Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ААФУ: Агротех, Авангард, і Куликів-Юність здобувають розгромні перемоги

ААФУ: Агротех, Авангард, і Куликів-Юність здобувають розгромні перемоги

Артур Валерко

Група 1 – 2-й тур

  • 19 серпня

Колос (Полонне) – Фенікс (Підмонастир) – 2:0 (1:0)
Голи: Гордійчук, 18, Скоцький, 75

Колос: Омелянюк, Наумець, Жданов© (Дерман, 85), Носарєв, Царьов, Кошка, Гордійчук (Наконечний, 63), Брицький (Кашперук, 73), Кір’ях (Луцюк, 84), Коляда (Морозов, 87), Скоцький (Семенюк, 88). Запасний: Фіяло. Головний тренер: Сергій Бадрак.

Фенікс: Дяків, Шута, Заліпа, Радюк (Медведєв, 37), Куртяк (Андрушко, 80), Залога© (Сороколіт, 56), Ус, Янчак (Яців, 56), Антошик, Задорожний (Павлишин, 86), Міщук (Фещук, 65). Запасний: Малоїд. Головний тренер: Андрій Чіх.

  • 15:00; 19.08.2023. Полонне. Стадіон “Полонь”; поле 3; +33С
  • Суддя: Панасюк Тарас (Житомир)
  • Попередження: Міщук, 40, Скоцький, 44, Брицький, 68, Андрушко, 82

Один із найбільш статусних матчів туру відбувався на Хмельниччині. В Полонне, в гості до Колоса, прибув Фенікс – колектив, який свого часу виходив у вирішальні стадії Кубка України серед аматорів і встиг уже дебютувати в чемпіонаті нашої держави серед любительських колективів.

Що цікаво, Колос на матч проти гостей зі Львівщини виставив деяких гравців, які особливо добре знайомі в тій області. Наприклад, півзахисник Гордійчук – окрім дубля Карпат і ФК Львів, а також Волині та Оболоні, він багато та успішно грав у чемпіонаті Львівської області. Саме Павло відкрив рахунок у матчі. Замість того, щоб подати кутовий з правого флангу, лівоногий Гордійчук розігрався з Колядою та прямо звідти запустив м’яча в ближню дев’ятку ‒ 1:0 на 18-й хвилині.

Ще до перерви той же Гордійчук міг закріпити перевагу Колоса, проте зі штрафного влучив у стійку. М’яч ще раз побував у воротах Дяківа, проте раніше рефері зафіксував офсайд. Фенікс таких моментів не мав. Єдиний раз м’яч відскакував до Міщука, проте, знаходячись прямо перед воротами, він просто не встигав, як слід, пробити.

На другий тайм обидві команди покладали власні сподівання, краще їх реалізували господарі. Могли забивати Коляда (смачний удар над поперечиною), Скоцький (пробував закинути за комірець воротареві) та Кір’ях (трішки не діставав подачу з правого флангу, тож пробив з кута воротарського в руки Дяківу). Проте в підсумку спрацювала в Колоса зв’язка з Рівненщини. Кір’ях тепер на правому краю перехопив невдалу передачу суперника, просунувся й навісив, а Скоцький замкнув головою ‒ 2:0.

В ендшпілі протистояння Фенікс нічого змінити не зміг. Відзначаємо, що полончани знову здорово стартували й можуть замахнутися на лідерство в Групі 1. Підмонастирці прагнуть того ж.

Герой матчу – Павло Гордійчук (Колос)

Чудовий дебют для досвідченого півзахисника. Відкрив рахунок після хитрого розіграшу кутового та міг забивати зі штрафного. Новачків у Колоса багато, і всі вони – від екс-воротаря друголігового ПФК Звягель Омелянюка до того ж таки Гордійчука – з першого матчу показують, що стануть посиленням для полончан.

