Новини :: Виконавчий комітет

ААФУ підвела підсумки 2014 року

ААФУ підвела підсумки 2014 року

У Будинку футболу відбулося засідання Виконавчого комітету Асоціації аматорського футболу України. Члени Виконкому розглянули низку важливих питань щодо подальшої розбудови вітчизняного аматорського, шкільного та студентського футболу.

Перший віце-президент ААФУ Олександр Валентинович Каденко детально проаналізував роботу асоціації в нинішньому сезоні. На високому рівні пройшов Чемпіонат України серед аматорів. Команди спочатку змагалися в групах за право виходу до наступного етапу змагань. Потім по дві найкращі виходили у фінальний турнір, де розіграли між собою дві путівки до фіналу. Останній відбувся на нейтральному полі у Вінниці, де зустрілися винниківський "Рух" (Львівська область) та АФ "П'ятихатська" (Кіровоградська область). Єдиний гол Олега Шептицького вивів команду з Львівщини у чемпіони. Цікавим і напруженим виявився розіграш Кубка України серед аматорів, переможцем якого стали саме гравці АФ "П'ятихатська", які у фіналі за сумою двох матчів переграли СКК "Демня" з Львівської області.

Та найбільше уваги Олександр Валентинович присвятив всеукраїнським змаганням на призи клубу "Шкіряний м'яч". Юні футболісти змагалися у чотирьох вікових категоріях. Надійну підтримку надали всесвітньовідомі компанії "Данон" та "Кока-Кола".

Учнівську футбольну тему продовжив віце-президент ААФУ Тарас Петрович Клим (Івано-Франківськ). Він поінформував присутніх членів Виконкому про внесення змін та доповнень до регламенту Всеукраїнських змагань на призи клубу "Шкіряний м'яч" у сезоні-2014-2015 та про місця проведення фінальних змагань "Шкіряний м'яч – Кубок "Кока-Кола" та "Кубок націй Данон". На березень-2015 в столиці запланована організаційно методична нарада з керівниками регіональних штабів турніру "Шкіряний м'яч", на якій і вирішаться місця проведення фінальних турнірів усіх вікових категорій. Один з таких фіналів відбудеться в Києві. Була пропозиція знову один з фінальних турнірів провести у Львові, де цього року вже змагалися юні футболісти. Організатори заслужили найвищої оцінки за проведення цього надзвичайно важливого дитячого заходу.

Члени виконкому затвердили проект календаря спортивно-масових заходів ААФУ на 2015 рік. А він обіцяє цікаву і змістовну програму по всіх напрямках діяльності Аматорської асоціації.

Під час засідання Виконкому ААФУ було обрано делегатів від аматорського футболу для участі в ХVІ Конгресі Федерації футболу України, який відбудеться 18 грудня 2014 року. Одноголосно делегатами обрано президента ААФУ Федора Шпига, першого віце-президента ААФУ Олександра Каденка та президента Всеукраїнського клубу "Шкіряний м'яч" Андрія Бібу.

Члени Виконкому вирішили провести У звітно-виборну Конференцію ААФУ 5 березня 2015 року. Було затверджено порядок денний конференції. До першого грудня 2014 року буде створено робочу групу з підготовки та проведення У звітно-виборної Конференції ААФУ.

Насамкінець президент Асоціації аматорського футболу України Федір Шпиг вручив члену Виконкому, керівнику прес-служби освітянського Спорткомітету заслуженому журналісту України Миколі Моторному Почесну грамоту та цінний подарунок з нагоди його ювілею та особистий внесок у розвиток масового (дитячого) футболу України.

В експрес-інтерв'ю нашій прес-службі Федір Іванович, зокрема, зазначив: "Незважаючи на важку політичну та економічну ситуацію в Україні, нашій згуртованій команді вдалося повністю впоратися з поставленими завданнями. Ми якісно, на високому рівні провели всі заплановані заходи. Упродовж року намагалися створювати дітям футбольну радість. Хотів би за підтримку нашої справи подякувати надійним партнерам – Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, Міністерству молоді та спорту, Національному олімпійському комітету, фізкультурно-спортивним товариствам, компаніям "Данон", "Кока-Кола" та "Адідас", журналістам сайту UA-футбол, газети "Сільські вісті" та Національної радіокомпанії України. Ми разом вкладаємо інвестиції в наших дітей. А це – майбутні захисники Української держави. Заради цього треба ще наполегливіше працювати і творити історію аматорського та дитячого футболу".