Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Ураган (Черніїв) - 3 місце Групи 1 під час зимової перерви

Ураган (Черніїв) - 3 місце Групи 1 під час зимової перерви

Артур Валерко, Sport Arena.

Одним із найбільш яскравих дебютантів нового сезону став «Ураган» із села Черніїв Івано-Франківської ОТГ. Укомплектований досвідченими гравцями колектив продемонстрував добротний футбол, додавав від туру до туру та відправився зимувати на оптимістичному третьому місці в західній групі.Ураган (Черніїв) - 3 місце Групи 1 під час зимової перерви

Прес-служба ААФУ спільно із сайтом Sport Arena, який підсумовує виступи команд у літньо-осінній частині Чемпіонату України серед аматорів 2021/22, записала інтерв’ю з адміністратором СК «Ураган» (Черніїв) Степаном Ревчуком.

- Ну ось «Ураган» і вийшов на всеукраїнський рівень. Ваші враження?

- Позитивні. Сподобався рівень і конкурентність змагань. Радує, що «Ураган» у своїй групі бореться за вищі місця.

- А як розвивався ваш клуб і завдяки чому доріс до Чемпіонату України?

- Спершу ми грали виключно на чемпіонат Тисменицького району. Ми багато раз вигравали цей турнір, а також Кубок району та Лігу чемпіонів Івано-Франківщини — так називається турнір, в якому грають чемпіони всіх районів.

Серед тих, хто був біля витоків футбольного клубу «Ураган», — Володимир Семенюк, Володимир Шемрай і я, Степан Ревчук. Президент нашого клубу - Богдан Грейда, тренери - Михайло Ткачук і Павлів Віталій. А я є адміністратором.

До речі, перша назва клубу була — «Зоря» (Черніїв), а потім перейменували і назвали «Ураган» (Черніїв). Потім ми пішли перейти на обласний рівень і дуже швидко потрапили в Групу Б, виграли її з першої спроби. Потім відразу виграли Групу А і пішли виступати на аматорському всеукраїнському рівні. Відрадно, що серед аматорів України в своїй групі ми розділяємо друге місце і виграли так само Кубок області.

Ураган (Черніїв) - 3 місце Групи 1 під час зимової перерви
Степан Ревчук (в центрі)
Ліворуч – Віктор Лящовський, праворуч – Роман Зварич (капітани команди)

- Розкажіть хто підтримує «Ураган»

- Підтримує нас, в основному, наш місцевий бюджет, Черніївська сільська рада, президент клубу - Грейда Богдан Дмитрович ‒ є очільником Черніївщини.

Гордимося, що «Ураган» представляє Черніїв. Є свої доморощені футболісти в самому селі — серед тих, хто дійшов із командою з районних змагань до чемпіонату України серед аматорів, Роман Зварич. Він дуже багато допоміг команді, за яку грає з 12 років, і до цих пір залишається рекордсменом Тисменицького району за кількістю забитих м'ячів.

- Знаю, що влітку в вашої команди були новачки, зокрема, загальновідомий Ігор Худоб'як, який раніше виступав у Прем'єр-лізі і прийшов після галицьких «Карпат». Як вдалося запросити його та інших новачків із досвідом виступів серед професіоналів?

- Це частина роботи нашого клубу. Окрім Ігоря, прийшло ще чимало колишніх гравців «Прикарпаття». Приміром, Орест Януш , Василь Дербах, Тарас Бойко — хтось прийшов на початку року, хтось – вже влітку. Загалом, це наші футболісти, земляки з Івано-Франківщини, так що ми їх давно знаємо, не сумнівалися щодо майстерності та спроможності допомогти «Урагану».

- Також команду посилили Калин і Щербаков.

- Це молоді футболісти, по 20-22 роки, яких ми взяли з «Ніки», вони вже переросли попередній рівень. Один і другий — крайні півзахисники.

- Чи були втрати по людях напередодні переходу на всеукраїнський рівень?

- Ми не продовжили трудові відносини з Володимиром Боришкевичем — колишнім капітаном «Прикарпаття», гравцем із школою «Динамо». Вдячні за співпрацю йому, як і кожному гравцеві, який колись грав за «Ураган». Також пішов Тарас Воробець — центральний півзахисник.

- Давайте поговоримо про рівень чемпіонату. Дійсно, початок виявився як холодний душ, матч із «Феніксом» (1:4), а далі команда «Ураган» тільки набирала ходу. Розкажіть, будь-ласка, як вдалося адаптуватися і чому на старті так вийшло?

- На старті так вийшло, бо ми раніше не грали на цьому рівні. Ми пройшли збори, але ще не грали матчів у оновленому складі, не було притирання і розуміння. Це перша причина. Друга ‒ ми в перший раз офіційно грали на нашому новому стадіоні, який був збудований у Чернієві. Цей стадіон має параметри 90 на 60 м, він трохи маленький, ми його називаємо “коробка”. І ми було просто не готові до цієї “коробки”. А як почали там займатися, тренуватися  і грати матчі, то всі, хто до нас приїжджав — вже вони були не готові до цього стадіону. Нам потім було досить легко там грати.

Ураган (Черніїв) - 3 місце Групи 1 під час зимової перерви

- До цього додамо, що всі матчі, після стартового, ви виграли вдома...