ФАПФ (Івано-Франківськ) – Подоляни (Тернопіль) – 0:1 (0:1)
Гол: Павлович, 22

ФАПФ: Кравець, Пицик, Равлюсь, Базюк, Горинь, Ківнюк, Дем’яник©, Вад.Салій (Лазар, 75), Неледва (Шкварилюк, 83), Василів (Коржук, 83), Пащак. Запасні: Максимів, Костишин, Зборовський. Головний тренер: Володимир Салій.

Подоляни: Новаков, Бугера, Кривий, Божко©, Падух, Співак, Павлович, Шейко, Кикіш, Царюк, Максимець. Запасні: Чубак, Жуміга, Фриз, Мальський, Мацієвський, Сагайдак. Головний тренер: Андрій Хоптовий.

  • 15:00; 19.08.2023. Івано-Франківськ. Стадіон Академії НВК Ураган; поле 5; +31С
  • Суддя: Кошура Андрій (Чернівці)
  • Попередження: Шейко, 41, Базюк, 67

Дві молоді команди зійшлися в протистоянні в Івано-Франківську. Проте якщо ФАПФ у стартовому турі грав у Вільхівцях, то Подоляни в їхньому нинішньому вигляді дебютували на всеукраїнському рівні. Без замін, із головними зірками в запасі, тернопільська команда зуміла вирвати перемогу в гостях у ровесників, які непогано виглядали в попередньому матчі.

У п’ять передач – від штрафного на лівому фланзі свого захисту до гольового пасу від лицьової з правого флангу – Подоляни розіграли свою гольову комбінацію. З пасу Максимця Павлович правою ногою направив м’яча в ворота ‒ 0:1. Гол Станіслава на 22-й хвилині став дебютним для ФА Подоляни (Тернопіль) на всеукраїнському аматорському рівні.

Відзначимо, що ФАПФ багато атакував та контролював м’яч, але відігратися не вдалося.

Герой матчу – Станіслав Павлович (Подоляни)

Забив історичний м’яч для свого клубу, який вирішив долю протистояння з ровесниками.

VIVAD (Романів) – СК Вільхівці – 2:1 (2:1)
Голи: Березін, 2 (пен.), Яворський, 45+3 – Хрієнко, 9
Незабитий пенальті: Кучеренко (СК Вільхівці), 20 (воротар)

VIVAD: Дворнін, Кужіль, Базь, Борисевич, Кучерчук©, Швець (Тарасюк, 63), Мосійчук, Притуляк (Ващенко, 46), Яворський (Федорчук, 75), Вакула (Мазуренко, 90+3), Березін (Демчик, 53). Запасні: Синицький, Макаревич. Головний тренер: Віктор Чорний.

Вільхівці: Гумметов, Мілєсін (Цуркан, 59), Ульянов, Тимошенко, Лєсунов, Минайленко (Куцин, 59), Тищук (Маркевич, 23; Головін, 59), Кірєєв, Клочан©, Хрієнко (Шабадаш, 71), Кучеренко. Запасні: Кіктенко, Радченко. Головний тренер: Сергій Дірявка.

  • 15:00; 19.08.2023. Романів. Стадіон “Центральний”; поле 4; +30С
  • Суддя: Байдюк Микола (Чернівці)
  • Попередження: Бучок (тр.СВ), 61, Лєсунов, 62, Хрієнко, 65, Ващенко, 79, Мосійчук, Кірєєв (обидва – після завершення матчу)

СК Вільхівці стартував із перемоги, а от VIVAD потребував реабілітації за поразку в Куликові. Це ми розуміємо, що матч в гостях у одного з фаворитів сезону – максимальне випробування, а для дебютантів турніру безмежно важливо здобути першу перемогу. Тож можна зрозуміти мотивацію господарів.

Уже в дебюті, після першого ж ауту, Швець із правого флангу прострілював на Березіна, а м’яч відскочив у руку захиснику гостей. Сам Микола Березін ударом з правої ноги в розвід воротаря реалізував пенальті ‒ 1:0 на 2-й хвилині. До честі закарпатців, вони не просто не здалися – а навіть досить швидко відігралися. Минайленко перехопив невдалий винос від воротаря, Кірєєв поборовся з суперником, м’яч відскочив до Хрієнка, і Назар реалізував вихід один на один ‒ 1:1 на 9-й хвилині.

