Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ААФУ: Атлет розгромив Зірку, ефектні нічиї в Городенці та на базі ФК Динамо (Київ). А гол Сондея треба бачити всім!

ААФУ: Атлет розгромив Зірку, ефектні нічиї в Городенці та на базі ФК Динамо (Київ). А гол Сондея треба бачити всім!

Група 1 – 3-й тур

  • 26 серпня

Фенікс (Підмонастир) – ФАПФ (Івано-Франківськ) – 2:1 (0:1)
Голи: Гнатів, 59, Сороколіт, 76 – Базюк, 36
Незабитий пенальті: Задорожний (Фенікс), 15 – воротар

Фенікс: Дяків, Медведєв, Заліпа (Сороколіт, 43), Радюк (Ус, 86), Куртяк, Шута (Яців, 59), Залога, Вільховий (Міщук, 55), Задорожний (Фещук, 55), Янчак© (Яворський, 72), Гнатів (Андрушко, 90). Запасні: Малоїд, Артим. Головний тренер: Андрій Чіх.

ФАПФ: Кравець, Пицик, Равлюсь, Базюк, Горинь©, Ківнюк, Пащак (Зборовський, 90), Вад.Салій (Шкварилюк, 74), Василів (Сморжанюк, 90+2), Лазар, Коржук (Максимів, 86). Запасні: Андріюк, Громадюк. Головний тренер: Володимир Салій.

  • 15:00; 26.08.2023. Підмонастир. Стадіон “Фенікс”. Поле 3; +34С
  • Суддя: Байдюк Микола (Чернівці)
  • Попередження: Фещук, 78, Шкварилюк, 83, Ус, 89

Молода команда ФАПФ у попередніх турах програвала, проте запам’яталася сміливою грою. Так було і в Підмонастирі, де саме івано-франківці відкрили рахунок. На лівому фланзі захисту Заліпа ціною травми завалив Коржука, Вадим Салій навісив зі штрафного, а Назар Базюк на дальній стійці вистрибнув вище за всіх, головою замкнувши цю подачу ‒ 0:1.

Проте Фенікс має низку досвідчених гравців, і ще до перерви міг забити в ворота ФАПФу. Після одного з кутових м’яч влучив у руку Василіву, Задорожний намагався влучити в правий від себе кут, проте голкіпер Кравець метнувся правильно й парирував удар. Що не вдалося в першому таймі, вдалося після відпочинку.

Фенікс взяв в облогу карний майданчик гостей, і подачу Янчака ударом вліт з правої ноги замкнув Роман Гнатів ‒ 1:1. ФАПФ тут же забив у відповідь – але з офсайду. Тож розв’язка залишалася відкритою, аж поки «джокер» Чіха не взявся за справу. Йшла атака зліва направо та справа наліво, і ось Яворський з лівого кута воротарського майданчика скинув м’яча вздовж воріт, так що Дмитро Сороколіт розстріляв ворота з протилежного напрямку ‒ 2:1.

Це перша перемога Фенікса в новому сезоні, в нього тепер чотири очка. ФАПФ залишається без очок, хоча в кожному з матчів програвав у рівній боротьбі.

Герой матчу – Роман Гнатів (Фенікс)

Хороший матч від нападника. Багато працював попереду з м’ячем і без м’яча, забив напрочуд важливий перший м’яч, який багато в чому переломив хід протистояння.

  • 27 серпня

Марамуреш (Нижня Апша) – Агрон (Великі Гаї) – 0:0

Марамуреш: Логовський©, Брусенцев (Кольчугін, 56), Панченко (Похил, 75), Слищенко, Ульянко, Ваврик, Козак (Степанчук, 51), Овсянніков (Гончаров, 72), Проскура (Нечосов, 64), Зінаков, Боднарук (Бабкін, 89). Запасні: Третяк, Кирпичов. Головний тренер: Сергій Зайцев.