- По пам'яті, здається, так. Нам було дуже важко адаптуватися до стадіону. Він специфічний, вузькуватий, але це новий стадіон, з трибунами. Побудовані нові роздягальні, з душовими, окремо для суддів. Інфраструктура зроблена: хороший стадіон, хороший газон. Справжній подарунок для Чернієва. Це все робив Богдан Грейда, за що йому величезна вдячність від команди та односільчан.

Читайте також:

Ураган (Черніїв): тріумфатор змагань Івано-Франківщини, дебютант чемпіонату України

- Група 1 за загальними оцінками стала сильнішою порівняно з минулим сезоном. Не в останню чергу завдяки таким новачкам, як «Ураган». А які завдання виконує команда в Чемпіонаті України серед аматорів?

- На сьогоднішній день однозначно стоїть завдання виграти чемпіонат. Перед нами стоять дві задачі: вигравати Кубок області, де ми вже вийшли в півфінал, і вигравати в чемпіонаті, тим більше, після всіх матчів, які ми виграли восени.

По-перше, зник мандраж. У нас багато було людей, які на грали на такому рівні. А от інша частина команди – хлопці, які прийшли з «Прикарпаття» — 50-60% колективу, вони бачили цей рівень та навіть набагато вищий.

Вже після другого-третього туру всі побачили, що воно вже не так і страшно, тоді й пішла гра, почали набирати очки і набрали до кінця сезону хорошу форму, не хотіли навіть його переривати зимовим антрактом.

- В якому вигляді «Ураган» буде навесні?

- Поки що ми відпочивали, тому зміна по суті одна – в атаці. Під час сезону покинув команду Богдан Денега — він колись був у «Прикарпатті» і перейшов зараз в інший клуб, а ми взяли на його місце нападника Ігора Коржука.

- Не секрет, що у вас досвідчений склад, але є й футболісти віку спортивної перспективності. Чи всіх вдасться зберегти?

- З тих, хто у нас є, в принципі, на перегляди ніхто не планує відправлятися. Вважаю навпаки, що у нас буде ще й підсилення. У нас Андрій Мельничук після травми хрестоподібної зв'язки почав займатися з основною групою. Він відновив бігові вправи, почав тренуватися, навесні він вийде і це буде підсилення, він — гравець основи. Вже пройшов рік, як він розірвав зв’язки у кубковому матчі, йому зробили операцію, допомогли, щоб йому все було безкоштовно, тож дуже сподіваємося, що Андрій відновить колишню форму. Це наш основний нападник, який у минулому багато забивав за «Ураган», і навесні вже повинен стартувати з нами. Ми на нього покладаємо дуже великі надії, тому що він дуже хороший футболіст, був найкращим бомбардиром і лідером команди.

Ще один центральний півзахисник ‒ Назарій Данів, який також пошкоджував хрестоподібну зв'язку, поки не відновиться, але на літо може бути готовий. Це з тих втрат, які є.

- Основним конкурентам програли на виїзді, але це означає, шо у другому колі вже зіграєте з ними вдома. Це перевага чи так не можна судити?

- Не можна судити. Але якщо брати гру з «Агроном», то була нічийна гра. Ми там програли через фейр-плей: м'яч не віддали, ми пропустили гол. Чому не віддали? Не зрозуміли. То не була програшна гра. Коли вони до нас приїдуть — попадуть в нашу “коробку”, і буде їм дуже тяжко.

- Спілкуючись з фахівцями перед тим, як зрозуміти, що таке команда «Ураган», мені навели такий факт: Кушецький вибрав вашу команду, коли вона ще грала в нижчих лігах обласного чемпіонату чи навіть на район. Тож, «Ураган» — це команда, яка збирається бути всерйоз і надовго, запрошує футболістів на багато років?

- Коли ми грали на район і переходили в Групу «Б», в команду повірило небагато людей. Я особисто вів з ними переговори, домовлявся з ними. Повірили тоді — говорю про людей, які дійшли до більш професійного рівня, — Ігор Кушецький, Назарій Данів. Коли ми вийшли в Групу «А» — до нас перейшли Василь Дербах, Тарас Бойко із «Прикарпаття». Також повірив у команду воротар Микола Плетеницький, який в минулому грав за «Прикарпаття», ФК «Тернопіль», «Інгулець». Зараз уже таких проблем менше – гравці йдуть у клуб більш охоче та сміливіше, вірять у наші перспективи, бо є результат, є порядок в команді, є стабільність і дуже хороший мікроклімат в колективі. В тому весь успіх.

СК «Ураган» (Черніїв, Івано-Франківська обл.)

Рік заснування: 2002

• Кольори клубу: червоно-чорні

• Стадіон: с. Черніїв (вміщує 300 глядачів)

• Керівництво та тренерський штаб             

Президент: Грейда Богдан Дмитрович

Головний тренер: Ткачук Михайло Михайлович

Адміністратор: Ревчук Степан Романович

Досягнення

Чемпіон і володар Кубка Івано-Франківської області 2020/21.

Переможець першості Другої ліги Івано-Франківської області 2019/20.

Неодноразовий лауреат районних змагань.

Рік

Місце

І

В

Н

П

М’ячі

О

Чемпіонат ААФУ

2021/22

3 (із 10)

9

6

0

3

14:12 (+2)

18

Всього

9

6

0

3

14:12 (+2)

18

Кубок ААФУ

Всього

-

-

-

-

-

-