Новини :: Виконавчий комітет

Відбулося підсумкове засідання виконкому ААФУ

Відбулося підсумкове засідання виконкому ААФУ

26 листопада в Будинку футболу пройшло засідання виконавчого комітету Асоціації аматорського футболу України. Були підведені підсумки сезону, що минув та розглянуті плани на майбутнє.

В чемпіонаті України серед аматорів сезон пройшов успішно, всі учасники завершили перший груповий етап змагань. Цього року була впроваджена нова схема проведення турніру з другим груповим етапом. На жаль, команди Мир (Горностаївка) і Колос (Ковалівка), отримавши право участі у ньому, безвідповідально, не попередивши вчасно ААФУ, відмовилися від участі. Тому, довелося в екстреному порядку змінювати календар. Хотілося б, щоб на майбутнє таких ситуацій не виникало. Фінальний етап чемпіонату відбувся на Одещині, а вирішальна гра чемпіонату між командами Балкани та Рух на НТК ім. Баннікова в Києві. Безкомпромісний матч транслювався по телебаченню на каналі Спорт 2.

За підсумками сезону визначено три кращі регіони за результатами участі їхніх представників у всіх змаганнях, що проводяться під егідою Асоціації. Ними стали: Львівська, Одеська та Чернігівська області. В Кубку України серед аматорів цього сезону стартувала рекордна кількість команд – 32 учасники. Переможець та фіналіст турніру – Гірник та Балкани здобули право участі в національному Кубку України сезону 2016/2017 років. З негативу тут – обласним федераціям Хмельницької та Житомирської областей варто більш відповідально рекомендувати учасників – такі як Гетьман (Хмельницький) та СК Коростень не додають авторитету своїм регіонам.

Фінальні турніри "Шкіряного м'яча" у трьох вікових групах, як завжди відбулися на високому організаційному рівні. Тут слід відзначити співорганізаторів на місцях, які приклали максимум зусиль для того, щоб створити справжнє свято футболу для дітей. Фінальна частина молодшої вікової групи проходила на легендарному стадіоні Україна у Львові за сприяння ФК Карпати. Всі учасники турніру відвідали офіційне тренування збірної нашої країни, а нагородження переможців відбулося в перерві матчу Україна-Люксембург на Арені-Львів. Учасники середньої вікової групи визначали сильніших в Києві на НТК ім. Баннікова. Нагороджували переможців в перерві фінального матчу за Кубок України між командами Динамо-Шахтар. Старша вікова група змагалася в Сумах на базі ФЦ Барса при вщерть заповнених трибунах . Додамо, що переможці та фіналісти "Шкіряного м'яча" у молодшій віковій групі відвідали матч за Суперкубок Європи між командами Барселона та Севілья, що проходив в Тбілісі. Дана поїздка відбулася за сприяння ФФУ та УЄФА.

Фінальні турніру "Шкіряного м'яча" наступного сезону в молодших групах заплановано провести в Києві та можливо Львові або Кременчуці. Місце проведення фінального етапу у старшій віковій групи буде визначено пізніше, зважаючи на заявки місцевих оргкомітетів. Під час засідання члени Виконкому висловили подяку Комітету фізичного виховання МОН України, яку очолює Михайло Мельник, за всебічне сприяння в організації турніру. Окремо було відзначено той факт, що Федерація футболу Волині не делегувала своїх представників на зональні турніри "Шкіряного м'яча". Такий випадок стався вперше за історію змагань.

Створено робочу групу з метою розробки формату проведення всеукраїнських змагань з футболу наступного сезону. Однак викликає занепокоєння, що команди, які раніше взагалі не грали в чемпіонаті України серед аматорів, подають заявки на отримання професіонального статусу. Дехто з них не грав й на обласному рівні. Прийшов час розробити таку систему обміну між лігами, щоб вона була прозорою.

Затверджено календар спортивно-масових заходів Асоціації аматорського футболу України на 2016 рік та обрано делегатів від ААФУ на участь у XVІІІ черговому Конгресі Федерації футболу України на черговий Конгрес ФФУ: А.А. Бібу, О.В. Каденка та В.Б. Генінсона.

Загалом під час виконкому було озвучено багато пропозицій щодо популяризації як "Шкіряного м'яча" так і аматорського футболу в цілому, які будуть розглядатися у робочому порядку. Так, зокрема, прийнято принципове рішення модернізувати офіційний сайт ААФУ, щоб він відповідав сучасним вимогам.