Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Штурм (Іванків) - 2 місце в Групі 2

Штурм (Іванків) - 2 місце в Групі 2

«Штурм не помилився ні з гравцями, ні з тренерами»: лідер іванківців Димнич – про себе та одноклубників

Штурм – одна з найбільш зіркових команд чемпіонату України серед аматорів 2022/23. Андрій Пилявський (Зоря, Ворскла, Маккабі, національна збірна України), Артем Старгородський (Таврія, Арсенал, студентська збірна України), Сергій Погорілий (Арсенал, Таврія, Металіст, Буде-Глімт), Денис Васильєв (ЦСКА, Оболонь, Кривбас, Колос), Олександр Бондаренко (найкращий бомбардир в історії ковалівського Колоса), Дмитро Козаченко (Зоря, Сьєна, юнацька збірна України), Вадим Бовтрук (Десна, Оболонь, Полісся)… Одних цих імен раніше було б досить, щоб команда з таким ігровим ансамблем не загубилася навіть у Прем’єр-лізі!

Зараз же заслужені ветерани, володарі трофеїв України та зарубіжних країн, складають основу аматорської команди Штурм, яка представляє місто Іванків Київської області та бореться за найвищі місця як на місцевому, так і на всеукраїнському рівні. 

Штурм (Іванків, Київська область) – серед учасників західної Групи 2 на другому місці, яке, нагадаємо, надає право кваліфікуватися в плей-офф змагань.

В ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» форвард ФК Штурм (Іванків, Київська область) Дмитро Димнич розповів про цілі та завдання одного з флагманів аматорського футболу України.

«Віримо та сподіваємося, що навесні зможемо зіграти в Іванкові»

‒ Давайте розпочнемо з самого початку. Як з’явився футбольний клуб Штурм?

‒ Ми починали ще в 2017 році з аматорських змагань у форматі 8х8. Один із хлопців, який запропонував мені підключитися до цієї команди, назвав її Штурм – Ок, Штурм – то й Штурм. З цією назвою ми грали 8х8 і навіть якось виходили на старт на один із зимових турнірів Київського об’єднання асоціацій футболу. Здається, це Меморіал Макарова 2019 року був – ми ще тоді дійшли до півфіналу, де тільки в матчі з командою нашого майбутнього тренера Володимира Бондаренка поступилися виходом у вирішальний матч.

Ну, а вже від 2022 року розпочалася історія ФК Штурм (Іванків) у самостійному форматі.

Штурм (Іванків) - 2 місце в Групі 2
Дмитро Димнич

‒ А як починалася футбольна історія Дмитра Димнича?

‒ Я сам починав у школі Схід (Київ). Займався також у Локомотиві та ДЮСШ-15. Дещо виходило, тому що був до мене інтерес зі сторони професіональних клубів. Але в якийсь момент мій тренер по ДЮСШ-15 Пасєка не зміг домовитися із головним тренером броварського Нафкому Федорчуком щодо умов мого переходу, і мене так прикро вразила ця історія, що я років на 5-6 забув про футбол. Цей прикрий поворот долі, коли мені закрили шлях у професіонали, викликав у мене навіть якусь відразу до гри. Все відпало саме собою.

Допоміг повернути любов до футболу саме аматорський формат змагань. Я грав на область для задоволення – за ФК Здвижівка у Тараса Черненка (царство йому небесне), вже в новіші часи – за команду ДГ «Шевченківське» (Денихівка). Там взагалі топовий керівник клубу Олег Балагура, він мене запрошував спільно розвивати клуб, я хотів це робити, але на той момент уже складалася наша співпраця з Сергієм Шутом у Джуніорсі (Шпитьки).

З цією командою ми виграли багато обласних трофеїв, включаючи Меморіал Макарова. У нас грали такі хлопці, як Саша Алієв. Хоча, звісно, тепер я вважаю, що не все задумане вдалося в Джуніорсі втілити в життя й найкращий спосіб реалізувати задумки в футболі – це ФК Штурм (Іванків).

‒ Чому Штурм, представляючи місто Київської області, грає в столиці? Це пов’язано з наслідками бойових дій?