У цей момент усе могло перевернутися. Вільхівці пішли вперед, і в одній із атак на газоні опинилися відразу двоє гравців гостей – Тищук і Хрієнко, причому, першого з них все ж довелося замінити через травму. Пенальті виконував Кучеренко, проте Дворнін стрибнув вліво від себе й парирував 11-метровий. А могли гості вийти вперед.

Проте VIVAD не здавався. І перед самою перервою забив досить несподіваний м’яч. Здавалося, Вільхівці відбилися після віддаленого штрафного Притуляка, проте атаки йшли хвиля за хвилею і ось Притуляк відпасував на Яворського, Денис прийняв і пробив у дальній кут ‒ 2:1.

Другий тайм виявився менш багатим на події, хоча рахунок і міг змінитися. В підсумку – дебютна перемога романівського клубу на всеукраїнському рівні.

Герой матчу – Олексій Дворнін (VIVAD)

Воротар виручив VIVAD при пенальті та ще кілька разів серйозно вступав у гру. Дворнін зробив свій вагомий внесок у цей успіх.

  • 20 серпня

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) – ФК Куликів-Юність – 0:4 (0:2)
Голи: Панасюк, 21, Гладкий, 33, І.Білий, 58, Іваночко, 90+2
Незабитий пенальті: Патуляк (ФК Куликів), 45 (воротар)

Сокіл: Сидоренко, Пресняк, Шевчук, Нагорний (Ємельянов, 46), Корнієнко (Барбон, 46), Валага (Гупаленко, 46), Доніч (Музика, 46), Гаркуша, Ільченко (Без’язичний, 59), Гида (Новік, 46), Коба© (Заїка, 57). Запасні: Колос, Зозуля. Головний тренер: Олег Самченко.

Куликів: Данкович, О.Савошко, Грось, В.Білий© (І.Білий, 46), Береза (Малецький, 60), Сологуб, Яворський (В.Савошко, 59), Юськевич (Дмитрух, 77), Панасюк (Іваночко, 46), Патуляк (Войтович, 46), Гладкий (Шарабура, 59). Запасні: Денега, Дещиця. Головний тренер: Богдан Костик.

  • 13:00; 20.08.2023. Михайлівка-Рубежівка. Стадіон “Шкільний”; поле 4; +33С
  • Суддя: Галіцин Роман (Суми)
  • Попередження: Грось, 5, Без’язичний, 73

Клуб із Київщини раніше брав участь у Кубку України серед аматорів. У його складі є кілька відомих гравців – наприклад, неодноразовий переможець змагань ААФУ Без’язичний (Вікторія, Нива з Бузової) чи кілька вихованців клубів УПЛ. Однак ФК Куликів-Юність, який представляє відразу кілька населених пунктів Львівщини, не залишив шансів Соколу на яскравий дебют в аматорському чемпіонаті України.

Вже в дебюті матчу голкіпер Сидоренко справився з виходом Юськевича на нього з правого краю, з ударами Панасюка та Яворського з гри та стандарту. Відразу кілька дальніх м’ячів просвистіли повз ворота Сокола. Проте, коли здалося, що Сокіл витримав стартовий натиск гостей зі Львівщини, а Ільченко, Гида та Коба наче вже й чіплялися за м’яч на чужій половині, Куликів-Юність відкрив рахунок. Пішла швидка атака через лівий фланг, у заключній фазі на воротаря вилетів Патуляк, але замість удару відкотив правіше на Панасюка. Олегу залишалося не промахнутися по порожніх воротах ‒ 0:1.

Ще в першому таймі Куликів-Юність подвоїв свою перевагу. Дуже класна діагональ із глибини поля знайшла праворуч Панасюка, чию флангову подачу в один дотик правою ногою зблизька замкнув Володимир Гладкий ‒ 0:2. Ідеально було б, якби гості ще й реалізували зароблений пенальті. На авантюрну перепасовку захисників і воротаря Сокола стартував півзахисник Яворський, який був збитий в карному майданчику. Патуляк намагався ударом з правої ноги переграти голкіпера, проте Сидоренко парирував м’яча в стійку й відвів загрозу.