Агрон: Рогаль, Соколовський, Олексюк, Ковалик© (Кохман, 12), Скакун, Стриєшин, Пришнівський, Луцик (Білик, 71), Червонецький (Павлусь, 87), Гром’як (Семенець, 72), Процик (Мельник, 72). Запасні: Войнарський, Онищук. Головний тренер: Сергій Богородіченко.

  • 12:00; 27.08.2023. Нижня Апша. Стадіон “Вікторія”. Поле 3; +31С
  • Суддя: Шевчук Андрій (Волинська обл.)
  • Попередження: Овсянніков, 22, Кохман, 22, Соколовський, 45+3, Скакун, 48, Пришнівський, 51, Червонецький, 61, Кольчугін, 64
  • Вилучення: Кохман, 83 (повторне попередження)

Досить досвідчена команда з Тернопільщини намагалася вирвати перемогу на Закарпатті, проте на діях гостей позначилася втома. Вони напередодні за короткий період встигли здобути Кубок області та виграти черговий матч у чемпіонаті, де також мають максимальні завдання.

Вже в дебюті травмувався досвідчений оборонець Ковалик, що змусило тренерський штаб до перестановок між центром захисту та опорною зоною. Пізніше, вже під кінець гри, Кохман, який замінив товариша після пошкодження, залишив Агрон удесятьох. Ця нічия – значне досягнення для дебютантів змагань, які гідно грали проти одного зі старожилів змагань і заслужено досягнули позитивного результату.

СК Вільхівці – Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) – 1:0 (1:0)
Гол: Хрієнко, 40
Незабитий пенальті: Тимошенко (СКВ), 12 (стійка)

Вільхівці: Гумметов, Мілєсін, Минайленко (Цуркан, 52), Ульянов©, Лєсунов, Клочан, Кірєєв (Апіян, 84), Головін (Маркевич, 46) (Шабадаш, 90+5), Тимошенко (Радченко, 89), Хрієнко (Куцин, 66), Кучеренко. Запасні: Кіктенко, Войтюк, Гриньов. Головний тренер: Сергій Дірявка.

Сокіл: Колос, Шевчук, Пресняк, Барбон, Корнієнко (Зозуля, 46), Гупаленко (Доніч, 46; Новік, 76), Музика (Шишкін, 46), Гида© (Васильєв, 46), Ільченко, Мельничук, Заїка (Набільський, 62). Запасні: Сидоренко, Валага. Головний тренер: Олег Самченко.

  • 15:00; 27.08.2023. Вільхівці. Стадіон “Арена-Парк”. Поле 5; +32С
  • Суддя: Козак Тарас (Львівська обл.)
  • Попередження: Музика, 34, Пресняк, 80, Фільчаков (тр.СМР), 85, Ільченко, 87, Гумметов, 88, Зозуля, 90+1, Маркевич, 90+5

Сокіл зазнав розгромної поразки від Куликова-Юності, тож сподівався реабілітуватися за невдачу. При цьому, граючи на кілька фронтів, команда з Київщини знову зіграла в не найбільш оптимальному складі (говоримо, зокрема, про захист).

СК Вільхівці справили позитивне враження. Вже в дебюті вони отримали 100% шанс повести в рахунку – Тимошенко стартував на вкидання з ауту, проте його перечепив Музика. Сам постраждалий виконав 11-метровий, але влучив у штангу, а потім перше добивання від Тимошенка заблокував Шевчук, а на повторне зреагував сам воротар Колос.

Щоправда, ще до перерви господарі виправилися. Після прострілу Мілєсіна з правого флангу Хрієнко намагався забити п’ятою – влучив у захисника, проте сам же розвернувся й пробив повз воротаря з близької відстані ‒ 1:0. Другий тайм залишав непогані шанси для Сокола, проте голкіпер і захист закарпатців діяли самовіддано, та й старалися підопічні Дірявки активно переходити від оборони в атаку, тримаючи таким чином суперників під контролем. Важлива перемога виводить СК Вільхівці на друге місце при рівності очок з лідером.

