Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Кубок ААФУ: Штурм із двома голами переваги, всі інші пари – з максимальною інтригою

Кубок ААФУ: Штурм із двома голами переваги, всі інші пари – з максимальною інтригою

У нашому огляді ‒ перші матчі 1/4 фіналу Кубка України 2023/2024 серед аматорів, які відбулися 11 жовтня.

11 жовтня 2023 року

• Перші матчі

Марамуреш (Нижня Апша) - Blago-Юність (Верхня) - 0:1 (0:1)

Гол: Богач, 45

Марамуреш: Логовський, Похил, Степанчук, Панченко (Брусенцев, 46), Ільчук©, Проскура, Ульянко (Ваврик, 46), Козак, Боднарук (Кирпичов, 70), Зінаков (Овсянніков, 51), Гончаров. Запасні: Третяк, Нечосов, Кольчугін, Бабкін. Головний тренер: Зайцев Сергій Ларіонович

Blago-Юність: Марчук, Ємельянов, Гусак, Лаврук, Турчанський©, Багдай (Поручинський, 62), Богданов, Майовецький (Павлик, 90+2), Зубар (Сущак, 57), Богач (Бичків, 69), Мізерник (Федорів, 77). Запасні: Федишин, Неворотін. Тренер: Федорів Володимир Миколайович

13:00; 11.10.2023. Нижня Апша. Стадіон "Вікторія". Поле 3; +14С

Суддя: Козак Тарас (Львівська обл.)

Попередження: Мізерник, 64, Похил, 78, Ємельянов, 82

Ліговий дебютант Марамуреш приймав суперника з Івано-Франківської області – віце-чемпіона минулого сезону та лідера поточної першості. Blago-Юність зуміла здобути стратегічно важливу виїзну перемогу. Єдиний гол відбувся перед самою перервою. Богданов розіграв штрафний у центрі поля, далі Лаврук підключив Турчанського, чий навіс на дальній стійці знайшов Богача. Ігор ударом з лету правою ногою поцілив у дальній кут – 0:1 на 45-й хвилині.

Герой матчу – Віталій Турчанський (Blago-Юність)

Відзначимо одного зі старожилів команди гостей, який видав майстерну гольову передачу та в цілому надійно відіграв на такій важкій ділянці, як лівий фланг оборони (в суперників є якісні, швидкісні гравці, спроможні на гідну опозицію).

https://www.youtube.com/watch?v=D4dUWohIQnM

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) - Штурм (Іванків) - 0:2 (0:2)

Голи: Рубльов, 34, Лисенко, 42

Сокіл: Сидоренко, Ємельянов, Фурсенко, Панченко, Андрейчіков©, Шишкін, Мельничук, Паша, Байдалук (Заїка, 62), Ільченко, Набільський (Коба, 67). Запасні: Колос, Пресняк, Шевчук, Доніч, Зозуля, Новік. Головний тренер: Самченко Олег Васильович

Штурм: Погорілий©, Нестеренко, Хачеріді (Дитятьєв, 65), Любко, Лящук (Ічанський, 85), Петренко, Шевчук (Морозенко, 82), Старгородський (Бриженко, 71), Димнич (Есеола, 77), Рубльов (Помазан, 62), Лисенко (Хруль, 65). Запасних не залишилося. Головний тренер: Бондаренко Володимир Петрович

13:00; 11.10.2023. Михайлівка-Рубежівка. Стадіон "Шкільний". Поле 4; +10С

Суддя: Соловйов Віталій (Одеса)

Попередження: Дитятьєв, 81, Любко, 85, Нестеренко, 90+1

Дербі Київщини і в Кубку України. Штурм із Хачеріді, Лисенком, Шевчуком і іншими своїми досвідченими зірками приїхав у Михайлівку-Рубежівку. Сокіл виставив основний склад, до того ж, вперше на всеукраїнському рівні залучивши одного з провідних своїх оборонців – Фурсенка.

Втім, ігрова перевага більш досвідчених іванківців давалася взнаки. Штурм навіть не давав суперникам вийти від оборони в атаку. Як у випадку з першим голом, коли господарі намагалися вивести м’яч через правий фланг, але відскок дістався Старгородському, який тут же видав черпачок на Рубльова. Ну, а Богдан прямо перед воротарем прийняв правою, пробив лівою й красиво завершив цю атаку ‒ 0:1 на 34-й хвилині.

А перед самою перервою другий гол провели гості. Після довгої передачі Шевчук розважливо відпасував з лівого флангу на протилежний край карного майданчика, де Лисенко в дотик відправив м’яча в сітку правою ногою ‒ 0:2 на 42-й хвилині. Володимир, як і Рубльов, забив уже вдруге в цьому розіграші.