Та зупинити Куликів-Юність було неможливо. Відразу після перерви після штрафного Берези м’яч зрикошетив у поперечину воріт господарів. Войтович у боротьбі з Ємельяновим заробив штрафний на лівому фланзі – на «точці Шевченка». Яворський подав, а на дальній стійці Іван Білий замкнув головою ‒ 0:3. Гладкий, І.Білий, В.Савошко цілком могли забивати ще не раз і не два. Воротаря Сокола гості просто затерзали – ледве що не в воротарському майданчику пресингували й намагалися забрати м’яча. В одному з таких епізодів Сидоренко виніс у поле, підібрав м’яча Войтович, відпасував на Іваночка, і Юрій з правої ноги закрутив у дальній кут метрів із 15-ти ‒ 0:4.

Тяжкий старт для Сокола, а Куликів-Юність одноосібно очолює турнірну таблицю Групи 1.

Герой матчу – Тарас Яворський (Куликів-Юність)

Це командна перемога, в якій нема одного героя. Проте віддамо належне досвідченому Яворському. Його виконання стандартів і розумні паси з гри вели наступ гостей. Став співавтором третього забитого м’яча та заробив пенальті – не вина Тараса, що не реалізований.

  • 23 серпня

23 серпня

Пробій (Городенка) - Марамуреш (Нижня Апша) - 1:0 (0:0)

Гол: Павлюк, 49

Пробій: Креховецький, Борисевич©, Пархуць, Радульський, Сікач, Харук (Мордас, 67), Кукурудз (Андрусяк, 90+2), Павлюк (Романчук, 87), Сондей (Білик, 81), Дриган, Дитко (Микуляк, 61). Запасні: Панчак, Пасічняк, Вишиванюк. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

Марамуреш: Логовський, Слищенко, Брусенцев (Нечосов, 52), Гончаров (Зінаков, 46), Ульянко (Степанчук, 84), Панченко (Похил, 52), Козак©, Боднарук (Кольчугін, 79), Ваврик, Овсянніков, Проскура. Запасні: Третяк, Бабкін, Кирпичов. Головний тренер: Сергій Зайцев.

15:00; 23.08.2023. Городенка. Стадіон "Колос"; поле 4; +26С

Суддя: Садковський Ігор (Тернопільська обл.)

Попередження: Овсянніков, 21; Козак, 30; Харук, 61; Ваврик, 65; Микуляк, 88

Обидві команди мають досить багато гравців із досвідом всеукраїнських турнірів, але стартували вони не кращим чином. Марамуреш вдома розділив очки з Феніксом зі Львівщини (0:0), тоді як Пробій вдома зіграв в ефектну нічию з Агроном із Тернопільщини (2:2). Звісно, в другому турі команда з Городенки налаштована була брати максимум – зважаючи на щільність у таблиці, в заключному матчі ігрового дня можна було вийти на чисте друге місце.

Вже в дебюті Пробій створив кілька небезпечних моментів. Після флангової подачі Павлюка заблокувалися два удари господарів, а тонкий пас Сікача виводив Дитка прямо на воротаря – і Логовський виручив Марамуреш, прийнявши на себе удар нападника. З перспективних позицій пробивали Сікач і Кукурудз – м’яч несподіваним чином крутився зовсім в бік від воріт, хоча тут можна було й забивати.

Ці моменти засвідчили, що Пробій сповнений рішучості забити, і якщо це не вдалося до перерви – отже, всіма силами команда піде вперед відразу після відпочинку. Так і вийшло. Сондей із глибини лівого флангу закинув м’яч на хід Сікачу, його простріл мав ліквідувати новачок гостей Козак – але, вловивши м’яч на ліву ногу, просто не встиг зробити крок, щоб вибити правою. Набігав Павлюк, який тут же сильним ударом з правої ноги розстріляв ближню «шістку» ‒ 1:0. Олег оформлює другу результативну дію в поточному чемпіонаті (в дебютному матчі сезону був асист).