‒ Так, звичайно. Самі знаєте – там були дуже серйозні бої, навіть мости підірвані. Напевно, десь це розуміла й місцева влада, тому що дозволу від ОВА грати в Іванкові ми не отримали. Проте дуже сподіваємося й віримо, що навесні зможемо там зіграти. В Іванкові хороший новий стадіон з якісним полем і біговими доріжками, і грати там буде не гірше навіть, ніж на арені «Лівого Берега».

‒ Стадіон «Лівий Берег» приймає матчі запорізького Металурга, борщагівської Чайки та ще кількох колективів. Вам не тісно?

‒ Ми ж насправді першими були! Це потім всі інші клуби почали тут грати. Ні, все «по уму» зроблено – хтось грає в один час, хтось – в інший. Ми проводили наші матчі в першій половині дня, тому легко розводилися по часу з клубами Першої та Другої ліг ПФЛ України.

‒ Не важко було грати на штучному полі, особливо якщо врахувати виїзди до команд із натуральним покриттям?

‒ Синтетичний газон на «Лівому Березі» дуже класний, сучасний. Грали, тренувалися там – без проблем. А от коли їдеш на виїзд, то, звичайно, відчувається цей перехід. Буває дуже тяжко, особливо якщо натуральне поле не дуже добре підготоване, поганої якості.

«У нас нема розподілу на першочергові змагання та другорядні»

‒ Ваша команда – серед лідерів як на всеукраїнському, так і на обласному рівні. Про завдання зайве й запитувати. А друголігові амбіції є?

‒ Час покаже. Все з часом, все потихеньку. Звісно, Штурм у всіх турнірах, у яких бере участь, ставить амбітні завдання – десь справляємося, десь не все виходить. Але головне, що нам вдалося створити ось такий хороший колектив, у якому всі однодумці.

‒ Багато відомих імен, колишніх збірників, володарів кубків і власників медалей. За яким принципом у вас розподіляються кадри, в якому турнірі грають основні, а в якому – резервісти?

‒ Це у нас вирішує суто тренерський штаб. Як гравець, скажу, що у нас нема розподілу на першочергові змагання та другорядні. В усіх турнірах у нас і старші грали, і молодші.

‒ Які враження від чемпіонату та Кубка України серед аматорів?

‒ Хороші. Якісні суперники, у кожній команді є досвідчені футболісти з хорошим послужним списком. Знову ж таки, рівень організації, підхід, турнірна інтрига – все на рівні. Нам цікаво грати в ААФУ, і я можу сказати, що в такому турнірі досягати результату почесно.

‒ Як працюється в колективі, де стільки зіркових імен?

‒ Дуже добре працюється. Я вам скажу, футболісти – це як хороші музиканти. Я колись думав – просто знайти гравців, зібрати, ось тобі й перемоги. Ні! Треба не помилитися з вибором, щоб уся команда була – як єдине ціле. Все залежить від людини. Від особистості, навіть я б точніше так сказав.

Мені подобаються творчі футболісти. Як був у нас такий лідер – Сергій Рожок. Мене з Сергієм доля в Джуніорсі звела, наш президент Ігор Наконечний мене з ним познайомив. Я тоді побачив, як навколо цього гравця будується команда. І в Штурмі він у нас був стилеутворюючим футболістом. Рожок для мене – грандіозна особистість, Маестро! Зараз він захищає нашу батьківщину в лавах ЗСУ, і ми всі ним гордимося. Але в футболі замінити його неможливо просто.

Добре, що є у нас ще одна особистість – Артем Старгородський. Я молодих таких гравців, як це старше покоління, просто не бачу. У нас у Штурмі ми навіть не ризикуємо брати гравців 19-24 років. У нас їх всього кілька. Все тягнуть на собі ті, кого називають «ветеранами», а ви самі бачите, що Старгородський, Ремезовський, Васильєв – вони тягнуть футбол так, як жоден молодий не потягне. Тому так, середній вік нашої команди – 28-30 років матч за матчем. Але ці люди – не з тих, кому треба в паспорт заглядати. Це великі особистості та професіонали.

‒ Невже зовсім молоде покоління безнадійне?

