Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ЮКСА (Тарасівка) - 8 місце Групи 2 під час зимової перерви

ЮКСА (Тарасівка) - 8 місце Групи 2 під час зимової перерви

Спортивна академія ЮКСА (UCSA, © Українська Християнська Спортивна Академія, 2020) – амбітний міжнародний проект, задуманий і реалізований інтернаціональним колективом під керівництвом Сергія Лесника. Випускник престижного столичного вузу ‒ Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, з досвідом організації шкільних і студентських футбольних турнірів по всій Україні, він вирішив створити академію, в якій би поєднувався передовий вітчизняний і зарубіжний досвід, а також була створена власна інфраструктура.

Спорудження академії почалося в 2015 році, було зведено будівлю манежу, адміністративну будівлю з роздягальнями, душовими та місцем для відпочинку, майданчик для дитячого футболу, відкрите велике поле розміром 60х40 м зі штучним покриттям. Весь цей час у смт. Тарасівка Київської області академія ЮКСА працювала над благоустроєм власної бази ‒ озелененням території, облаштуванням паркінгу та спортивного куточка. У планах – зведення великого стадіону.

Наразі ж перша клубна команда ФК ЮКСА дебютувала в Чемпіонаті та Кубку України серед аматорських команд сезону 2021/22 років.

Прес-служба ААФУ спільно із сайтом Sport Arena, який підсумовує виступи команд у літньо-осінній частині Чемпіонату України серед аматорів 2021/22, записала інтерв’ю зі спортивним директором ФК ЮКСА Музафарджоном Рахмановим.

- Пропоную розпочати знайомство з ФК ЮКСА із абревіатури, яка є його назвою. Що означає назва вашого футбольного клубу?

- ЮКСА розшифровується як Українська Християнська Спортивна Академія, абревіатура від англійської Ukrainian Christian Sport Academy.

- Коли заснували клуб і яку ідеологію відповідно у цю назву і його функціонування ви вкладали?

- Нашу академію почали зводити в 2015 році, а в жовтні 2017 року відбулося створення нашого клубу. Ми позиціонуємо себе як християни, тобто у нас професійний спорт з християнськими цінностями.

- А де до цього грали футбольні команди клубу і чи була у вас доросла команда якраз до цього сезону?

- Доросла команда у нас минулого сезону грала на чемпіонат району. А так діти з Академії грали на чемпіонат області, чемпіонат міста і тому подібні турніри.

- Чи є хтось із власних вихованців у складі команди? Чи ще далеко до цього?

- До цього ще далеко, проте це одна із стратегічних мрій, завдань нашого клубу.

- Які вікові категорії виховує ЮКСА?

- Від дітей у віці трьох років і до дорослої команди.

- І які успіхи?

- Є вихованці 2007 року, які перейшли у «Колос» (Ковалівка), є хлопці 2009 року, хто перейшов у «Шахтар». Але щоб називати таких, щоб грали в дорослий футбол — їх ще нема, вони ще не досягли такого віку.

- Звертає на себе увагу, що у вас багато бразильських легіонерів і навіть помічники головного тренера, адміністратори теж бразильці. Хто ці люди? Як вони тут опинилися, розкажіть їх історію?

- Ми працюємо з бразильцями, у нас є наш партнер — це Пабло Буено, який укомплектовує нашу команду бразильцями. Цей склад, тренери — вони приїхали з Бразилії. Наприклад, наш помічник тренера — Клаудіо Де Сілвейра — грав на вищому рівні в чемпіонаті Бразилії, в футбольному клубі Інтернасьонал, в Саудівській Аравії, в Фінляндії, ще в деяких країнах.

- То, може, він перетинався із Діого Рінконом або Тайсоном?

- Ні, він старіший трошечки.

- Зрозумів. А як у бразильців проходить адаптація, наскільки їм важно було пристосуватися до українського футболу, чемпіонату, життя?

- На початку було складніше. Коли вони приїхали, то довго адаптувалися, але зараз набагато легше. Навіть коли нині лежить сніг, холодно, це для них незвично, але все добре. Найголовніше – хлопці побачили реалії українського футболу, конкурентний рівень, і захотіли на ньому прогресувати.

- Серед них є хлопці, які себе проявили більш яскраво: Габріел Гонсалес забив три м'ячі, Пабло Лукас, навпаки, проявив себе і асистентом, і таким, що може завершити. Чи є серед них такі, шо можуть в Україні стати на професіональний рівень?

- Віримо у кожного з тих, хто є зараз в нашому складі. Віримо, що вони реалізуються у професійному футболі.

- Бачу відразу кілька футболістів, запрошених зі складу команди «Єдність», і зараз ще грає в Чемпіонаті України серед аматорів. Коли їх запросили? Це була вимушена міра чи просто з'явилась така можливість?

-  З'явилась така можливість, запропонували хлопцям, вони за нас дограли перше коло. Але після першого кола ми потиснули один одному руки і зараз ці хлопці вже не в нашій команді.

- Це ми говоримо про Нювагу, Баселя, Нама?