Кілька разів господарі могли подвоювати рахунок. Дуже яскраво та елегантно на місці лівого вінгера діяв досвідчений Сондей – гравець із школою Динамо та Дніпра. В одному випадку він не зміг переграти воротаря з гострого кута після сольного проходу, в іншому після його подачі Мордас був на самоті на куті воротарського майданчика, проте поспішив і не влучив у ворота. Не сказати, що Марамуреш не намагався відігратися ‒ це захист городенківців на чолі з воротарем йому нічого не дозволив. Відзначимо несильний удар головою Зінакова після штрафного від Проскури, а пізніше Зінаков навіть забив м’яча в ворота після кутового Козака – рефері тут зафіксував фол в атаці.

Тож Пробій виграв свій перший матч після повернення на всеукраїнський рівень, вийшовши на друге місце в групі.

Герой матчу – Олег Павлюк (Пробій)

Автор єдиного в матчі голу за замовчуванням стає героєм протистояння. А тут ще й активність Павлюка неможливо обійти увагою. В першому таймі він відразу кілька разів загострював з правого флангу, та й сам пробивав по воротах Логовського. На відміну від не менш активних Сондея та Сікача, а також у Дитка, в якого був найкращий шанс до перерви, Олег реалізував свою найкращу нагоду.

https://www.youtube.com/live/eA7RxdFQbd0

М

 

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

↑1

Куликів-Юність (Куликів-Верхня/Нижня Білка, Львівська область)

2

2

0

0

6:1

6

2

↑2

Пробій (Городенка, Івано-Франківська область)

2

1

1

0

3:2

4

3

↑8

VIVAD (Романів, Житомирська область)

2

1

0

1

3:3

3

4-5

↑3

Колос (Полонне, Хмельницька область)

1

1

0

0

2:0

3

4-5

↑3

Подоляни (Тернопіль)

1

1

0

0

1:0

3

6

↓4

СК Вільхівці (Закарпатська область)

2

1

0

1

5:4

3

7

↓3

Агрон (Великі Гаї, Тернопільська область)

1

0

1

0

2:2

1

8

↓3

Марамуреш (Нижня Апша (Закарпатська область)

2

0

1

1

0:1

1

9

↓3

Фенікс (Підмонастир, Львівська область)

2

0

1

1

0:2

1

10

↑1

ФАПФ (Івано-Франківськ)

2

0

0

2

2:5

0

11

↓2

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка, Київська область)

1

0

0

1

0:4

0

Група 2 – 2-й тур

  • 19 серпня

Атлет (Київ) – Титан (Одеса) – 0:1 (0:1)
Гол: Балашов, 19 (пен.)

Атлет: Комаренко, Крицький, Тищенко, Білозеров (Курагін, 84), Липовий©, Тарасов, Кавун, Пресич, Мовчан (Глушко, 73), Бабич, Теймуров (Левченко, 86). Запасні: Палій, Тумасов, Бредельов, Чернецький, Лукашук, Лямін. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

Титан: Даскалиця, Лаптєв (Завозненко, 75), Васько, Дубіна, Оніщенко (Хоренженко, 73), Кондратюк (Гузенко, 60), Опря (Гнатюк, 69), Швидерський© (Ярчук, 46), Політило, Балашов (Іванченко, 80), Мішуренко (Слободяк, 86). Запасний: Лободров. Головний тренер: Юрій Куліш.

  • 12:00; 19.08.2023. Київ. Стадіон “Атлет”; поле 3 (шт.); +35С
  • Суддя: Фірсов Максим (Рівне)
  • Попередження: Білозеров, 19, Швидерський, 45, Мурашенко (гол.тр. АК), 45+1, Дубіна, 73, Теймуров, 78, Тищенко, 88, Іванченко, 90+3, Даскалиця, 90+4

Атлет стартував у новому чемпіонаті. І, незважаючи на поразку від начиненого зірками Титану, виглядав дуже гідно. Успіх одеситам приніс епізод на 19-й хвилині. Швидерський своєчасним закиданням запустив у прорив Онищенка, якого перечепив Білозеров. Віталій Балашов ударом з пенальті розвів м’яч і воротаря по різних кутах ‒ 0:1.

