. Арбітр — Дубиківський С. С. (Київська обл.), асистенти арбітра — Андрусяк А. В. (Суми), Мошковський В. Ю. (Київська обл.), четвертий арбітр — Орендочка В. О. (Полтава), спостерігач арбітражу — Бондар В. М. (Харків). 

Найкращі аматорські клуби – на старті Vbet Кубка України

Клуб із Полтавщини – справжній гранд Кубка України з футболу серед аматорів. Вигравав його, ще двічі виходив у фінал і кулька разів – ще в півфінал. У команди є кілька досвідчених футболістів – оборонець Богомаз, Тарганчук і Ковтун, півзахисники Насібулін, Фабунмі та Пономаренко, нападники Кунєв і Кірпіченко. Додався воротар Тимофєєв із динамівською школою.

Суперник – ФК «Кудрівка» ‒ у сезоні 2021/22 грав у чемпіонаті ААФУ, а зараз готується дебютувати в Другій лізі.

«Олімпія»

Рік заснування: 1976

Кольори клубу: синій, білий, чорний

Стадіон: «Старт» м. Миргород (вміщує 1500 глядачів)

Стадіон: «Старт» м. Миргород (вміщує 1500 глядачів)

Керівний склад клубу:

Президент: Ситник Тетяна Михайлівна

Тренери: Безуглий Олександр Іванович, Макаренко Євген Володимирович

«Штурм» (Іванків) — «ЮКСА» (Тарасівка)

 Тренувальна база ФК «Динамо» (Київ), Столичне шосе, 45. 17.00. Арбітр — Соловйов В. В. (Одеса), асистенти арбітра — Худяков О. В. (Запоріжжя), Степаненко О. В. (Запоріжжя), четвертий арбітр — Грицай В. О. (Київська обл.), спостерігач арбітражу — Марченко Р. Г. (Чернігів).

Найкращі аматорські клуби – на старті Vbet Кубка України

Іванківський клуб – фіналіст чемпіонату ААФУ та вдало змагався в Кубку України минулого сезону, дійшовши до високих стадій. Це напрочуд зірковий колектив, де в кожній лінії присутні зірки: воротар Погорілий, оборонець Стеценко, півзахисник Старгородський, нападники Бондаренко та Сікорський.

Суперник «Штурму» ‒ «ЮКСА» з Тарасівки, яка грала на першому раунді розіграшу трофею минулого сезону та мала досвід виступів у чемпіонаті ААФУ. Наразі екс-наставник Минаю Цимбал зібрав чимало досвідчених гравців у складі дебютантів Другої ліги – серед них колишній півзахисник «Агробізнесу» Думанюк, ЛНЗ – Євдокимов, екс-оборонець «Карпат» Махнєв.

«Штурм»

Кольори клубу: чорно-блакитні

Стадіон: «Центральний» смт. Іванків (вміщує 1000 глядачів)

Керівний склад клубу:

Президент: Наконечний Ігор Вадимович

Головний тренер: Бондаренко Володимир Петрович