Герой матчу – Назар Хрієнко (СК Вільхівці)

Перемогу господарям приніс єдиний у матчі гол. Уже за це активний Хрієнко заслужив на відзнаку.

Подоляни (Тернопіль) – VIVAD (Романів) – 1:1 (1:1)
Голи: Бутенко, 29 – Притуляк, 10

Подоляни: Чубак, Фриз, Васильченко, Ткачик (Павлович, 84), Сагайдак (Бугера, 66), Бутенко (Божко, 57), Мальський, Мацієвський©, Трух, Жуміга, Дячинський (Максимець, 57). Запасні: Новаков, Співак, Падух, Зайко, Царюк. Головний тренер: Андрій Хоптовий.

VIVAD: Дворнін, Березін, Кужіль, Кучерчук©, Ващенко, Швець, Мосійчук, Яворський (Мазуренко, 45), Притуляк (Тосіч, 62), Вакула (Борисевич, 46), Демчик (Федорчук, 55). Запасні: Синицький, Чопенко, Тарасюк. Головний тренер: Віктор Чорний.

  • 15:00; 27.08.2023. Тернопіль. Стадіон “Футбольне поле №1”. Поле 4; +33С
  • Суддя: Скрипник Максим (Київська обл.)
  • Попередження: Демчик, 12, Кужіль, 18, Мацієвський, 50, Мосійчук, 64, Борисевич, 78, Божко, 85, Хоптовий (гол.тр.ПТ), 90+4
  • Вилучення: Васильченко, 90+4 (зрив очевидної гольової можливості)

Команда з Житомирщини вже в дебюті матчу показала свою силу. Так, досвідчений Швець цілком міг відкривати рахунок уже на четвертій хвилині, проте капітан господарів буквально зняв у нього м’яч з ноги. VIVAD не боявся йти в обіграш, в відбір. Грав наполегливо та навіть агресивно. Так, Яворський продерся через правий фланг і прострелив. Демчик встиг прийняти, розвернутися й відпасувати наліво, знаходячись прямо перед воротами. А от Притуляк прийняв, на замаху позбався від суперника та сильним ударом з лівої ноги не залишив шансів Чубаку ‒ 0:1.

Ще до перерви Подоляни відігралися – основна заслуга лежить на лівому фланзі, на якому Дячинський і Трух завертіли голови суперникам, пішла подача, і далі майстер-клас видав Бутенко. Спершу Максим прийняв, потім уникнув підкату суперника та прямо перед воротарем правою ногою прокинув м’яча в сітку ‒ 1:1. Класно виконаний гол.

Далі йшла хитавиця – і в другому таймі, і в кінцівці матчу. До речі, догравали Подоляни в меншості – Швець закинув м’яч на хід Борисевичу, той уже готовий був вриватися в карний майданчик, коли його збив Васильченко. Після вилучення VIVAD ще й пробивав небезпечний штрафний, але вирвати перемогу не зміг – Тосіч замість прямого удару відкотив на Швеця, чий удар заблокували, а кутовий пройшов без завершення. Більш ніж бойова нічия.

Герой матчу – Дмитро Швець (VIVAD)

Лідер півзахисту команди із Романова вів гру VIVAD’у. Швець і сам міг забивати, і цікаві, перспективні передачі роздавав. Одна з них у кінцівці матчу могла принести перемогу гостям.

Пробій (Городенка) – Колос (Полонне) – 2:2 (1:0)
Голи: Сондей, 21, 62 – Кашперук, 66, Наконечний, 90+4

Пробій: Креховецький, Борисевич©, Радульський, Пархуць, Сікач (Білик, 84), Дриган (Андрусяк, 75), Кукурудз, Харук, Павлюк, Сондей (Мордас, 88), Дитко (Романчук, 78). Запасні: Панчак, Вишиванюк, Микуляк, Пасічняк. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

Колос: Фіяло, Наумець, Жданов© (Семенюк, 88), Носарєв (Дерман, 81), Царьов (Луцюк, 72), Кошка, Гордійчук (Наконечний, 72), Брицький (Кашперук, 54), Кір’ях, Коляда (Морозов, 84), Скоцький (Козьбан, 72). Запасний: Омелянюк. Головний тренер: Сергій Бадрак.

