Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

СК «Каховка» - 7 місце Групи 3 під час зимової перерви

СК «Каховка» - 7 місце Групи 3 під час зимової перерви

Традиції каховського футболу досить значні – від легендарного футбольного фрістайлера Росошика до цілої плеяди гравців, які свого часу пограли на професіональному рівні. Проте нинішнє покоління СК «Каховка» може тільки позаздрити попередникам у плані підтримки та організації. Попри це, в ослабленому складі та з обмеженим запасом, каховська команда набрала достатньо очок, щоб навесні поборотися за вищі місця. Була б тільки підтримка…

Прес-служба ААФУ спільно із сайтом Sport Arena, який підсумовує виступи команд у літньо-осінній частині Чемпіонату України серед аматорів 2021/22, записала інтерв’ю з граючим головним тренером СК «Каховка» Дмитром Кузнєцовим.

СК «Каховка» - 7 місце Групи 3 під час зимової перерви
Д.В.Кузнєцов

- Зважаючи на те, що СК «Каховка» відіграв осінь у обмеженому складі, розуміємо, що не все в порядку з добором і можливістю утримання кадрів. Чи є надія, що клуб і надалі зможе розвиватися?

- Поки що складно сказати через всю цю ситуацію з коронавірусом, епідемією. Жодної конкретики: сказати особливо нічого про якусь підтримку чи плани на майбутнє. Все поки що в затишші.

- А де будуть підтримувати форму футболісти команди? На яких зимових турнірах, хто в яких командах?

- Є ж на місцевому рівні чемпіонати міста, наприклад, 8 на 8 грають хлопці. А приїжджі грають у себе там на місцях.

- Чи є такі, хто вже пішов або прийшов та офіційно вас про це попередив?

- Наразі я такого не чув.

- Це не в останню чергу через те, що ваша команда грала на мінімумі задіяних кадрів, пішло багато колишніх лідерів, як Огаї, чимало із місцевих. З чим пов'язана така мінімізація складу і чи всі розставання були бажаними для клубу?

- Ви ж розумієте, що весь акцент іде на фінансову складову. Чим слабша ця складова — тим болючіше воно б'є по кадрах. Це негативний досвід, але все, що ми могли, ми робили.

- Тим не менш, є хороші й приємні відкриття. Наприклад, багато грав Назаренко, влився в склад Негря, додали трохи вибору Цой, Кондратюк... Що скажете про новачків ч 2021 року? Хто з них прогресує, у кого хороше майбутнє у футболі?

- Назаренко – хлопець із Мелітополя, непогана знахідка. Той же Цой. Усі ‒ молоді й перспективні хлопці, якби трохи інший момент для них, інша фінансова складова, можна було б працювати і хлопці прогресували б і росли як футболісти. Але також починають підтягуватись вихованці місцевого ДЮСШ своєї вікової категорії. Якщо все буде добре, то вийдемо після відпочинку та будуватимемо команду на місцевій молоді.

- Любили каховські фани такого форварда як Онйємаобі, він багато забивав, де він дівся зараз?

- В африканських хлопців не найкраща ситуація у своїй країні, тому вони приїжджають сюди, намагаються десь зачепитися. З Камеруну, Нігерії... У них тут якась діаспора, вони хапаються за всі проекти. Якщо чесно, не можу сказати, де він зараз. Напевно, у якійсь із діаспор. Можливо, отримує зарплату в якійсь іншій справі. У футболі я його не помітив.

- Акачукву розглядався як безпосередньо його зміна чи все-таки він трошки інший футболіст?

- Він трохи іншого формату хлопець, Оньємаобі був цілеспрямованішим форвардом. Але також добре, що Акачукву нас підтримав. Без них нам було б важче.

- Ваша команда зуміла обіграти «ОСДЮШОР-Запоріжжя» і «Легіонер», з ВАСТом вели в рахунку — драматичний поєдинок завершився в нічиєю. В цілому, зважаючи на такі кадрові втрати, на те, що довелося награвати нових гравців, результат задовільний чи про нього навіть зараз не хочеться говорити?

- Ми прагнемо завжди грати лише на перемогу. Не можна сказати, що хтось чимось задоволений. Завжди є амбіції лише перемагати, це момент виживання.

- Наскільки важливо для команди, що вона продовжує грати на всеукраїнському рівні? Тому що чемпіонат області, наскільки я знаю, не проводився...

