Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Нива (Бузова) - 1 місце Групи 2 під час зимової перерви

Нива (Бузова) - 1 місце Групи 2 під час зимової перерви

Артур Валерко, Sport Arena.

Серед новачків сезону «Нива», яка представляє село Бузова з Бучанського району Київської області, єНива (Бузова) - 1 місце Групи 2 під час зимової перерви найбільш успішною – вона єдина з дебютантів пішла на зимові канікули лідером своєї групи. До того ж, «Нива» виграла всі можливі титули та трофеї на Київщині, тож тем для бесіди з титулованим головним тренером бузівчан не бракувало.

Прес-служба ААФУ спільно із сайтом Sport Arena, який підсумовує виступи команд у літньо-осінній частині Чемпіонату України серед аматорів 2021/22, записала інтерв’ю з головним тренером ФК «Нива» (Бузова) Сергієм Карпенком.

- Ви маєте за плечами значну кар’єру футболіста-професіонала, а як тренер, уже вигравали Кубок України серед аматорів із бзовським «Авангардом». А коли ви отримали запрошення очолити команду «Нива» (Бузова)?

- Це було в міжсезоння. Я тоді очолював «Полісся» (Ставки) — це провідна аматорська команда Житомирської області. Зателефонували з бузівського клубу, запропонували роботу, щоб я очолив «Ниву» в якості головного тренера. Я все обдумав і дав згоду.

Нива (Бузова) - 1 місце Групи 2 під час зимової перерви
Сергій Карпенко

- Наскільки знайомий для вас по кадрах був цей колектив?

- Відсотків 60 людей я знав. Десь так.

- Зрозуміло, «Нива» ‒ команда сильна і з досвідченими футболістами. Які влітку ви робили кадрові зміни, щоб допомогти команді перейти з обласного на всеукраїнський рівень?

- Прийшли добре знайомі нашому штабу Євген Ярмак, Олександр Ярмак, Денис Балацький. Євген більше менш закріпився у стартовому складі, а от Денис і Олександр — трохи випали.

- На сьогодні склад команди укомплектований чи шукаєте ще на якісь позиції гравців?

- Шукаємо. Ми завжди йдемо вперед, як і всі команди. Зараз такий період, коли люди будуть приходити на перегляди, а там вже будемо дивитися.

- Під час зборів плануєте участь у зимових турнірах? Яких саме?

- Плануємо заявитися на Меморіал Макарова — традиційний зимовий турнір Київської обласної асоціації футболу. Знаючи, що цей турнір завжди збирає непоганих учасників і користується повагою за свою стабільність і неперервність проведення, розглядаємо його як важливий підготовчий етап. Ніяких завдань не ставимо, лише підготовча робота ‒ підготувати фундамент, давати кожному пограти. Будемо переглядати новачків, для цього й будемо брати участь у цьому турнірі.

Нива (Бузова) - 1 місце Групи 2 під час зимової перерви

- У вас у «Ниві-2» була задіяна ціла група молодих футболістів. Хтось із них приємно вразив? Комусь будете надавати шанс взимку в першій команді?

- Другу команду ми зняли, тому що було велике навантаження на першу команду. Лишилося три-чотири гравці, думаю, вони так і залишаться в «Ниві». Зараз буде наново робитися друга команда, яка стартує в Першій лізі Київської області. Там уже будуть давати перевагу зміні. У «Ниві-2» буде працювати Марк Мартиненко, який очолював «Ниву» до мене, вони будуть робити ставку на молодих гравців, щоб давати якісний продукт в першу команду.

- Ваша команда ‒ найкраща в Київській області, здобувши чемпіонство, кубок і суперкубок. У 2022 році плануєте продовжувати першим складом грати в обласних змаганнях?

- Ні, плануємо дограти в аматорах, а потім вже підвищитися в класі до Другої ліги.

- Які завдання ставить керівництво на аматорський чемпіонат України?

- Тільки перше місце. «Взяти аматорів», тільки так.

Нива (Бузова) - 1 місце Групи 2 під час зимової перерви

- Вже сьогодні в «Ниви» є красивий клубний стадіон у мальовничій місцевості, нове є штучне поле. Які подальші плани з розвитку інфраструктури? Правду кажуть, що «Нива» може збудувати новий стадіон?