  • 15:00; 27.08.2023. Городенка. Стадіон “Колос”. Поле 4; +33С
  • Суддя: Кошура Андрій (Чернівці)
  • Попередження: Царьов, 46, Скоцький, 68, Кошка, 89

Пробій – новачок дивізіону, проте за підбором гравців відразу був віднесений в число фаворитів. Приїзд у гості Колоса із Хмельниччини повинен був дати якісне протистояння господарям. Втім, об’єктивно кажучи, матч складався на користь городенківців і в якийсь момент повірити в порятунок Полонного було б неможливо.

На початку зустрічі почала даватися взнаки перевага лідерів господарів у техніці та швидкості, конкретно – в швидкісному дриблінзі. Коли Борисевич виніс м’яча з глибини поля на свого давнього одноклубника по першоліговому Прикарпатті – Сондея, Іван прямо з центрального кола помчав вперед із захисником на спині, оминув захисника, підробив під праву ногу й невідпорно пробив ‒ 1:0.

Вже після перерви Пробій закріпив перевагу, що було дуже доречно, зважаючи на хід гри. Тепер уже Дитко дав на хід Сондею, той прокинув Жданова, перед іншим захисником Колоса різко розвернувся і знущально перекинув воротаря ‒ 2:0. Тотальна перевага одного гравця над всіма суперниками! Такого голу в цьому сезоні бачити ще не доводилося. Сам Іван, до речі, в поточному чемпіонаті ще не забивав.

Майже відразу настала пауза на водопій, і після неї Колос зумів перевернути гру. Одна за одною, йшли заміни гостей. Саме гравці, яких Бадрак випустив у другому таймі, допомогли полончанам здобути надвольову нічию. Спочатку забив Кашперук. Взагалі-то, Гордійчук пасом із глибини шукав Скоцького, проте той відразу ж відпасував на ближнього – на Івана. Кашперук пішов вперед, підробив м’яча під праву та з напівкола чужого карного майданчика пробив у кут ‒ 2:1. Максимально несподіваний рейд і завершення.

Пробій міг «закривати» цей матч. Була така нагода. Проте в компенсований час другого тайму Колос врятувався від поразки. Взагалі після пасу з глибини на лівому фланзі був Кашперук, але підключив Дермана. Той відпасував у центр – на Наконечного, й Андрій смачним ударом з правої ноги метрів із 20-ти розстріляв ворота ‒ 2:2. Підопічні Ковалюка були за хвилину від одноосібного лідерства, натомість Колос не відпустив їх на перше міце.

Герой матчу – Іван Сондей (Пробій)

Два голи – один кращий за інші. Якщо екс-півзахисник дублів Динамо та Дніпра втримає таку бойову форму, важко буде всім суперникам по західній групі.

М КомандаІВНПМО
1Куликів-Юність (Куликів-Верхня/Нижня Білка, Львівська область)22006:16
2↑4СК Вільхівці (Закарпатська область)32016:46
3↓1Пробій (Городенка, Івано-Франківська область)31205:45
4Колос (Полонне, Хмельницька область)21104:24
5↓2VIVAD (Романів, Житомирська область)31114:44
6↓1Подоляни (Тернопіль)21102:24
7↑2Фенікс (Підмонастир, Львівська область)31112:34
8↓1Агрон (Великі Гаї, Тернопільська область)20202:22
9↓1Марамуреш (Нижня Апша (Закарпатська область)30210:12
10ФАПФ (Івано-Франківськ)30033:70
11Сокіл (Михайлівка-Рубежівка, Київська область)20020:50

Група 2 – 3-й тур

  • 26 серпня

Пенуел (Кривий Ріг) – Нафтовик (Охтирка) – 0:4 (0:3)
Голи: Покосенко, 14, Бабинін, 21, Шаповаленко, 45, Назаренко, 90+2
Незабитий пенальті: Васильченко (Нафтовик), 2 – воротар

Пенуел: Бичко, Каюн, Паєвський, Матко, Носовський (Молчанов, 81), Череватий©, Солонько (Шкель, 74), Пилипенко (Шарков, 31), Лебедєв, Маціюк, Писарєв. Запасні: Гудаченко, Головко, Петруніч, Бойко. Головний тренер: Олександр Зеленський.