Заради справедливості, відзначимо, що молоді кияни грали дуже переконливо. Пресич, Мовчан, Теймуров, Крицький розіграли безліч небезпечних моментів. В окремих епізодах лише диво чи невезіння не дозволяли забити Атлету. Що ж стосується Титану, то ще до перерви найкращу нагоду закріпити перевагу одеситів мав Мішуренко – пізніше його вже не випускали з оточення. Проте й без цього одесити піднесли перемогу в якості подарунку своєму головному тренеру Кулішу з нагоди його пам’ятного 60-річного ювілею.

Герой матчу – Валерій Даскалиця (Титан)

Молодий голкіпер мав багато роботи, особливо після перерви. Даскалиця щонайменше тричі врятував одеситів від голів. Для мінімальної перемоги це мало максимальне значення.

Агротех (Тишківка) – Зірка (Кропивницький) – 4:0 (1:0)
Голи: Соколан, 11, Загальський, 55, Коломієць, 88, Радченко, 90+3
Незабитий пенальті: Манастирний (Зірка), 49 (воротар)

Агротех: Рудик, Кривошей, Біжко (Добролєжа, 68), Хорольський, Пономаренко (Ковтун, 84), Співак, Пастухов (Корчинський, 90+1), Пісний, Загальський© (Коломієць, 66), Чичиков (Сенчук, 78), Соколан (Радченко, 57). Запасний: Козинець. Головний тренер: Олександр Мизенко.

Зірка: Травкін, Мачелюк©, Бондар, Стаднік, Кваша, Манастирний, Марценюк (Ніколенко, 57), Бурлаченко (Бойко, 80), Лопушенко, Холявко, Палюх (Ткач, 62). Запасні: Нікітчук, Філюшин. Головний тренер: Самір Гасанов.

  • 13:00; 19.08.2023. Тишківка. Стадіон “Ліцей”; поле 5; +34С
  • Суддя: Поліщук Максим (Кривий Ріг)
  • Попередження: Кваша, 16, Мачелюк, 33, Лопушенко, 40, Хорольський, 41, Загальський, 52, Марценюк, 58, Пономаренко, 83
  • Вилучення: Кочура (в перерві); Кваша, 54 (повторне попередження)

Дербі Кропивниччини відбувалося в Тишківці. Це честь саме таким матчем відкрити літопис всеукраїнського футболу в цьому населеному пункті. Особливої принциповості протистоянню додавав кадровий аспект. Відразу кілька гравців у кропивничан колись грали за Агротех (від Манастирного до новачка Палюха), а у господарів ‒ головний тренер легенда Зірки, низка гравців, включаючи Загальського та Чичикова, ще недавно грали в обласному центрі.

Уже в дебюті Агротех повів у рахунку. Багатоходівку за участі Пастухова, Пісного та Загальського завершив Соколан. Євгеній, вискочивши на ударну позицію через правий фланг, ударом у дальню «шістку» не залишив шансів Травкіну ‒ 1:0. Колишній нападник Енергії (Нова Каховка) та Таврії (Сімферополь) відкрив лік голам у Тишківці в рамках чемпіонату України.

Відразу після перерви чудовий шанс перевернути хід гри був у Зірки. Холявко проривався через лівий фланг, коли його зачепив оборонець. Втім, Манастирний ударом з 11-метрової позначки забити не зміг. Удар з правої ноги з пенальті, Рудик кинувся вправо від себе й парирував м’яч. Тепер уже Агротех мав емоційний сплеск, заробив два стандарти поспіль, і після швидкого розіграшу одного Пісний у боротьбі з Квашею заробив ще більш наближений до воріт штрафний. Заслужений майстер півзахисту, який не один рік грав за Зірку, Ігор Загальський, ударом з лівої ноги відправив м’яча в дев’ятку – 2:0