- Є проблеми із обласним футболом. Те, що другий рік немає чемпіонату Херсонської області, дуже вдарило по розвитку футболу в нашому краї. А участь у чемпіонаті України — це великий імідж для самого міста, Каховка — маленьке місто, невеликі вливання, але тут люди люблять футбол, не вистачає роботи з уболівальниками. Фінансування. Багато чого не вистачає. Повторюся, для іміджу міста це вагомий внесок, але йде він більше на ентузіазмі.

- Багато команд зараз перейшли на професіональний рівень, в зв'язку з цим «Мотор» у вашій групі лідирує з великим відривом. В цілому ліга стала слабкішою чи, навпаки, більше рівних команд, якщо залишити за дужками запорізького гранда?

– Ми грали проти всіх аматорських грандів. Рік тому рівень команд був на порядок вищий, зараз стали всі в рівне русло, якщо брати фінансову складову «Мотора» та їх умови… а все інше стало просто однаковим. Загалом всі рівні й однакові за всіма складовими.

- Підтримка у СК «Каховка» все-таки є, тому що завжди чути вболівальників, коли тепліша погода, то ті трибунки взагалі зайняті повністю. А чиєї підтримки не вистачає вашій команді, до кого б хотіли звернутися, щоб на весняну частину сезону СК «Каховка» отримала якусь допомогу?

- Якщо глобальніше мислити, то перспектив фінансування у міської влади майже немає. Це не є перспективним. Потрібне лише меценатство, у нас вистачає людей, які добре почуваються. Тут мають бути зацікавлені всі сторони, аби приватник знайшов консенсус із владою. Влада має бути зацікавлена, щоб розвивалося місто, інфраструктура. Тут дуже багато не вистачає. Але фінансувати все із міського бюджету якось не перспективно.

- У будь-якому випадку таке місто, як Каховка, навіть об'єднання трьох міст — Каховка, Нова Каховка і Берислав, воно просто не має права втратити футбол.

- Це сто відсотків. На даний момент і на даному етапі, якщо брати весь український футбол загалом, то вже не такі умови, як були десять років тому. Навіть мінімально все можна було б зробити, ходили б люди. Для аматорського футболу тисяча людей на матчі - це шикарно. У провінційному містечку це як свого роду кіно чи театр. Місто живе і розвивається, але так склалося зараз, що команда могла б поборотися й за вищі місця, зберегти своїх лідерів, натомість ми готуємо гравців і невдовзі їх втрачаємо. І лишається тільки думати, як би все було, якби ми зберегли й примножили створене.

Артур Валерко, Sport Arena.

СК «Каховка» (Херсонська обл.)

СК «Каховка» - 7 місце Групи 3 під час зимової перервиРік заснування: 2006

Стадіон: «Олімпійський» (вміщує 1540 глядачів)

Кольори клубу: червоно-білі

• Керівництво та тренерський штаб

Голова правління та головний тренер: Кузнєцов Дмитро Вікторович

Адміністратор: Росошик Василь Лаврентійович

Начальник команди: Кожем’якін Олег Володимирович

• Досягнення:

Чемпіон Херсонської області 2018 року, срібний призер – 2007 року, бронзовий призер – 2008, 2019 років.

Володар Кубка Херсонської області 2008 та 2018 року, фіналіст – 2019 року.

Володар Суперкубка Херсонської області 2017 року, фіналіст – 2020 року.

Володар Кубку «Закриття сезону» Херсонської обласної федерації футболу 2018 року.

Бронзовий призер Відкритого Кубку Асоціації футболу АР Крим та м. Севастополя – 2021 року.

• СК «Каховка» в інтернеті:

Facebook: https://www.facebook.com/groups/1295595757227616

• Статистика виступів клубу в ААФУ:

Рік

Місце

І

В

Н

П

М’ячі

О

Чемпіонат ААФУ

2017/18

6 (із 9)

16

5

4

7

23:29 (-6)

19

2018/19

4 (із 12)

22

10

7

5

32:18 (+14)

37

2019/20

5 (із 10)

18

10

3

5

32:24 (+8)

33

2020/21

7 (із 12)

22

9

3

10

35:26 (+9)

30

2021/22

7 (із 9)

8

2

1

5

8:23 (‒15)

7

Всього

86

36

18

32

130:120 (+10)

126

Кубок ААФУ

2017/18

1/16

2

0

1

1

1:2 (-1)

1

2020/21

1/8

2

0

1

1

3:5 (-2)

1

Всього

2

0

1

1

4:7 (-3)

1