Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ААФУ: Дружба та Штурм роблять рішучий крок до фіналу

ААФУ: Дружба та Штурм роблять рішучий крок до фіналу

Дружба (Мирівка) - Скала 1911 (Стрий) - 4:1 (2:0)

Голи: Листопад, 33 (пен.), Яната, 39 (а/г), Головко, 55, Бороденко, 90+2 - Петрик, 66

Дружба: Татаренко, Куба©, Юречко, Юзефович, А.Козлов (Березянський, 70), Листопад, Порохня (Бороденко, 79), Головко (Доронін, 61), Сторчоус (Бандурін, 61), Дедяєв, Грищенко. Запасні: Бабійчук, Вдовика, Сотник. Головний тренер: Дмитро Чирикал.

Скала 1911: Завгородній, Петрик, Николишин, Яната©, Цень, Цвик, Фомін, Дитко, Волков, Мордас (Близно, 77), Черепущак. Запасний: Солобчук. Головний тренер: Микола Василишин.

13:00; 18.06.2023. Кагарлик. Стадіон ФОК "Кагарличчина". Поле 4; +27С

Суддя: Цибулько Євген (Черкаська обл.)

Попередження: Мордас, 32, Головко, 38, Сторчоус, 45+2, Доронін, 71, Листопад, 90+1

Вилучення: Юзефович, 59 (серйозне ігрове порушення); Листопад, 90 (повторне попередження)

Якраз напередодні Дружба оформила свій обласний требл – після золотих медалей чемпіонату та Кубка Київщини здобула й обласний суперкубок. Втім, завдяки ротації та грамотному розподілу сил підопічні Чирикала зберегли свіжість і на перший півфінал проти стриян.

Хоча суперник виявився непростим і, забігаючи наперед, відзначимо, створив певні проблеми мирівчанам. До слова, перший більш-менш небезпечний удар записала на свій рахунок саме Скала 1911 – коли на 13-й хвилині Цвик пробив повз ворота в ході атаки за участю Волкова та Фоміна. Втім, гострих моментів побільше було в господарів: Юречко після кутового, Порохня та Грищенко з гри постійно турбували своїх суперників.

Аж поки на 30-й хвилині пішла діагональ з глибини поля і на лівій лінії карного майданчика Мордас збив Грищенка, боляче зачепивши його голову (далі нападник грав у скривавленій пов’язці). Після того, як постраждалому надали допомогу, Листопад реалізував пенальті. Хоча воротар вгадав, куди проб’є Тимофій, удар вийшов дуже точним – у кут. Це 1:0 і третій гол у поточній першості від опорника Дружби.

Відзначимо, що Скала 1911 тут же могла відігратися, проте Черепущак після кутового зблизька головою направив м’яча в поперечину. А ще за кілька хвилин другий гол відпрацювала Дружба. Тепер Сторчоус підключив на лівому фланзі Дедяєва, чий простріл зблизька замкнув Грищенко – 2:0. Другий гол у першості для Артема, втім, арбітром у підсумку записаний як автогол Янати.

На початку другого тайму, здавалося, Дружба «закрила» матч. Гості подавали кутовий, Грищенко виніс м’яча в поле, де його підхопив Головко. Максим через правий фланг пройшов Фоміна, втік від нього та вийшов на воротаря, низом пустивши м’яча в сітку – 3:0. Це його третій гол у чемпіонаті. Проте буквально невдовзі Юзефович порушив правила проти Черепущака, залишивши господарів у меншості.

Гра дещо захиталася. І коли Порохня пішов в атаку й віддавав поперечну передачу на загострення, Петрик зіграв на перехопленні й почав, як виявилося, гольову комбінацію. Далі Черепущак відпасував на Фоміна, який з правого флангу знайшов Андрія, який набігав паралельним курсом. Петрик і завершив цю атаку – 3:1. Його другий гол у першості. До того ж, під кінець гри Листопад збив Черепущака, через повторне попередження провідний опорник залишив свою команду вдев’ятьох!

Штрафний від Дитка прийшовся в стінку, а от Дружба в подвійній меншості тут же забила такий потрібний четвертий м’яч. Бандурін промчав через лівий фланг і розважливо відпасував правіше – на Бороденка. Дмитро, опинившись перед воротарем, розважливо пробив правою ногою в ближній кут – 4:1. П’ятий гол для вдалого зимового придбання мирівчан.

Тепер Дружба змушена була грати відчутно обережніше, сконцентрувавшись на збереженні досягнутого. Гра, яка проходила за спекотної погоди, завершилася перемогою мирівчан, які вирушать у Львівську область у якості фаворитів протистояння, проте із суттєвими кадровими втратами.

Герой матчу – Артем Грищенко (Дружба)

Молодчага! Рахунок відкрито з заробленого ним пенальті, потім сам забив з гри та своїм перехопленням розпочав третю гольову атаку.

https://www.youtube.com/live/SkXNzRBjySo?feature=share

Штурм (Іванків) - Олімпія (Савинці) - 3:0 (2:0)

Голи: Помазан, 17,  Счастливцев, 21, Березка, 51

Штурм: Погорілий©, Нестеренко, Іщенко, Ічанський, Счастливцев, Петренко (Осадчий, 74), Помазан (Шевчук, 59), Лящук (Волков, 78), Димнич (Любко, 62), Березка (Старгородський, 90+4), Рубльов (Сікорський, 69). Запасний: Міхєєв. Головний тренер: Володимир Бондаренко.

