Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Хлібороб (Нижні Торгаї) - 3 місце Групи 3 під час зимової перерви

Хлібороб (Нижні Торгаї) - 3 місце Групи 3 під час зимової перерви

Артур Валерко, Sport Arena.

«Хлібороб» заслужив хорошу репутацію та чимало титулів як на рідній Херсонщині, так і на сусідній Миколаївщині. Логічний наступний крок у розвитку – вихід на всеукраїнський рівень. І, як показала осіння частина сезону, клуб вдало адаптувався у східній групі Чемпіонату ААФУ. Навіть більше, команда є одним із претендентів на вихід у плей-офф.Хлібороб (Нижні Торгаї) - 3 місце Групи 3 під час зимової перерви

Завдяки чому такий успіх на проміжному етапі? Прес-служба ААФУ спільно із сайтом Sport Arena, які підсумовують виступи команд у літньо-осінній частині Чемпіонату України серед аматорів 2021/22, розпитали головного тренера «Хлібороба» (Нижні Торгаї) Ігоря Бездольного. До речі, Ігор Юрійович ‒ відомий у минулому нападник, який подавав великі надії в «Дніпрі» та загалом пограв за 11 українських і зарубіжних клубів, ‒ забивши більше 100 м’ячів на всеукраїнському рівні.

- Передовсім, як вам рівень Чемпіонату України серед аматорів і чи співпав він з тим, що ви очікували?

- Рівень, у принципі, непоганий, усі команди рівні. Тільки «Мотор» виділяється підбором футболістів, інфраструктурою. А так усі команди рівні, здебільшого всі молоді, навчені, проти кожної тяжко грати. Ми, напевно, найстарша команда за середнім віком гравців. Рівень очікуваний: хоча багато наших футболістів ще не грали тут, так що було важко спочатку перебудуватися після чемпіонату області. Але і рівень чемпіонату гарний, до такого треба тягнутися й доростати.

- У вас у команді дійсно дуже багато досвідчених футболістів. А як вона формувалася? Якщо порівняти команду, яка грала на обласні змагання, на міжобласні з цією, кого запрошували під чемпіонат України?

Хлібороб (Нижні Торгаї) - 3 місце Групи 3 під час зимової перерви
Ігор Бездольний

- Команда у нас досвідчена, переважно вікові футболісти. Чому так? Тому що не маємо можливості тренуватись, з молоддю поки що не працюємо. Що стосується складу, ми, коли виграли чемпіонат Миколаївської області, оголосили, що гратимемо цим складом і в Чемпіонаті України ‒ дамо шанс цим футболістам, нікого не відрахуємо. Дали всім спробувати зіграти перше коло на цьому найвищому рівні. Хтось не тягне на цей рівень. Отже, посилюватимемося, удосконалюватимемо свою гру.

Який принцип формування нашої команди? Намагаємось підбирати футболістів з одного регіону – Миколаївська та Херсонська область. З кадрами важко, бо по сусідству є три професіональні команди — «Таврія», «Енергія» та «Кристал». Усі найкращі молоді гравці там, плюс дуже конкурентна СК «Каховка». Але знаходитимемо кадри, посилюватимемося однозначно. Плануємо вже робити якісь тренування, заїзди, рухаємось уперед у цьому напрямку.

- Чи є футболісти, які пішли з команди або прийшли?

- Ми вже склали план підготовки: грудень-січень ми проводимо двосторонні ігри, на перегляді буде багато футболістів. Після цього циклу, який закінчиться у січні, ми визначимо обойму команди — 22 футболісти, з якими рухатимемося далі. Там уже буде ясно, хто залишається, хто прийшов, хто пішов.

- Розкажіть, будь-ласка, про сам клуб, рідне село. Як з'явилася тут футбольна команда, на якому етапі ви до неї приєдналися?

- Нижні Торгаї – це невелике футбольне селище, команда там була давно, але здебільшого виступала на районному рівні. Новітня історія почалася чотири роки тому. Ми зустрілися з президентом клубу Олександром Дьяченком, він запропонував мені працювати, я теж родом із цього району. Поговорили, наші погляди на майбутнє команди зійшлися. Протягом цих чотирьох років розпочинали з чемпіонату Херсонської області, стали бронзовими призерами. Потім перейшли грати на Миколаївщину, там стали чемпіонами.

Намагаємося розвиватися: на клубному стадіоні зробили нове поле, трибуни поставили, електронне табло, роздягальні. Налагоджуємо потихеньку інфраструктуру, працюємо з уболівальниками. Президент має величезне бажання розвивати футбол на своїй батьківщині, тож виконуємо його завдання та рухаємося вперед.