Далі тишківчани впевнено грали по рахунку. В кінцівці, після серії замін від Мизенка, вони довели справу до розгрому. Радченко протягнув м’яча через правий край і прострелив, Сенчук дотепно пропустив м’яча, а Олег Коломієць, який набігав з протилежного флангу, лівою ногою пробив повз Травкіна ‒ 3:0. Уже в компенсований час було встановлено остаточний рахунок. Гості просто вкидали аут на своїй половині поля, захисники не порозумілися, і Денис Радченко метрів із 40 відразу ж правою ногою запустив м’яча за комірець голкіперу ‒ 4:0. Феєрична перемога!

Герой матчу – Денис Радченко (Агротех)

Звісно, ми повинні враховувати, що Радченко вийшов на заміну, коли гру вже було зроблено. Зірка догравала в меншості після вилучення. Проте Денис не просто так відбігав ці більш як півгодини. Зробив третій гол своїм фланговим проходом, а потім забив один із найкращих голів сезону з центру поля.

  • 20 серпня

Нафтовик (Охтирка) – Штурм (Іванків) – 0:0

Нафтовик: Шварц, Шаповаленко, Сосєдко, Покосенко, Бабинін (Грек, 88), Кісіль, Лапін©, Мряченко (Плечій, 85), Мигаль, Васильченко, Якименко (Хомич, 55). Запасні: Бірюк, Грабець, Васильєв, Назаренко. Головний тренер: Віталій Бала.

Штурм: Міхєєв, Лящук, Саєнко, Васянович, Ремезовський© (Нестеренко, 59), Любко, Морозенко, Димнич (Калайтан, 59), Породько (Хруль, 59), Шевчук, Рубльов (Осадчий, 87). Запасні: Погорілий, Мохначук, Наконечний. Головний тренер: Володимир Бондаренко.

  • 14:00; 20.08.2023. Охтирка. Стадіон “Нафтовик”; поле 3; +33С
  • Суддя: Воєвода Андрій (Дніпро)
  • Попередження: Васильченко, 17, Ремезовський, 18, Покосенко, 23, Димнич, 23, О.Сікун (гол.кл. НО), 23, Сосєдко, 45+2, Нестеренко, 65, Рубльов, 78, Морозенко, 90+1
  • Вилучення: Сосєдко, 78 (повторне попередження)

Матч двох команд, які минулого сезону виходили в плей-офф, грали в одному з найбільш важливих матчів у турі. Для господарів це був перший матч у новому сезоні (відзначимо появу кількох новачків – від воротаря з Олімпії Шварца до Бабиніна та Шаповаленка, які вже пограли на професіональному рівні). Штурм же на старті розгромив лозовський Авангард – 7:2.

Цього разу команді з Київщини забити не вдалося, хоча Нафтовик догравав у меншості через вилучення захисника Сосєдка. Нульова нічия – на користь суперників.

  • 22 серпня

Авангард (Лозова) – Пенуел (Кривий Ріг) – 4:0 (3:0)
Голи: Гребенюк, 7 (пен.), Галушка, 12, Співак, 13, Зеленський, 67

Авангард: Мурга, Шабалтас (Боєв, 58), Махайов (Сокол, 46), Олійник, Воловик, О.Зеленський©, Сухомлин (Недай, 71), Співак (Бобіта, 67), Галушка (Смірнов, 46), Гребенюк (Присталенко, 78), Боровик (Федулов, 61). Запасний: Орловський. Головний тренер: Ігор Рахаєв.

Пенуел: Гудаченко, Остапенко (Паєвський, 80), Шарков (Пилипенко, 15), Каюн, Череватий©, Матко (Шкель, 67), Мисляй (Молчанов, 78), Солонько (Петруніч, 78), Поздняков (Писарєв, 58), Маціюк, Лебедєв (Носовський, 78). Запасний: Бичко. Головний тренер: Олександр Зеленський.

