Новини :: Участь у Кубку України

Вікторія гідно завершила виступи в Кубку України під егідою УАФ

Вікторія гідно завершила виступи в Кубку України під егідою УАФ

Жереб визначив Вікторії в суперники клуб Favbet Ліги – ФК Маріуполь, який із 7 очками розділяє 5-6 місця, а напередодні призупинив лідера (0:0 з Ворсклою на її полі). Під керівництвом Остапа Маркевича в складі азовців виступає чимало гравців і кандидатів у молодіжні та юнацькі збірні України, в тому числі – чемпіони світу 2019 року Сікан і Чех.

Чемпіон України серед аматорів і фіналіст Кубка ААФУ вже зробив багато, щоб здивувати футбольну Україну. Але якби Вікторія виграла і цього разу – побила б історичний рекорд аматорського футболу України успішності в кубку. І вже на початку зустрічі команда з Сумщини зробила гучну заявку на успіх. Флангова подача Кузьміна, здавалося, пройшла повз усіх гравців, але Цапій зіграв на підборі і скинув у глибину – під удар Касьянову. А вже володар Суперкубка Казахстану від душі приклався здалеку – 1:0. Відмінний, до речі, гол! І в подальшому підопічні Радіонова грали в комбінаційний футбол, створили низку моментів біля воріт високих за статусом суперників.

Вікторія гідно завершила виступи в Кубку України під егідою УАФ

Азовці грали цілком боєздатним складом, тому дуже старалися уникнути поразки. І в середині другого тайму вони відігралися. Кирюханцев прострілив з правого краю, хтось із гостей спритно пропустив м'яч на дальню штангу, звідки Топалов переправив його у ворота - 1:1. А вже під кінець матчу спрацювала одна з замін Маркевича-молодшого. Подачу зі штрафного від Горбунова ударом в падінні замкнув захисник Чоботенко - 1:2. А крапку в матчі поставив Петерман. Після подачі з правого флангу і зручної скидки в центр він головою запустив м'яч у дальню частину воріт - 1:3. Сенсації не сталося, але Вікторія гідно відстояла честь аматорського футболу.

Нинішній колектив ФК Вікторія (Миколаївка) – чинного чемпіона України серед аматорських команд і фіналіста Кубка ААФУ – проявив спортивний характер, подолавши два попередніх раунди і завершивши виступи в 1/16 фіналу. Нагадаємо, команда із Сумщини здолала двох представників Другої ліги ПФЛ – маріупольський Яруд (4:0) та вишгородський Діназ (0:0, пен. 8:7). Матч проти ФК Маріуполь, клубу з єврокубковим стажем і серйозними завданнями на сезон 2020/21, засвідчив хороший спортивний рівень Вікторії, яка гідно протистояла гостям і поступилася в рівній, конкурентній боротьбі.

Асоціація аматорського футболу України висловлює вдячність ФК Вікторія за гідне представлення аматорських змагань і титулів у Кубку України під егідою УАФ!

Вікторія (Миколаївка) — Маріуполь (Маріуполь) — 1:3 (1:0)

Голи: Касьянов (16) — Топалов (70), Чоботенко (83), Петерман (90+1).

Вікторія: Зарубін, Цапій (Єременко, 90+2), Яценко (к), Чередниченко, Михайлюк (Ретушняк, 84), Касьянов, Гранкін (Нелін, 90+2), Кузьмін, Аржанов, Борисенко, Акімов (Без’язичний, 84). Запасні: Зінченко, Шевченко, Черніков. Тренер: Артем Радіонов.

Маріуполь: Кудрик, Стасюк (Бондаренко, 49), Биков, Муравський (Чоботенко, 74), Кирюханцев, Чех, Мишньов (к), Топалов, Петерман, Горбунов, Сікан (Кулієв, 55). Запасні: Гальчук, Тищенко, Сагуткін, Вискребенцев, Очеретько, Кулаков. Тренер: Остап Маркевич.

Миколаївка. Стадіон «Вікторія». 112 глядачів. Арбітр — Можаровський Ю.А. (Львів), асистенти арбітра — Марулін С.Ю. (Херсонська обл.), Володін В.В. (Херсон), четвертий арбітр — Пєсоцький Я.С. (Суми), спостерігач арбітражу — Коваленко Г.Б. (Київ). Делегат УАФ/Офіцер безпеки УАФ — Желєзний М.І. (м. Суми).

Попереджені: Кузьмін (26) — Топалов (37), Горбунов (86), Чех (87).

Вікторія гідно завершила виступи в Кубку України під егідою УАФ