‒ Ну чому ж?.. Ось у нас є хлопці по 19-20 років. Як «Жура» (Журавель Вадим), «Бера» (Березка Дмитро). От вони мені подобаються за грою та задатками. Добре, що в Штурмі їм є в кого вчитися – думаю, вони швидше розвиватимуться, коли поряд такі майстри.

«Вже запросили двох гравців із Першої ліги»

‒ Як Штурм проведе зимову перерву?

‒ А ми вже бігаємо потихеньку. Вже 10 днів у нас збір. Володимир Петрович Бондаренко розпланував збори, у нас є графік спарингів. Візьмемо участь у Меморіалі Макарова – найстаршому зимовому турнірі України, також плануємо заявлятися на Зимовий кубок ПФЛ.

‒ Чи великі плануються зміни в команді?

‒ Ні, у нас хороший підбір гравців і ми всіма задоволені. Ні з ким розставатися не хочемо – навпаки, сподіваємося, що Саша Стеценко вилікується після тяжкої травми. Є, правда, у нас імовірність дуже серйозної ігрової втрати – Рома Помазан збирається влитися в лави захисників України, в нього давно є таке бажання. Для нашої команди це дуже важливий футболіст.

Щодо придбань, то вони будуть. Зараз от двох гравців із Першої ліги ПФЛ України запросили: це захисник Сергій Ічанський із вишгородського Діназа та півзахисник Євген Чепурненко із чернівецької Буковини. Селекція, як-то кажуть, ніколи не завершується. За цей час, напевно, гравців 100 пройшло через Штурм – і ми все одно не зупиняємося, шукаємо найкращих.

‒ Новий етап Штурму – це запрошення Володимира Бондаренка. Що скажете про роботу з цим тренером?

‒ Ми з Володею давно суперничали в області – такі були завжди важкі матчі з Десною (Погреби) та Діназом (Вишгород), що аж до штовханини та бійок доходило. Проте Бондаренко завжди нам подобався – як своїм лідерським характером, так і стилем футболу. Його команди завжди видно – швидкі, агресивні, з атакувальним стилем. Контроль м’яча та стрімкість в атаці.

Ще коли Володимир Петрович пішов із Діназа, його запрошували в Штурм. Тоді він віддав перевагу іншому клубу Другої ліги – сімферопольській Таврії. Проте, як ви знаєте, після початку повномасштабних військових дій, Таврія не встигла під орудою Бондаренка провести жодного офіційного матчу. Клуб припинив виступи. Тут ми й скористалися можливістю запросити Бондаренка та його помічника Крохмаля. У хорошої команди обов’язково повинен бути й хороший тренерський штаб.

Штурм не помилився ні з гравцями, ні з тренерами.

Штурм (Іванків) - 2 місце в Групі 2

Штурм (Іванків, Київська область)

Штурм (Іванків) - 2 місце в Групі 2Рік заснування: 2017

• Кольори клубу: чорно-блакитні

• Стадіон: «Центральний» смт. Іванків (вміщує 1000 глядачів)

• Керівництво та тренерський штаб

Президент: Наконечний Ігор Вадимович

Головний тренер: Бондаренко Володимир Петрович

Тренери: Крохмаль Володимир Олександрович, Пахолюк Роман Васильович

Тренер воротарів: Козаченко Дмитро Анатолійович

• Статистика виступів клубу в ААФУ: дебютує

• Група 2 чемпіонату України серед аматорів 2022/23:

М

Команда

І

В

Н

П

Голи

О

1

Дружба (Мирівка, Київська область)

8

5

2

1

10:6

17

2

Штурм (Іванків, Київська область)

8

5

1

2

14:4

16

3

Локомотив (Київ)

8

4

1

3

9:4

13

4

↑2

Атлет (Київ)

8

4

0

4

15:15

12

5

↓1

Мотор (Запоріжжя)

8

4

0

4

7:5

12

6

↓1

Нафтовик (Охтирка, Сумська обл.)

6

3

1

2

5:11

10

7

Олімпія (Савинці, Полтавська обл.)

7

2

1

4

10:9

7

8

Зірка (Кропивницький)

7

0

0

7

5:21

0

Артур Валерко.