Новини :: Виконавчий комітет

ААФУ - 15 років!

ААФУ - 15 років!

Асоціація аматорського футболу України святкує своє 15-річчя. З цієї нагоди позавчора у Будинку футболу відбулося засідання прес-клубу за участю представників засобів масової інформації, органів державної влади, клубу "Шкіряний м'яч" та ААФУ, модератором якого був ведучий програми "Факти. Спорт" на телеканалі ICTV Андрій Ковальський.

Тема зустрічі: "Турнір "Шкіряний м'яч – Кубок Соса-Соlа": відкриття юних футбольних талантів чи розвиток активного способу життя підростаючого покоління?"

До учасників засідання звернувся легендарний Андрій Біба — найкращий гравець СРСР 1966 року, президент Всеукраїнського клубу "Шкіряний м'яч". Він згадав свої дитячі роки у футболі та розповів, чого очікувати від наймасовішого дитячого спортивного турніру України — "Шкіряний м'яч – Кубок Соса-Соlа".

– Нині ААФУ відзначає 15-річчя своєї діяльності, і стільки саме років, незважаючи на труднощі, ми переймаємось організацією та проведенням "Шкіряного м'яча". Кожен наступний сезон розширює і без того велику географію змагань, щороку зростає кількість команд та учасників. Так, минулого сезону у нашому заході взяли участь близько 50 тисяч шкільних команд! Це кількісні показники, а про якісний бік, силу національного турніру свідчать успіхи українських представників у міжнародних турнірах "Шкіряний м'яч" серед команд країн СНД, що відбулися у січні та у жовтні минулого відповідно у російських Санкт-Петербурзі та Сочі. У першому турнірі ЗОШ № 73 м. Львова здобула бронзу, а в другому гравці маріупольського НВК № 1 вибороли перше місце...

До речі, на засіданні прес-клубу були присутні представники маріупольської команди — тренер Євген Белла та його вихованець — найкращий гравець турніру в Сочі Данило Ніколенко, які поділилися своїми враженнями від участі у змаганнях.

За словами директора відділу зі зв'язків з громадськістю компанії "Кока-Кола Україна" Олесі Жулинської, підтримка активного, здорового способу життя є одним із стратегічних напрямків діяльності компанії як соціально-відповідального бізнесу: "За три сезони, що компанія є партнером турніру, його масовість зростала, загалом у ньому взяли участь понад 2 мільйони школярів. Ми розраховуємо, що інтерес до наступних змагань не зменшиться і стане ще більшим. Для цього ми готові залучити всі необхідні комунікації".

Як зазначив віце-президент ААФУ Тарас Клим, такі змагання допоможуть вирішити кадрові проблеми українського футболу, забезпечити його молодими талановитими футболістами.

"Широке залучення підлітків та молоді до заняття фізичною культурою та спортом наразі потребує постійної серйозної матеріально-фінансової підтримки та популяризації", – зазначив Віктор Павленко, заступник голови Комітету з питань фізичної культури і спорту МОН України. На його думку, аматорському спорту приділяється недостатня увага вітчизняними спортивними ЗМІ, тож він звернувся до присутніх журналістів з проханням більше висвітлювати такі масові заходи, як "Шкіряний м'яч – Кубок Coca-Cola".

По закінченню роботи прес-клубу відбулося розширене засідання Виконкому ААФУ за участю представників ФФУ, Міністерства молоді та спорту України, Комітету з питань фізичного виховання та спорту МОН України, партнерів та спонсорів ААФУ, представників ЗМІ.

До присутніх звернувся перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов: "Основою передвиборчої кампанії президента ФФУ Анатолія Конькова був, є і залишається дитячо-юнацький і масовий футбол. Він з цим гаслом йшов на вибори, він переміг і зараз він все робить для того, щоб розвивався дитячо-юнацький футбол. В дитячо-юнацькому футболі було б набагато більше проблем, якби не було таких людей, як Федір Іванович Шпиг. Також хочеться подякувати Андрію Андрійовичу Бібі, який своїм досвідом та авторитетом дуже багато зробив для того, щоб "Шкіряний м'яч" сьогодні зайняв гідне місце. Не можу не згадати і нове покоління організаторів, таких як Олександр Каденко. Саме завдяки цим людям ми маємо сьогодні аматорський футбол, який шанується усіма. Ще раз всіх вітаю з ювілеєм і дякую за ту велику і необхідну роботу для українського футболу".

Незмінний президент ААФУ Федір Шпиг: "Створюючи п'ятнадцять років тому Асоціацію, ми звісно очікували на реалізацію наших задумів щодо "Шкіряного м'яча" та загалом аматорського футболу, однак успіх перевершив сподівання. Хочу подякувати всім, хто допомагав нам розвивати "Шкіряний м'яч" та сприяв нашій роботі.

Федір Шпиг вручив активістам Асоціації аматорського футболу, представникам ЗМІ, партнерам та спонсорам подяки та пам'ятні сувеніри з нагоди 15-річчя. Серед відзначених перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов, Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, голова Комітету з питань фізичної культури і спорту МОН України, член НОК України Євген Баженков та президент "Шкіряного м'яча" Андрій Баба – найкращий футболіст СРСР 1966 року, неодноразовий чемпіон та володар Кубка СРСР. Вони отримали Подяки за вагомий особистий внесок у розвиток українського футболу та популяризацію всеукраїнських дитячих змагань на призи клубу "Шкіряний м'яч".

За підсумками засідання члени Виконкому затвердили новий логотип Всеукраїнських змагань "Шкіряний м'яч – Кубок Coca-Cola", та місця і терміни проведення фінальних турнірів сезону 2012/2013:

– U12 – Дніпропетровськ - 20-22 червня 2013 р.

– U13 – Київ - 12-14 вересня 2013 р.

– U14 – Івано-Франківськ - 13-15 червня 2013 р.

Інформуємо також про рішення Виконкому ААФУ від 18 лютого 2013 р., за підсумками якого затверджені календарний план спортивно-масових заходів ААФУ на 2013 рік та регламент чемпіонату і розіграшу Кубка України з футболу серед аматорських команд 2013 року. Зокрема вирішено провести у березні 2013 р. регіональні наради з участю представників аматорських футбольних клубів (команд), регіональних федерацій футболу та ААФУ стосовно організації та проведення чемпіонату.