- У вашому доробку більше ста м'ячів на професіональному рівні, виступи за престижні команди. Чи не було спокуси допомогти команді на полі, чи все-таки вважаєте за краще працювати з тренерської позиції?

- Я виходив у кількох іграх у цьому чемпіонаті (три, ‒ прим. А.В.), намагався допомогти команді. Тренуюсь, підтримую форму, граю в інших турнірах. Молодь є молодь, але поки що і в мого покоління здоров'я вистачає. Поєднувати тренерство і бути на футбольному полі одночасно — тяжко, бо бачиш гру зовсім по-іншому, немає підказок, треба приймати рішення прямо з газону. Будуть сили — підбиратимемо людей, щоб тренери займалися своєю справою.

Хлібороб (Нижні Торгаї) - 3 місце Групи 3 під час зимової перерви

- А хто входить у ваш тренерський штаб?

- Помічник у мене Віталій Візавер - футболіст, який пограв на високому професіональному рівні, до цих пір він входить до топ-10 гвардійців за виступами в Першій лізі ПФЛ. Він виступав у багатьох професійних клубах і має чітке бачення та розуміння футболу.

- Дійсно, проблемою вашої команди є логістика, тому що відстані у Херсонській і Миколаївській областях дуже великі. У якому ритмі працює команда? Збираєтесь суто перед іграми?

– Так, у першому колі збиралися за день до гри на заїзд. Але, знову ж таки, не у всіх виходило – є люди, які працюють. Збиралися за день до гри, тренувалися, ночували в готелі та виїжджали на гру або приймали вдома. Наразі покращили фінансові умови, будуть день-два тренувань, з’явиться можливість виїжджати на гостьові ігри за два дні, будуть зарплати, вимоги до футболістів збільшуватимуться.

- А які будуть завдання у команди? Говорю не лише про цей сезон, а про найближчі роки. До чого прагне клуб «Хлібороб»?

- Початкове та головне завдання, яке переді мною поставлене президентом, щоб у селі Нижні Торгаї був футбол. Збудували поле, ці три роки навіть на Миколаївщині та Херсонщині всі матчі проводили на виїзді. Не було нічого ‒ ані поля, ані бази. Наразі зробили гарне поле, щоб глядачі дивилися футбол, заявилися на Чемпіонат України, щоб дати новий виклик команді.

Бажаємо, щоб сюди приїжджали колективи пристойного рівня, глядачі підтягувалися на трибуни, молодь дивилася та росла, дітлахи любили футбол. Ну а так — у кожній грі ми намагаємося грати на перемогу, привчили вже своїх уболівальників до цього. Поразки у нас рідко траплялися, до цього й будемо прагнути. Життя покаже — як розвиватимуться події у фінансовому плані, якщо фінанси збільшаться — ставитимемо більш глобальні завдання. Намагатимемося в кожній грі досягати максимального результату.

«Хлібороб» (Нижні Торгаї, Херсонська обл.)

Рік заснування: 1963

• Кольори клубу: темно-сині

• Стадіон: «Хлібороб» (вміщує 300 глядачів)

• Керівництво та тренерський штаб

Президент: Дьяченко Олександр Олександрович

Віце-президент: Жилін Олександр Володимирович

Спортивний директор: Гладун Ігор Вікторович

Головний тренер: Бездольний Ігор Юрійович

Тренер: Візавер Віталій Юрійович

Спортивний директор: Кушнірук Олександр Андрійович

Адміністратор: Сінкевич Олег Богданович

• Досягнення:

Чемпіон Миколаївської області 2021 року.

Срібний призер чемпіонату Вищої ліги Херсонської області 2019 року.

Володар відкритого кубка Миколаївської області 2020 року.

• ФК «Хлібороб» в інтернеті:

Офіційний сайт: http://www.fkkhleborob.com/

Instagram: https://www.instagram.com/fckhliborob/

Facebook: https://www.facebook.com/fckhliborob/ 

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCCJia6u7WscjtxT-h5X6feA

• «Хлібороб» на всеукраїнському рівні: дебютує.

Рік

Місце

І

В

Н

П

М’ячі

О

Чемпіонат ААФУ

2021/22

3 (із 9)

8

3

3

2

9:11 (‒2)

12

Всього

 

8

3

3

2

9:11 (‒2)

12

Кубок ААФУ

Всього

 

-

-

-

-

-

-