Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ААФУ: Штурм та Олімпія видали рімейк кубкового півфіналу – все вирішилося в компенсований час

ААФУ: Штурм та Олімпія видали рімейк кубкового півфіналу – все вирішилося в компенсований час

Група 2 • 9-й ТУР

Штурм (Іванків) – Олімпія (Савинці) – 1:1 (0:1)

Голи: О.Бондаренко, 90+2 – Кірпіченко, 19

Штурм: Міхєєв, Нестеренко (Рубльов, 46), Ічанський, Счастливцев, Лящук (Сікорський, 88), Іщенко, Петренко, Димнич (Волков, 66), Старгородський, Купрій (Шевчук, 66), О.Бондаренко©. Запасні: Погорілий, Васянович, Осадчий. Головний тренер: Володимир Бондаренко.

Олімпія: Васецький, Павлик, Малик, Богомаз©, Ковтун, Почернін (Момот, 79), Пономаренко, Брага, Насібулін (Євтушенко, 46), Кірпіченко (Бурляй, 70; Алєксєєнко, 89), Солоп (Кунєв, 74). Запасні: Шварц, Ситник. Тренер: Олександр Безуглий.

  • 13:00; 22.04.2023. Конча-Заспа. Стадіон НТБ ФК Динамо (Київ). Поле 4; +16С
  • Суддя: Ухов Анатолій (Кривий Ріг)
  • Попередження: Іщенко, 63, В.Бондаренко (гол.тр. ШІ), 79, Сікорський, 90+1, Старгородський, 90+4, Євтушенко, 90+4
  • Вилучення: Момот, 86 (серйозне ігрове порушення)

Прекрасний матч підготував для нас 9-й тур. Повторення недавнього півфіналу Кубка України серед аматорів, у якому команди зіграли 1:1 та 0:0, і тепер за трофей побореться саме Олімпія з Полтавської області. Ясна річ, Штурм хотів взяти реванш, отже, календарний матч аматорського чемпіонату набував додаткового змісту.

Втім, вийшло так, що саме господарі поля (а приймали вони савинчан на тренувальному полі бази ФК Динамо) пропустили першими. Іванківці вели перепасовку на власній половині поля, буквально в своєму карному майданчику, й воротар-новачок Міхєєв вибив м’яча точно в суперника. Роман Кірпіченко, до його честі, не розгубився. Влучення собі в бік використав, щоб зупинити м’яча, і тут же розстріляв ворота ‒ 0:1 на 19-й хвилині.

Ясна річ, Штурм, укомплектований відомими ветеранами з досвідом виступів за збірні, клуби вищих дивізіонах і в єврокубках, не бажав змиритися з таким перебігом подій. Підопічні В.П.Бондаренка збільшили свій тиск, пішли вперед, але ніяк не могли подолати організований захист Олімпії. Яка, до слова, сподівалася закріпити за нагоди свою перевагу.

Розв’язка настала в кінцівці матчу. Спочатку Момот майже в центрі поля перечепив Старгородського, залишивши Олімпію в меншості. А в компенсований час Штурм розігнав свою гольову атаку. Петренко підключив на правому фланзі Волкова, той тут же запустив у прохід Шевчука. Сікорський, який у стрибку намагався замкнути подачу ногами, здається, м’яча не зачепив – зате дезорієнтував суперників. Олександр Бондаренко, як носоріг, головою забивав фактично з відстані двох кроків ‒ 1:1.

Емоційний момент, але для обох команд ця нічия не в радість. Штурм лише наздогнав за очками Дружбу, втративши нагоду захопити одноосібне лідерство, а Олімпія залишається передостанньою, хоча була за кілька хвилин від того, щоб потіснити Мотор (який уже знявся з турніру).

Герой матчу – Олександр Бондаренко (Штурм)

Гарні заміни провели господарі – Шевчук, Волков і Сікорський значно пожвавили гру та взяли безпосередню участь у вирішальній атаці, яка наприкінці гри врятувала Штурм від поразки. Проте саме О.Бондаренко поставив крапку в багатоходівці. Четверта результативна дія в поточному чемпіонаті (по два голи та асисти) від рекордсмена ковалівського Колосу за кількістю голів.

М   Команда І В Н П Голи О
1 Дружба (Мирівка, Київська область) 8 5 2 1 10:6 17
2 Штурм (Іванків, Київська область) 9 5 2 2 15:5 17
3 Нафтовик (Охтирка, Сумська обл.) 8 4 1 3 9:14 13
4 Локомотив (Київ) 8 4 1 3 9:4 13
5 Атлет (Київ) 8 4 0 4 15:15 12
6 Мотор (Запоріжжя)* 8 4 0 4 7:5 12
7 Олімпія (Савинці, Полтавська обл.) 9 3 2 4 14:11 11
8 Зірка (Кропивницький) 8 0 0 8 5:24 0

* ‒ знявся із змагань.

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець Команда Голи Пен.
Черепущак Юрій Скала 1911 (Стрий) 8  
Скоцький Богдан Колос (Полонне) 5  
Теймуров Фарман Атлет (Київ) 5  
Березка Дмитро Штурм (Іванків) 4  
Фомін Микита Скала 1911 (Стрий) 4  

Автор: Артур Валерко