Другий тайм залишав простір для діяльності для обох команд, але рахунок більше не змінювався. Два голи переваги перед домашнім матчем – суттєве досягнення для Штурму.

Герой матчу – Сергій Шевчук (Штурм)

Екс-півзахисник Шахтаря-2, Зорі та Маріуполя став співавтором другого голу та загалом сильно відіграв у середній лінії.

https://www.youtube.com/watch?v=rDL42bmFom4

Денгофф (Денихівка) - Олімпія (Савинці) - 2:1 (1:1)

Голи: Марійко, 9, Гребенюк, 87 – Бірюк, 75

Денгофф: Румянцев, Бровко, Сокол, Шулипа, Вдовика, Гребенюк©, Миколаюк, Марійко, Купрій, Мачуленко, Дарда (Гаврилюк, 90+3). Запасні: Григоренко, Загалевич, Шапоренко, Малєй. Головний тренер: Собкович Олександр Дмитрович

Олімпія: Тимофєєв, Бірюк, Малик, Богомаз©, Павлик, Почернін (Ковтун, 65), Фабунмі (Каретник, 65), Пономаренко, Кошман, Алєксєєнко, Євтушенко (Бурляй, 65). Запасні: Костенко, Тарганчук, Момот, Насібулін, Ситник. Головний тренер: Безуглий Олександр Іванович

13:15; 11.10.2023. Київ. Стадіон "КНУБА-Арена". Поле 4; +14С

Суддя: Макаренко Євгеній (Суми)

Попередження: Марійко, 33, Дарда, 60, Ковтун, 83

Досвідчений ліговий і кубковий боєць – Олімпія – прибув у столицю в далекому від оптимального складі. Особливо серйозних втрат зазнала група атаки – Кунєв, Субочев, Солоп. Але й у господарів були свої втрати – провідний опорник Листопад, захисник таран, півзахисник Зуєвич і інші. Матч почався із маленькою заминкою, пов’язаною зі співпадінням кольорів форми. Втім, це вдалося швидко вирішити, так що почали команди без розкачки і вже перший тайм виявився багатим на події.

Спершу Гребенюк із глибини поля дав передачу на хід Мачуленку, чий простріл ударом лівою ногою в дотик замкнув на дальній стійці Марійко – 1:0 на 9-й хвилині. Другий гол Артура, другий асист Романа. Мали нагоди закріпити перевагу Дарда, Мачуленко та Гребенюк, однак розв’язка цього матчу настала вже після перерви.

Олімпія була винагороджена за старання на 75-й хвилині, коли відзначився голом правий край гостей Бірюк. Лівий центральний оборонець гостей Богомаз запустив довгу передачу, яку мав усі шанси перервати суперник. Але, будучи першим на м’ячі, він лише підбив м’яча головою, так що В’ячеслав опинився прямо перед воротарем і проштовхнув м’яча правою ногою ‒ 1:1.

У плани Денгоффа не входило втрачати перевагу. Коли савинчани невдало винесли м’яча в поле після однієї з чергових атак господарів, Гребенюк був першим на підбиранні. Іван прийняв, правою підробив під ліву і метрів із 23-х поцілив точно в дальню дев’ятку ‒ 2:1 на 87-й хвилині. Звісно, Олімпія засмучена втраченій нічиїй, але мінімальна різниця перед матчем-відповіддю залишає їй цілком робочі шанси на чергову, десь п’яту поспіль, кубкову весну.

Герой матчу – Іван Гребенюк (Денгофф)

Чудовий матч капітана господарів. Він брав участь і в першій результативній комбінації (так званий «передасист»), а також красивим ударом забив переможний м’яч.

https://www.youtube.com/watch?v=TkL282MreAI

СК Вільхівці - ФК Миколаїв - 1:2 (0:1)

Голи: Минайленко, 56 - Заваляк, 3, Козловський, 69

Незабитий пенальті: Хрієнко (СК Вільхівці), 36 ‒ воротар

Вільхівці: Гумметов©, Мілєсін, Кучеренко (Кірєєв, 46), Гаврилюк, Лєсунов, Минайленко, Цуркан (Радченко, 74; Головін, 90+2), Тищук (Лісовенко, 74), Тимошенко (Апіян, 58), Маркевич (Ульянов, 46), Хрієнко (Бистрицький, 74). Запасні: Кіктенко, Куцин. Головний тренер: Дірявка Сергій Георгійович

