Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Коломийські "Карпати" - чемпіон України - 2012

Коломийські "Карпати" - чемпіон України - 2012

Це їм вдалося з першого разу

Далеко не кожен колектив зумів у дебютний сезон участі в чемпіонаті України серед аматорів завоювати золото. Саме це вдалося господарям фінального турніру 2012 року - коломийським "Карпатам".

Здобувши перемоги в усіх матчах своєї групи, з рахунком 4:1 вони впевнено здолали й лідера групи Б - "Локомотив" з Куп'янська Харківської області. Вже перший тайм завершився переконливими 3:0.

Ця перемога стала другою для команд Івано-Франківщини. Далекого 1998 року у Бурштині місцевий "Енергетик" у фіналі переміг ФК "Даліс" з села Комишуваха Запорізької області.

Хоча постійний чемпіон Харківщини й поступився, срібні нагороди стали найвищим їхнім досягненням за роки постійної участі у чемпіонаті України серед аматорів.

Результативними є й виступи представників південного регіону - гвардійського "Гвардійця" з Криму та таїровського "Совіньйону" з Одещини. Обом дебютантам чемпіонату вдалося здобути бронзові медалі.

З вісьмох учасників фінального турніру п'ятеро незабаром матимуть можливість знову зустрітися на футбольних полях у рамках Всеукраїнських змагань. Адже 26 вересня і 3 жовтня пройдуть матчі 1/4 розіграшу Кубку України.

Щоправда новий чемпіон не приймає у ньому участі. Та успіху прагнутиме досягнути ще один з лідерів Івано-франківського футболу - теж ФК "Карпати" але вже з Яремчі.

Саме з цим ФК зустрінеться оржівський ОДЕК. Ще одного учасника півфіналу визначать бронзові призери, а "Ретро" має великі шанси позмагатися з чемпіоном-2011 - "Новим Життям".

Єдиним новачком Кубку, який точно стане учасником 1/2 розіграшу, стане переможець пари ЛКТ (Чернігів) та "Зоря" з села Білозір'я, що на Черкащині.