Нафтовик: Шварц (Бірюк, 74), Шаповаленко, Покосенко, Хомич (Грек, 46), Бабинін, Лапін© (Грабець, 64), Кісіль, Мряченко (Плечій, 64), Мигаль, Васильченко (Назаренко, 74), Якименко (Васильєв, 57). Запасних не залишилося. Головний тренер: Віталій Бала.

  • 14:00; 26.08.2023. Кривий Ріг. Стадіон “Світло”. Поле 3; +31С
  • Суддя: Орендочка Владислав (Полтава)
  • Попередження: Пилипенко, 2, Лебедєв, 28, Якименко, 50

Нафтовик стартував з нульової нічиєї проти віце-чемпіона України серед аматорів – Штурму. Пенуел – із розгромної поразки від лозівського Авангарду, такого ж дебютанта змагань. Звісно, криворізький клуб сподівався піднести сенсацію, проте надто вже серйозним виявилося налаштування охтирської команди. За кількістю гравців із досвідом виступів на всеукраїнському рівні (в тому числі й серед професіоналів) Нафтовик суттєво переважав господарів.

Уже в дебюті гості мали виходити вперед. Як тільки матч розпочався з 10-хвилинною перервою після повітряної тривоги, прорив Шаповаленка зупинив ціною жовтої картки Пилипенко. Це було в карному майданчику, тож арбітр призначив пенальті. Проте Бичко парирував і перший удар Васильченка (в правий від себе кут), і його ж добивання. До слова, трішки пізніше Пилипенко в одному з епізодів зазнав травми – через невдало приземлення отримав перелом руки зі зміщенням. Але на той час Нафтовик уже впевнено вів у рахунку в два голи.

0:1 – ледве господарі відбилися після удару Бабиніна, як Покосенко вибіг на ближню стійку та замкнув кутовий від Шаповаленка.

0:2 – тепер уже штрафний від Шаповаленка замикав Покосенко. М’яч після його удару головою влучив у поперечину, а першим на добиванні був Бабинін.

0:3 – криворіжці відбивалися після прострілу Мигаля, Шаповаленко чатував на межі карного майданчика й після невдалого виносу з правої ноги різанув у дальню «дев’ятку». Голасо!

0:4 – Плечій двічі розігрався на правому фланзі з Шаповаленком і навісив, а Назаренко поставив крапку в матчі ударом головою. Після стартових матчів Нафтовик до цих пір не пропускав!

Герой матчу – Артем Шаповаленко (Нафтовик)

Забив красень-м’яч, віддав гольову передачу та так чи інакше взяв участь у двох інших результативних комбінаціях.

Зірка (Кропивницький) – Атлет (Київ) – 2:5 (0:2)
Голи: Лобода, 52, 86 – Бабич, 22, 35, Тарасов, 50, Липовий, 58 (пен.), Пресич, 84

Зірка: Травкін, Мачелюк©, Бондар, Стаднік, Марценюк, Манастирний, Ткач (Бойко, 62), Бурлаченко (Палюх, 78), Лопушенко, Холявко (Ніколенко, 67), Лобода. Запасні: Нікітчук, Філюшин, Скляревський. Головний тренер: Самір Гасанов.