- Так, наш президент хоче розвиватися далі, він намітив план розвитку, поставив завдання й планово, крок за кроком, все робиться для розвитку «Ниви». Наш клуб дійсно багато уваги приділяє інфраструктурі – є бажання побудувати нову базу, стадіон поруч біля лісу. Плани на майбутнє є – і головне, що завдяки Октаю Зіяєвичу вони вже реалізовуються.

- Кілька слів про самого Октая Ефендієва. Яким виявилося ваше знайомство та перше враження від президента клубу?

Нива (Бузова) - 1 місце Групи 2 під час зимової перерви
Октай Ефендієв

- Це дуже порядна людина, а також справжній фанат футболу. На жаль, таких, як Октай Зіяєвич, дуже мало на аматорському рівні, та й на професіональному далеко не всі будують такі стадіони і хочуть розвивати спорт. А от Октай Ефендієв іде крок за кроком, він хоче бачити гармонійний розвиток клубу й по-господарськи розглядає розвиток «Ниви»: треба й стадіон, треба й базу, треба й команду гідну, перед якою можна ставити завдання.

Таку команду утримувати — це не просто так. Октай Ефендієв все знає про колектив, чудово розбирається в футболі, тож усі перемоги «Ниви» ‒ це наслідок планомірної роботи. Ця людина все робить для нашої команди, це людина з великої букви. Стільки допомоги надає людям на рівні нашого села Бузової та всієї громади, надає благодійну допомогу людям. Дуже багато робить для Бузової, для команди. Поки приємно працювати з такою людиною.

Нива (Бузова) - 1 місце Групи 2 під час зимової перерви

- У «Ниви» в заявці ‒ зіркові футболісти, як екс-збірник Пилявський, колишній гравець двох «Динамо» Скепський, переможець всього в «Колосі» Коропецький, призери змагань ПФЛ. Не важко недавнім професіоналам перелаштовуватися на аматорські змагання? Вам, як тренеру, не доводиться їх зайвий раз «струшувати»?

- Що ви. Це професіонали, і цим все сказано. Пилявський, Скепський, Турчанов, Зуєвич, Сітало – це основа команди. Василя Коропецького, на жаль, уже нема в «Ниві», він покинув команду, проте допоміг їй у становленні. Загалом, ви ж бачите, рівень Чемпіонату України серед аматорів досить хороший, недавні учасники вийшли в Другу лігу – і відразу в лідерах змагань ПФЛ. А наш президент дуже амбітний, у нього весь час нові максимальні завдання, так що ніхто з гравців у нас ніколи не розслабляється й не виходить на поле без достатнього налаштування.

- А крім Коропецького, є ще втрати?Нива (Бузова) - 1 місце Групи 2 під час зимової перерви

- З таких, хто пограв на високому рівні — немає. Інші футболісти аматорського рівня – хтось не встигав за розвитком команди, у когось на позиції посилилася конкуренція. Це природний процес, з розумінням треба ставитися і до конкуренції, і до постійного розвитку клубу. А так, якщо аналізувати, то у «Ниви» є багато футболістів. Хлопці з хорошою школою, з бажанням ще показати себе в футболі й довести, що «Нива» здатна на більше. Є у нас головне ‒ команда, всі разом робимо одну справу. Кожен один одного доповнює.

«Нива» (Бузова, Київська обл.)

Рік заснування: 1980

• Кольори клубу: червоно-чорно-білі

• Стадіон: «Бузова Арена» (вміщує 253 глядачів)

• Керівництво та тренерський штаб

Президент: Ефендієв Октай Зіяєвич

Головний тренер: Карпенко Сергій Васильович

Тренер: Гаді В'ячеслав Володимирович

Спортивний директор: Гаркавенко Олександр Віталійович

Досягнення

Чемпіон Київської області 2021 року, віце-чемпіон 2008 року.

Володар Кубка Київської області 2021 року.

Володар Суперкубка Київської області 2021 року.

Переможець чемпіонату Києво-Святошинського району 2020 року.

 «Нива» (Бузова) в інтернеті:

Facebook: https://www.facebook.com/nyvabuzova/

Instagram: https://www.instagram.com/nyva_buzova/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/Нива Бузова/

• «Нива» (Бузова) на всеукраїнському рівні:

Рік

Місце

І

В

Н

П

М’ячі

О

Чемпіонат ААФУ

2021/22

Дебют

Кубок ААФУ

Рік

Раунд

І

В

Н

П

М’ячі

О

2020/21

1/4

6

3

2

1

12:7 (+5)

11

Всього

 

6

3

2

1

12:7 (+5)

11