- Так. І ще Рікардо Кінсон.

ЮКСА (Тарасівка) - 8 місце Групи 2 під час зимової перерви
Зірка Шахтаря Тете в гостях у ЮКСА

- Це всі втрати на сьогодні? Чи є ще хтось, хто пішов або прийшов?

- Є так само українці, що були з самого початку, з якими ми попрощалися. Також є бразильці, які приїхали, і з ними ми теж попрощалися. Зараз ми проводимо селекційну роботу і будемо укомплектовувати склад більш мотивованими гравцями.

- Якщо можна, розкажіть, які плани на зимову частину сезону, в яких зимових турнірах команда планує взяти участь?

- Поки що частину бразильців та українців ми відправили на підготовку до Бразилії. Частина футболістів залишилась і працює тут. А відносно турнірів — поки що не можу точно сказати, тільки обговорюємо це питання.

- Загалом, з того, що ви бачили в першому колі чемпіонату України серед аматорів — чи будуть корегуватися завдання команди? Які вони взагалі на цей чемпіонат?

- На зараз завдання на чемпіонат — перемагати в кожному матчі. Ми подали документи на атестацію щодо отримання статусу професіонального клубу і маємо завдання стати вже учасниками змагань Професіональної футбольної ліги.

- Це вже влітку 2022 року?

- Так, дай Бог.

- Доводилося чути, що багато команд, які зараз претендують на Другу лігу, не мають власної інфраструктури. А як у вашого клубу з цим? Знаю, що грали в кількох населених пунктах...

- Ми вимушено грали в кількох населених пунктах – Забір’ї та Бузовій, тому що наш стадіон будується. Інфраструктура у нас є, є своя футбольна база, критий манеж — 40 на 20, поле зі штучним покриттям — 60 на 40, будується стадіон, там де ми хочемо приймати ігри Професіональної футбольної ліги. І за ним будемо будувати поле зі штучним покриттям стандартного розміру. Такі плани.

- В якій стадії це будівництво? Коли плануєте здати основні об'єкти, як, наприклад, стадіон?

- Якщо все буде добре, то влітку має все бути здано.

- Це все ми говоримо про селище Тарасівка Київської області?

- Так.

- Знаю, що до вас у клуб приїжджали футболісти донецького «Шахтаря». Розкажіть, хто це, які з ними зв'язки, як пройшла зустріч?

- Нормально, ми товаришуємо. Є бразильці із «Шахтаря», які дружать з нашими бразильцями. Там немає ніяких супер-таємних моментів, просто вони приїжджають, спілкуємося.

- Тете приїжджав, хто ще?

- Тете приїжджав, Маркос Антоніо, Фернандо... Андрій П’ятов побував у нас в гостях. Усі вони приїжджали до наших дітей. Такі зустрічі дуже надихають юних футболістів, адже вони бачать своїх улюбленців, до яких можна прагнути зростати.

- Хто утримує ваш клуб? Хто його спонсор і керівники?

- Президент клубу — Сергій Лесник. І також бере активну участь у комплектації та розвитку клубу наш бразильський партнер — Пабло Буено.

- Яким ви побачили на сьогодні аматорський футбол України? Чи сподобався чемпіонат, наскільки виправдав ваші сподівання, як новачків?

- Від Чемпіонату України серед аматорів тільки позитивні враження, все добре. Вважаю, на цьому рівні наші футболісти можуть прогресувати та розвиватися.

Артур Валерко, Sport Arena.

ФК ЮКСА (Тарасівка)

ЮКСАРік заснування: 2015

Кольори клубу: біло-чорні

Стадіон: «Нептун», с. Забір'я (вміщує 300, глядачів) ‒ будується власний клубний спорткомплекс в с. Тарасівка.

• Керівництво та тренерський штаб          

Президент: Лесник Сергій Володимирович

Спортивний директор: Рахманов Музафарджон

Головний тренер: Петренко Андрій Ігорович

Тренери: Клаудіо Жаір Де Сілвейра Джуніор, Родріго Фехас де Соуза, Тіаго Рамс Карвальо, Фабріціо Фортес Родрігес 

Адміністратори: Бруно де Алмейда, Медіка Бері Масуа

ФК ЮКСА (Тарасівка) в інтернеті:

Веб-сайт: https://ucsa.com.ua/

Facebook: https://www.facebook.com/ucsa.sport/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVDXWkfNz9yGzl2w_olezZQ

Instagram: https://www.instagram.com/ucsa.sport/

Telegram: https://t-do.ru/ucsasport

ФК ЮКСА (Тарасівка) дебютує на всеукраїнському рівні.

• Статистика виступів клубу в ААФУ:

Рік

Місце

І

В

Н

П

М’ячі

О

Чемпіонат ААФУ

2021/22

8 (із 10)

9

1

1

7

9:20 (‒11)

4

Всього

9

1

1

7

9:20 (‒11)

4

Кубок ААФУ

2021/22

1/16

2

0

0

2

2:8 (‒6)

0

Всього

2

0

0

2

2:8 (‒6)

0