Атлет: Комаренко, Крицький, Тищенко, Білозеров (Левченко, 62), Липовий©, Тарасов, Пресич (Бредельов, 85), Кавун (Глушко, 78), Мовчан (Курагін, 83), Бабич (Тумасов, 85), Теймуров (Лукашук, 75). Запасний: Палій. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

  • 15:00; 26.08.2023. Кропивницький. Стадіон “Зірка” імені С.Березкіна. Поле 5; +33С
  • Суддя: Соловйов Віталій (Одеса)
  • Попередження: Крицький, 54, Левченко, 66
  • Вилучення: Тумасов, 89 (зрив очевидної гольової можливості)

Обидві команди стартували з поразок, але є нюанс. Зірка зазнала розгрому в обласному дербі (0:4 в Тишківці), тоді як Атлет на своєму полі з мінімальним рахунком поступився Титану, створивши чимало моментів біля воріт значно досвідченіших одеситів. У минулому сезоні Зірка на своєму полі мінімально переграла Атлет, хоча в столиці в першому колі зазнала нищівної поразки 1:5. Отже, добре знайомі суперники без особливої розкачки взялися за з’ясування турнірних стосунків.

0:1 – Кавун підключив на правому фланзі Теймурова, чий простріл, випередивши голкіпера, замкнув Бабич.

0:2 – атака, яка розпочалася від воріт киян, розвинулася через той же правий фланг. Тепер прострілював Кавун, а Бабич у падінні забив від дальньої стійки.

0:3 – Кавун повернув м’яча в карний майданчик, Крицький на правому куті воротарського майданчика протиснувся повз суперника й проштовхнув пас на Тарасова, Едуард випередив захисника Бондаря.

1:3 – Мачелюк дав пас в розріз на Лободу, і Вадим пробив під воротарем.

1:4 – Пресич сміливо пішов на кількох суперників, з ними на плечах ввірвався в карний майданчик, де проти нього сфолив Стаднік. Андрій Липовий впевнено реалізував пенальті, хоча воротар і вгадав напрям польоту м’яча – виручити не зміг.

1:5 – Тарасов зіграв на перехопленні в центрі поля та підключив до атаки Пресича. Назар пішов через лівий фланг і з лівої ноги влучив якраз між воротарем і ближньою стійкою метрів із 20-ти.

2:5 – Манастирний підключив Палюха, чию подачу з правого флангу замкнув Лобода.

Наприкінці гри Зірка могла забивати ще (згадаємо момент, коли Мачелюк влучив у штангу), проте більшим розчаруванням для Атлету стало вилучення Тумасова, на якого кияни не зможуть розраховувати в наступних турах.

Герой матчу – Максим Кавун (Атлет)

Хороша командна перемога киян, чоловік п’ять у них могли б розраховувати на це звання. Відзначимо 19-річного півзахисника Кавуна, на рахунку якого один асист і участь ще в кількох результативних комбінаціях.

  • 27 серпня

Штурм (Іванків) – Агротех (Тишківка) – 2:2 (0:0)
Голи: Журавель, 78, Старгородський, 90+4 (пен.) – Загальський, 81 (пен.), 90+6 (пен.)

Штурм: Міхєєв, Лящук, Васянович©, Саєнко, Мохначук (Ремезовський, 82), Морозенко (Журавель, 61), Димнич (Волков, 58), Шевчук (Бриженко, 90+5), Старгородський, Хруль, Есеола (Породько, 51). Запасні: Погорілий, Калайтан. Головний тренер: Володимир Бондаренко.

Агротех: Рудик, Кривошей, Біжко (Сенчук, 77), Пономаренко, Співак, Хорольський (Коломієць, 89), Загальський©, Пастухов, Пісний (Радченко, 61), Чичиков, Соколан. Запасні: Сивак, Корчинський, Козинець, Добролєжа. Головний тренер: Олександр Мизенко.