Олімпія: Шварц, Бірюк, Малик, Богомаз©, Брага (Алєксєєнко, 79), Почернін (Момот, 79), Пономаренко (Бурляй, 68), Павлик (Фабунмі, 56), Насібулін (Кірпіченко, 68), Ковтун, Євтушенко (Ситник, 79). Запасний: Васецький. Тренер: Олександр Безуглий.

14:00; 18.06.2023. Конча-Заспа. Стадіон НТБ ФК Динамо (Київ). Поле 3; +31С

Суддя: Кевлич Єгор (Кропивницький)

Попередження: Петренко, 45+2, Ічанський, 50, Богомаз, 54, Фабунмі, 65, Любко, 75, Березка, 90+1

На трав’яному полі динамівської бази на Конча-Заспі Штурм приймав сильного суперника з Полтавщини – Олімпію. Савинчани чотири сезони поспіль виходять у півфінал Кубка України, тричі за останні роки граючи в фіналі. Вони теж є старожилами чемпіонату, за час виступів яких їхніми суперниками бували навіть майбутні учасники Прем’єр-ліги, призери змагань ПФЛ.

Проте досить рано господарі повели в рахунку. Почернін фолом зупинив прорив номінального захисника Ічанського, який обходив його з фінтом Зідана, і досить віддалений штрафний взявся виконати Помазан. Роман пробив у стилі Кріштіану, правою ногою відправивши м’яча під поперечину – 1:0. Перший гол у поточній першості й вдале повернення зі служби в головній команді України.

Ще до перерви Штурм закріпив свою перевагу. Знову в центрі уваги був Помазан, який цього разу подавав кутовий, а Счастливцев головою відправив м’яча в сітку ‒ 2:0. Вадим (теж оборонець за амплуа) відзначився втретє в цьому чемпіонаті. Відзначимо, що до перерви господарі проводили досить небезпечні атаки, той же Березка заробляв перспективні стандарти. Що не вийшло в першому таймі – вдалося після відпочинку.

Якщо в першому моменті другого тайму пробити іванківцям не дали, то на 51-й хвилині вони розіграли просто-таки блискавичну атаку. Спершу оточили в центрі поля Бірюка, Осадчий прокотив передачу на Рубльова, той тут же продовжив її на Березку, а Дмитро влаштував шоу. Один замах, інший замах, удар лівою ногою в дальній кут – 3:0. П’ятий гол у чемпіонаті для 20-річного півзахисника – до слова, одного з наймолодших у досвідченій загалом команді В.П.Бондаренка.

Чи були шанси в Олімпії покращити свою долю? Були. Наприклад, на 88-й хвилині затяжний сольний прохід видав Бурляй, але не влучив у ворота. Погорілий, ведучи активну перепасовку з польовими гравцями, ледве не наштовхнувся на небезпечне перехоплення Фабунмі. Проте вигідний для Штурму рахунок зберігся, а отже дербі Київщини в фіналі чемпіонату України серед аматорів має великі шанси на здійснення. Чекаємо матчів-відповідей.

Герой матчу – Роман Помазан (Штурм)

Забив сам шикарним ударом зі штрафного та асистував під другий гол своєю подачею з кутового. 

https://www.youtube.com/watch?v=qUNDP4tC7Ps

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Черепущак Юрій

Скала 1911 (Стрий)

8

Процик Назар

Агрон (Великогаївська ОТГ)

7

Скоцький Богдан

Колос (Полонне)

7

Кабанов Тарас

Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк)

7

(1)

Шаврін Вадим

Нафтовик (Охтирка)

7

(3)

Волков Данило

Скала 1911 (Стрий)

6

Мальський Руслан

ФК Куликів

6

(3)

Березка Дмитро

Штурм (Іванків)

5

Васильченко Олександр

Нафтовик (Охтирка)

5

Теймуров Фарман

Атлет (Київ)

5

Фомін Микита

Скала 1911 (Стрий)

5

Бороденко Дмитро

Дружба (Мирівка)

5

(2)

Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Мальський Руслан

ФК Куликів

5

Скакун Андрій

Агрон (Великогаївська ОТГ)

5

Гемега Віталій

Факел (Липовець)

4

Жадан Олександр

Зірка (Кропивницький)

4

Мацієвський Максим

ФК Куликів

4

Недоля Артем

Дружба (Мирівка)

4

Поручинський Ігор

*** Скала 1911 ***

4

Черепущак Юрій

Скала 1911 (Стрий)

4

Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Черепущак Юрій

Скала 1911 (Стрий)

12

8

4

Мальський Руслан

ФК Куликів

11

6

5

Кабанов Тарас

Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк)

10

7

3

Скоцький Богдан

Колос (Полонне)

9

7

2

Процик Назар

Агрон (Великогаївська ОТГ)

8

7

1

Волков Данило

Скала 1911 (Стрий)

8

6

2

Фомін Микита

Скала 1911 (Стрий)

8

5

3

Мацієвський Максим

ФК Куликів

8

4

4

Шаврін Вадим

Нафтовик (Охтирка)

7

7

0

Бороденко Дмитро

Дружба (Мирівка)

7

5

2

Васильченко Олександр

Нафтовик (Охтирка)

7

5

2

Коляда Микола

Колос (Полонне)

7

4

3

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com