Миколаїв: Бурмас, Заваляк, Гурський, Р.Оприск (Давидяк, 90), Коваль© (Дзюрах, 60), Дмуховський, Вільховий (Козловський, 53), Клим (Оленич, 77), Деревецький, Качор, Цюпка (Адам, 79). Запасні: Фурів, О.Оприск, Чуквуемека. Головний тренер: Шумський Віталій Іванович

15:00; 11.10.2023. Вільхівці. Стадіон "Вільхівці Арена-Парк". Поле 4; +14С

Суддя: Садковський Ігор (Теребовля)

Попередження: Цуркан, 19, Цюпка, 45, Качор, 45+2, Заваляк, 58, Ульянов, 72, Хрієнко, 73, Р.Оприск, 84

ФК Миколаїв – один із найдосвідченіших кубкових бійців останніх років – завітав на Закарпаття. СК Вільхівці є дебютантами аматорського чемпіонату України з футболу, вони підібрали цікавий склад із молодих-перспективних гравців із непоганою школою. Проте, звісно, гості зі Львівщини мали більший загальнокомандний досвід.

Це, можливо, далося взнаки в дебюті матчу, коли миколаївці повели в рахунку. Кутовий від Коваля хорошим ударом головою на ближній стійці замкнув інший оборонець, Володимир Заваляк, ‒ 0:1 на 3-й хвилині. Чудовий шанс зрівняти рахунок господарям випав трішки більше, як за півгодини. Тимошенко пасом на хід вводив у карний майданчик із лівого флангу Хрієнка, якого збив оборонець Заваляк. От тільки сам постраждалий, провідний бомбардир СК Вільхівці, не зміг реалізувати пенальті. Удар Назара в розкішному стрибку, здалося, ногами парирував воротар ФК Миколаїв Бурмас.

Що не вийшло з 11-метрової позначки, після перерви вдалося зробити з гри. Кірєєв на лівому фланзі підключив Лєсунова, чий навіс намагався перервати голкіпер. От тільки Бурмас рукою зачепив м’яча, а не вибив куди подалі. Так що на дальній стійці Минайленко встиг і прийняти, і пробити ‒ 1:1. В останніх турах Максим, захисник за амплуа та опорник за покликанням, є великою силою вільхівчан в атаці.

Проте нічийний рахунок не втримався. Гурський із глибини поля запустив передачу на правий фланг ‒ на Козловського. Саме індивідуальна майстерність Павла вирішила долю епізоду та матчу в цілому. Козловський змістився в центр, обійшов першого, другого, на замаху прибрав третього, після чого правою ногою підбив м’яча в кут ‒ 1:2 на 69-й хвилині.

Герой матчу – Андрій Гурський (ФК Миколаїв)

Важко відпрацював у захисті, після заміни Коваля керував грою як капітан. Видав ту саму передачу на сольний прохід Козловського.

https://www.youtube.com/watch?v=wjY1o7FjH34

1/4 фіналу

Матчі-відповіді 1/4 фіналу заплановані на 18 жовтня, 1/2 фіналу та фінал відбудуться у 2024 році.

Показники по Кубку ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Кабанов Тарас

Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк)

3

Мельничук Дмитрій

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка)

3

Переходько Максим

ФК Тростянець

3

Сікорський Ігор

Полісся (Ставки)

3

(2)

 Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Голодрига Роман

Дністер (Заліщики)

3

Андрейчіков Дмитро

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка)

2

Коваль Григорій

ФК Миколаїв

2

Мачуленко Роман

Денгофф (Денихівка)

2

Мельник Максим

Медобори (Зелене)

2

Нікітчук Валерій

ФК Тростянець

2

Овсянніков Іван

Марамуреш (Нижня Апша)

2

Скороходов Дєніс

Златокрай-2017 (Золотоноша)

2

Шевчук Сергій

Штурм (Іванків)

2

Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Мельничук Дмитрій

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка)

4

3

1

Коваль Григорій

ФК Миколаїв

4

2

2

Кабанов Тарас

Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк)

3

3

0

Переходько Максим

ФК Тростянець

3

3

0

Сікорський Ігор

Полісся (Ставки)

3

3

0

Євтушенко Олександр

Олімпія (Савинці)

3

2

1

Багдай Роман

Blago-Юність (Верхня)

3

2

1

Павлучкович Віталій

ФК П’ятничани

3

2

1

Савчук Олександр В.

Полісся (Ставки)

3

2

1

Мачуленко Роман

Денгофф (Денихівка)

3

1

2

Нікітчук Валерій

ФК Тростянець

3

1

2

Овсянніков Іван

Марамуреш (Нижня Апша)

3

1

2

Шевчук Сергій

Штурм (Іванків)

3

1

2

Голодрига Роман

Дністер (Заліщики)

3

0

3

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com