  • 15:00; 27.08.2023. Конча-Заспа. Стадіон НТБ ФК Динамо (Київ). Поле 4; +33С
  • Суддя: Гординський Артем (Вінниця)
  • Попередження: Кривошей, 38, Есеола, 49, Породько, 69, Загальський, 71

Тишківська команда є ще «чорною конячкою» для всіх, а віце-чемпіон України серед аматорів Штурм – достатнім подразником, щоб навіть дебютанти змагань особливо налаштовувалися на цей виїзд. До речі, господарі теж готувалися до протистояння з Агротехом. У стартовому складі дебютував за іванківців динамівський вихованець Есеола, колишній нападник ПФК Львів з УПЛ. А в запасі значився найбільш свіжий новачок – півзахисник Бриженко, який під керівництвом Бондаренка грав за друголігові Діназ і Таврію.

Перший тайм пройшов у напруженій боротьбі, проте й після перерви суперники затягнули з голами. Важливо, що відкрив рахунок гравець непростої долі, який відновився після тяжкої травми й наново завойовує місце в основі Штурму. Саме Журавель сміливо пішов на суперника, відвоював м’яча й відпасував на Старгородського – а потім дочекався пасу в відповідь. Рухаючись вздовж лінії карного майданчика з правого флангу в центр, Вадим з лівої ноги на виконання пробив у дальню дев’ятку – 1:0. Джокер, як він є.

Проте Агротех виявився не таким простим. Уже через три хвилини рахунок було зрівняно. Після подачі кутового Хруль замість м’яча влучив у спину Радченка. Призначений арбітром перший (і далеко не останній у матчі) пенальті впевнено реалізував Загальський. Ігор пробив у правий від себе кут з лівої ноги, воротар кинувся в протилежний бік ‒ 1:1.

Значний кадровий потенціал і зіркові гравці навіть на лаві запасних давали певну перевагу Штурму. І в компенсований час, здавалося, іванківці вирвали перемогу. Після ауту все той же Журавель протиснувся в карний майданчик і біля лицьової його перечепив Соколан. Досвідчений Старгородський пенальті реалізував дуже впевнено, ударом з правої ноги розвівши м’яч і голкіпера ‒ 2:1.

Але крапку в цьому матчі ставити було зарано. З глибини поля пішла довга подача на Кривошея, в якого ззаду врізався воротар Штурму. Після певних роздумів арбітр призначив третій за матч 11-метровий. Загальський знову з пенальті перехитрував Міхєєва, цього разу пробивши інакше ‒ 2:2. Розв’язка настала на 90+6 хвилині – це найбільш пізній гол поточного сезону.

Герой матчу – Вадим Журавель (Штурм)

21-річний півзахисник вперше зіграв у цьому чемпіонаті, проте встиг забити сам і заробити пенальті під інший гол.

М КомандаІВНПМО
1Титан (Одеса)22003:16
2Штурм (Іванків, Київська область)31209:45
3↑2Нафтовик (Охтирка, Сумська область)21104:04
4↓1Агротех (Тишківка, Кіровоградська область)31117:44
5↑2Атлет (Київ)21015:33
6↓2Авангард (Лозова, Харківська область)21016:73
7↓1Олімпія (Савинці, Полтавська область)00000:00
8Зірка (Кропивницький)20022:90
9Пенуел (Кривий Ріг, Дніпропетровська область)20020:80
Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

ГравецьКомандаГолиПен.
Загальський ІгорАгротех (Тишківка)3(2)
Бабич РостиславАтлет (Київ)2 
Гладкий ВолодимирКуликів-Юність2 
Лобода ВадимЗірка (Кропивницький)2 
Сондей ІванПробій (Городенка)2 
Хрієнко НазарСК Вільхівці2 
Балашов ВіталійТитан (Одеса)2(1)
Гребенюк КирилоАвангард (Лозова)2(1)

Найкращі асистенти:

ГравецьКомандаПаси
Борисевич РоманПробій (Городенка)2
Лєсунов ВладиславСК Вільхівці2
Мішуренко ОлександрТитан (Одеса)2
Патуляк ВіталійКуликів-Юність2

Найефективніші гол+пас:

ГравецьКомандаГол+ПасГолиПаси
Загальський ІгорАгротех (Тишківка)532
У 25 гравців – по дві результативних дії

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com

* * *

Всі наші статті, присвячені аматорському футболу, читайте тут.