  • 15:20; 22.08.2023. Юр’ївка. Стадіон ДЮСШ; поле 4; +29С
  • Суддя: Плєшко Павло (Кременчук)
  • Попередження: Галушка, 32, Мисляй, 32, Череватий, 33, Лебедєв, 56

Перший домашній матч Авангарду розпочався з затримкою на 20 хв. через запізнення швидкої меддопомоги. Очікування було варте того. Вже в дебюті команда з Лозової, що на Харківщині, порадувала Юр’ївку з Дніпропетровської області першим голом. Боровик розвернув атаку з лівого флангу на правий. Захисник гостей Шарков міг переривати цю подачу, проте махнув повз м’яча, а потім змушений був збивати Гребенюка. Сам Кирило ударом з правої ноги пробив у правий від себе кут, тоді як воротар метнувся у протилежний. Шансу відбити цей пенальті не було – 1:0.

Через п’ять хвилин соло виконав Галушка. Владислав підхопив м’яча після ауту суперників ще на своїй половині поля, потім, не поспішаючи, з місця правого захисника просунувся до чужого карного майданчика. Після проходу метрів на 80 він натикнувся на суперника, проте Каюн винести м’яча кудись подалі не зміг, так що Галушка зіграв на перехопленні, вискочив на воротаря та правою ногою прокинув повз нього в дальню дев’ятку ‒ 2:0.

Ще хвилина – і третій гол. Співак стартував із глибини поля, з лівого флангу своєї оборони. Розігрався з Воловиком, вискочив на воротаря й пробив повз нього ‒ 3:0. Можна сказати, до 13-ї хвилини все в цьому матчі було вирішено. Вже після перерви Сухомлин змістився з правого флангу й лівою ногою ковирнув дуже розумний пас на Зеленського, і Максим реалізував вихід один на один із воротарем ‒ 4:0. На цьому все. Попереду в Пенуела – дебютний гол, перші очки та довгоочікувана перемога в змаганнях ААФУ. Авангард вітаємо зі всіма цими досягненнями.

Герой матчу – Максим Зеленський (Авангард)

Зеленський проти Зеленського: виграв Авангард. Максим продуктивно відіграв у середній лінії й поставив крапку в матчі з новими географічними сусідами та суперниками по обласних змаганнях Дніпровщини.

М КомандаІВНПМО
1↑1Титан (Одеса)22003:16
2↓1Штурм (Іванків, Київська область)21107:24
3↑5Агротех (Тишківка, Кіровоградська область)21015:23
4↑5Авангард (Лозова, Харківська область)21016:73
5Нафтовик (Охтирка, Сумська область)10100:01
6Олімпія (Савинці, Полтавська область)00000:00
7↓4Атлет (Київ)10010:10
8↓4Зірка (Кропивницький)10010:40
9Пенуел (Кривий Ріг, Дніпропетровська область)10010:40
Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

ГравецьКомандаГолиПен.
Гладкий ВолодимирКуликів-Юність2 
Балашов ВіталійТитан (Одеса)2(1)
Гребенюк КирилоАвангард (Лозова)2(1)

 Найкращі асистенти:

ГравецьКомандаПаси
Лєсунов ВладиславСК Вільхівці2
Мішуренко ОлександрТитан (Одеса)2
Патуляк ВіталійКуликів-Юність2

Найефективніші гол+пас:

ГравецьКомандаГол+ПасГолиПаси
Балашов ВіталійТитан (Одеса)220
Гладкий ВолодимирКуликів-Юність220
Гребенюк КирилоАвангард (Лозова)220
Березін МиколаVIVAD (Романів)211
Воловик ОлегАвангард (Лозова)211
Загальський ІгорАгротех (Тишківка)211
Осадчий ДмитроШтурм (Іванків)211
Панасюк ОлегКуликів-Юність211
Петренко ДенисШтурм (Іванків)211
Радченко ДенисАгротех (Тишківка)211
Співак ЄвгенАвангард (Лозова)211
Лєсунов ВладиславСК Вільхівці202
Мішуренко ОлександрТитан (Одеса)202
Патуляк ВіталійКуликів-Юність202

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com

* * *

Всі наші статті, присвячені аматорському футболу, читайте тут.